. . .

Interviu cu Cris Blackcat

Interviu realizat de Cristina Guraliuc de la Mama Citeste

“Sunt Cristina, mama care scrie câte-n lună și-n stele. Inventez povești de când eram copil, de asta am vrut mereu să fiu “reportajist” când mă fac mare. Și cum în fiecare jurnalist pasionat se ascunde un scriitor gata să iasă din găoace, iată-mă și pe mine scriind povești pentru copii, muza mea fiind Ilinca dragă, pruncul meu de mai bine de 1 an.”

 

Dacă nu aș cunoaște-o pe Cristina Cotoi, i-aș spune „Cat. Blackcat”. Dar, firește, nu m-aș opri aici, pentru că această pisicuță nu este una obișnuită. Cristina nu aduce ghinion, dimpotrivă, este o amuletă norocoasă. Exact cum a fost pisica ei neagră din primul an de facultate. Pe cartea ei de vizită scrie „Graphic Designer”, dar mi se pare că nu o definește în totalitate, pentru că face mai mult decât să creeze logouri sau agende super interesante. Face un soi de magie cu mâinile ei pisicioase și mintea ei sclipitoare, foarte atentă la detalii. Când am mai și aflat că știe foarte multe despre cafea, m-a cucerit pentru totdeauna. Știu că vă va cuceri și pe voi!

Completează următoarea propoziție: “all you need is…”

„All you need is LOVE”. Și nu pe modelul „Din dragoste” cu Mircea Radu. Ai nevoie de iubire, în primul rând pentru tine și nu la modul narcisist, ci apreciativ. Iubire care vine la pachet cu blândețe, cu empatie și asertivitate. Apoi iubire pentru oameni, cărora să le oferi o doză similară din pachetul de mai sus. Și nu în ultimul rând iubire pentru muncă, care se traduce prin pasiune și dedicare. După cum vezi, pentru mine iubirea înglobează mai multe sentimente.

Ai un nickname simpatic și misterios. De unde vine Cris Blackcat?

Cris Mâță Neagră. Da. Mă numesc Cotoi Alina Cristina. Toată lumea îmi spune Cris. Rar m-am prezentat cu Alina. După cum îți dai seama și din numele meu, „cotoi” este un regionalism pentru motan/pisică. În primul an de facultate am avut o pisică neagră complet și toată lumea spunea că o să îmi aducă ghinion, că nu e bine să o ții în casă etc. Mituri urbane. Cam de pe atunci a apărut și Cris Blackcat, din încăpățânarea de a dovedi că săraca ființă nu are nicio vină că are blana neagră și nu este cu nimic mai prejos decât o pisică de altă culoare. Nu îmi plac stereotipurile și mă feresc de ele cât pot. Asociez nickname-ul meu și cu piesa „pisica neagra” de la Pasărea Colibri mai ales că povestea pisicii din cântec se leagă cu drumul meu prin viață.

De ce? A aruncat lumea cu pietre, cum spun versurile?

Am crescut 14 ani la țară, întrun mic sat din Bistrița-Năsăud. Acolo am crescut, acolo am urmat școala primară și gimnazială iar pe urmă m-am mutat în Bistrița la liceu. În acea perioadă eram foarte putin elevi din mediul rural într-un liceu „la oraș” și cumva toți ne-am simțit marginalizați. Erau mereu șicane cu cei „de la țară” și toți colegii care copilăriseră în mediul urban ne cam evitau în diferite contexte sociale. Pot să spun că a existat un mare efect de bullying pe acest criteriu.

Știu că ești o mare iubitoare de cafea, cum preferi să o bei?

Prefer apă, pentru că fără apă nu poți face cafea și fără cafea… Glumesc. Am făcut cunoștință de aproape un an cu cafeaua de origine prăjită artizanal de mai multe prăjtorii din țară. La început era calasica și necontestabila cafea lunga, tare și cu lapte și extra zahăr, deoarece consumam cafea din comerț, care fiind prăjită mai tare necesita o cantitate măricică de lapte și zahăr. Acum bând doar cafea de origine (și ocazional din comerț) prefer un espresso scurt și apoi un latte, eliminând complet zahărul. Preferata mea este de origine din Etiopia, care are note florale, citrice presărate pe alocuri cu cacao.

Cum scapi de zilele alea care încep prost, dar prost de tot?

Uneori fac haz de necaz, pentru că ma trezesc odihnită. De obicei sunt o personă optimistă, dar în zile de genul „proaste din cale afară” încerc să vad ce pot face ca să remediez problemele ca măcar să nu se încheie ziua precum a început. Dacă nu există o soluție pe moment, încerc să o pun pe stand by și să îmi canalizez mintea spre altceva. Sunt încăpățânată, dar cu o limită.

Funcționează și când ai un proiect care te seacă de puteri și creativitate?

Nu am proiecte de acest tip. Deși consider că este imposibil să fii creativ pe ceas, eu nu am un rezervor de creativitate care la un moment dat s-ar putea să sece. Însă dacă mă simt copleșită sau fară inspirație asta este o emoție personală, care nu are legatură cu proiectul sau clientul. Prefer să iau o pauză, să îmi îndrept atenția spre altceva și apoi să revin.

Faci îngerași în zăpadă sau lași urme pe nisipul cald?

Nisip fierbine chiar! Ador vara și marea. Vreau un bilet dus spre orice destinație unde este soare, mare și mâncare bună. Sunt născută într-o lună friguroasă de toamnă, însă nu am rezonat niciodată cu frigul și cu ploaia, iar faptul că am ajuns doar la vârsta maturității să ating nisipul fierbine, m-a făcut să ma îndrăgostesc iremediabil de mare.

Când ai trimis ultima dată o scrisoare? Cui?

Mama mea a fost ultima persoană căreia i-am trimis o scrisoare, anul trecut de 8 martie. Locuiește în Marea Britanie. Sper să nu citească acest interviu prea repede și să afle ca va primi una și anul acesta. Din punctul meu de vedere scrisorile clasice, pe care le scrii de mână, au o încărcătură emoțională mult mai mare decât un mail și transmit o caldură aparte. Este genul de lucru pe care sa îl păstrezi într-o cutie cu amintiri.

Când închizi ochii în momentul ăsta, care este prima imagine care îți vine în minte?

Eu în adolescență. Nu am fost o persoană cu foarte mulți prieteni deși am fost dintotdeauna sociabilă, iar imaginea cu mine în felul acesta îmi trezește nostaligie și mândrie în același timp, deoarece în prezent am ajuns genul de persoană cu care mi-ar fi placut sa fiu prietenă atunci.

 

Minunat spus! În altă ordine de idei, cum este procesul tău de creație de obicei? Lung, anevoios sau fulgerător, ca o stea care cade?

Aceasta este o întrebare tare complexă. Nu am un pattern deși în lucrările mele se poate observa amprenta. Depinde foarte mult de zi, de vreme și mai ales de proiect. Deși fiecare client este unic și tratez fiecare proiect în parte ca și cum ar fi al meu, cu unele proiecte rezonez imediat și am o idee fulgerătoare („idee creață”, cum îmi place mie să o denumesc) pe care o și pun în aplicare. Mai sunt proiecte, nu multe, pentru care procesul creativ vine mai anevoios și asta în mare parte din cauza lipsei unor detalii suplimentare care să facă diferența.

Ce visai să devii când erai mică?

Cand eram mică îmi doream să fiu mare, ca oricare alt copil mi-am dorit să cresc, să devin independentă. La nivel de carieră însă nu mi-am imaginat niciodată că o să devin graphic designer pentru ca deși am avut inclinații spre domeniul creativ, nu am simțit nicodată vreo atracție față de desen. În schimb mi-am dorit să devin actriță, am cochetat cu domeniul și am fost prezentatoarea tuturor serbărilor școlare. Dar cam atât. Prin liceu îmi venise ideea unei cariere în domeniul farmaceutic, terminand un liceu de profil teoretic, dar nu stiu cât a fost visul meu sau un vis influențat.

Ce sentiment te încearcă atunci când te gândești că și tu ești o „femeie anteprenor”?

Responsabilitate. Foarte mare responsabilitate. În primul rand din punct de vedere legal. Tot timpul am vrut sa fac lucrurile corect atât față de mine cât și de client. Drumul anteprenoriatului pentru mine a început după ce mi-am dat demisia de la primul meu job, imediat după ce am terminat facultatea. Mi-a placut sa fiu angajat din unele puncte de vedere însă am vrut sa încerc marea cu degetul și să pornesc pe cont propriu. Totodată anteprenoriatul mă face să mă gândesc și la procesul de îvățare și perseverență. Niciodată nu știi suficient și tot timpul este loc de mai multă informație.

Care a fost primul job despre care spuneai?

Primul job a fost cel de graphic designer. Am trecut de la postura de freelancer, la angajat și apoi la antreprenor. A fost un start excelent. Am lucrat într-o tipografie unde mi-am pus bazele comunicării cu clientul în acest domeniu. Mai mult decât atât, pentru că sunt o persoană încăpățânată, jobul m-a forțat puțin să învăț anumite programe de grafică deoarece refuzam să le învăț pe cele propuse de ei. Sunt foarte recunoscătoare atât pentru oportunitate cât și pentru colectivul și mediul de lucru de care încă îmi mai e dor din când în când.

Ai un model feminin care te-a inspirat, care ți-a dat putere?

Nu am unul în mod special, pe care sa îl numesc, nu îmi plac clișeele. Apreciez deopotrivă atât persoane cunoscute dar și persoane pe care nu le vezi la televizor sau nu citești despre ele pe internet. În general femei puternice care au răzbit și s-au ridicat pe forte proprii și mai ales care și-au păstrat integritatea, eleganța și feminismul.

Te invităm să apreciezi și urmărești activitatea noastră prin:

TAGS CLOUD

#wahmvulnerabil #cancerullasan #sevindeca1 iunie - WAHM Piatra Neamt - Ateliere pentru copii1 Iunie alaturi de WAHM Constanta13 aprilie - 31 mai 2018201821 aprilie 20187-9 septembrieABCabc-ul fotografiei de produsacomodarea cu gradinitaactivitati de vacantaalaturi de Andra Todiritaalături de Irina Marangicaleea terapeuticaAlegerea profesionala cu Paula GodeanuAntreprenoriat in 2018 - Mama AntreprenorAradaranjamente floraleAranjamente Florale cu Anamaria HirizescuAroma de lavanda - ArgesArtaarticol dedicat mamelor creativeAspecte esențiale privind implementarea GDPRatelieratelier bijuteriiatelier brioseatelier cosmeticeAtelier creativ de pictat pe tricouri cu Rada Irimiaatelier croitorieAtelier Cu Si Despre LânăAtelier de automachiaj - machiajul de ocazieAtelier de automachiaj - Machiajul in 10 minute cu Ioana BarbuAtelier de confectionat Anemone cu Roxana Listratatelier de confectionat bujoriAtelier de confectionat Bujori cu Roxana ListratAtelier de confecţionat dreamcatcherAtelier de confectionat Narcise si Lalele cu Roxana-Nina ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana-Nina ListratAtelier de construit figurine-soldăței cu Aura RoAtelier de creatie - in cadrul Mama fest MartisorAtelier de creatie si desen UsborneAtelier de fotografie de produsAtelier de impaslit planete alaturi de Crina ManolescuAtelier de impaslit portofele alaturi de Crina Manolescuatelier de impaslit zaneAtelier de împâslit Zâne-ConstanțaAtelier de mărgeluțe japonezeatelier de pictat traistuteAtelier de picturăAtelier de pictură pentru copiiAtelier de povesti cu ac și ață alături de Cusături DobrogeneAtelier de sapunuri naturaleAtelier de Self MakeupAtelier de Self Makeup - Mame CocheteAtelier Decoupage & ReliefAtelier Decoupage Craciun cu Cristina Tutuianuatelier floralatelier globuriatelier haine cu 9 vietiatelier impaslireatelier impaslitatelier impaslit planeteatelier impaslit zaneatelier jucarii reciclateatelier prajituriatelier sapunatelier weavingAtelier Yumeiho (masaj japonez)Ateliere / seminarii la Mama fest - Baia Mareateliere copiiateliere de vara copiiateliere de vara pentru copiiAteliere la Mama FestAteliere la Mama Fest - BucurestiAteliere Mamafest Cluj- Napocaateliere varaateliere wahmAtelierul de împâslit Zâne - ConstanţaAtelierul de Pictat Trăistuţeavioane de hartiebalkanik festBazele planificarii si redactarii unor proiecte de finantarebeautybeauty si rasfatbijuteriiBlogger MomBrăilabrandingBranding personalBrau înflorat cu Irina MarangicbroderieBroderie in relief in 4 pasibroderii voioaseBucurestiBucuresti si IlfovcadouCamara cu veselie - editia a cinceaCateva vorbe despre contractecaut jobcauze și solutiiCe facem cu copiii cand avem de lucru?Ce faci atunci când controlul nu mai e în mâinile tale?cele 12 simturicer lectura copiicerc de lecturaCERC LECTURAcerc lectura copiiClopotei ceramici traditionali cu Aura RoClujCluj-Napocacoditele cu tus- Mame CochetecomunicareComunicare Eficientăconfectionat martisoareconsiliere contabilaconsiliere juridicaconsultanta cosmeticacontabilitateContabilitate - documente primare partea 1copilul interior al omului de succesCoroniță de Crăciun cu Roxana Listratcosmeticecosmetice handmadeCosul cu bunatatiCozonac cu maia la Princess Cake StoreCraiovacreştemcroitoriecroitorie de bazaCroitorie de baza 1 cu Irina MarangicCroitorie de bază 3 - Bluza tip IE alături de Irina MarangicCroitorie de bază 4 - Rochia de varăCroitorie de bază 5 - Tiparul bluzei de damăcrosetatCum arata postarea ideala de prezentare a serviciilor pe Facebook?Cum crestem vizibilitatea paginilor de Facebook?cum infiintam un afterschoolCum iti poti gasi timp pentru tine lucrand de acasa?curs de brodatcurs de croitorieCurs de croitorie 4 produseCurs de croitorie pentru incepatoricurs de graficacurs de prim ajutorcurs fotocurs fotografiecurs inot copiicurs picturaCurs practic marketing onlinecurs vanzaricusaturiDeclaratia unica 2018Decorarea cu sablonDecoraţiuni din pastă de zahărdecoupagedecoupage de iarnaDecoupage de iarna cu Laura Odagiudefilare modaDemo curs de croitorie dedicat Work at Home MomsDespre EtsyDespre mici si mari meseriasidevenimdezvoltare personalaDezvoltare personala in afaceriDigital marketing Mom@WorkDIY: hainute din materiale reciclatedor de doinaechilibru viata profesionala personalaeditia Ieditie de martisorediție de toamnăeducarea simturilorEducația financiară a antreprenorului românEducatie financiaraelefănțelul coloratElza Ilina Elza - bijuterii rupte din iiEvenimente create alaturi de si pentru WAHMs!Expoziție de fotografie ”100 de zile de vară”expoziție de PaștiFacebook ADS cu Daniela BuracFacebook si business dincolo de graniteFacebook si Seofacebook tricksfelicitare craciunFeminitate pentru Super Mame CocheteFestival de Artizanat - Mama FestFestivalul Dacilor BelișFlashmob - Poarta-ma in povestefonduri europeneforma legalafotograffotografiefotografie de produsfotografie produsFrunzarici la Targul de Craciun MamaFestFrunzarim la MamaFest editie de toamna TimisoarafundraisegokidGoogle AdWordsgradinaHai la joaca!handmadehobby afacereHomeschooling și lucrul de acasăhttps://www.facebook.com/events/251647158742775/iarmarocIasiIeșire WAHM Piatra-Neamținaltam zmeeIncepe clasa zero - si acum?infiintare firmeintalnire despre sistemele mlmintalnire wahmInteligenta emotionalaInteligenta emotionala in relatia cu clientii (colaborare WAHM)interviuinterviu cu adriana dumitrascuinterviu cu alexandra cretu de la Chic'n Art DesignInterviu cu Alexandra MotaInterviu cu Andrea Mihaiescu VurdeaINTERVIU CU ANGELA MANDRAGIU DE LA „FETRU FERMECAT” SI „CREIOANE FERMECATE”interviu cu Cris Blackcatinterviu cu cristina ciobaninterviu cu cristina ropotaninterviu cu diana techereInterviu cu Gabriela RusuInterviu cu Georgiana Ropotă de la „Smally”Interviu cu Irina Mitrofaninterviu cu nicoleta nicsan de la fuioru fermecatInterviu cu Oana Georgi- Atelier de maini iscusiteInterviu cu Raluca Purcarea de la Young Academicsinterviu cu svetlana spanuinterviu simona suciuIntroducere in tehnica serveteluluiInvatam sa croimInvatam sa crosetamInvatam sa pictamIubirea - Micuta Particula a UniversuluiIULIE FARĂ PLASTICjocuri din copilariejocurile copilarieijucariiKids Land Festla mama acasaLa mama acasă - Grădiniţa MayaLa mama acasa in Gradina Rustica!La o plimbarela taifas cu un artistlibrartisLicitatie online Work At Home Moms RomaniaLife&Business Coaching - TO GOlifecoach!ligia bosculogo to golucram de acasalucru de acasamake-upmama antreprenoare presiunea rolurilormama antreprenorMama antreprenor - expoziţie de proiecteMama Antreprenor Connect and networkingMama cauta job nou!mama connectMama Connect & Secret SantaMama Connect and Networking Iunie 2018mama connect clujMama Connect Galațimama connect si trocMama connect şi troc - Baia Maremama connect si troc brailamama connect si troc iasimama festMAMA FEST - ConstantaMama Fest - ediţie de toamnă Baia MareMama Fest - Târg de Crăciun Baia Maremama fest baia maremama fest de pastemama fest martisor constantamama fest timisoaramama singuraMama Start-Up Home and DecoMamaFestMamafest - ediţie de primăvară Baia Maremame care ne inspiraMAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 10Mame care ne inspira- episod 4Mame care ne inspira- episod 6Mame care ne inspira- episod 7MAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 8Mame care ne Inspira. Traditiimame meseriaseMame Meseriaşe în PloieştiMame meseriașe la Centrul Comercial Auchan Titan!Mamele singure au superputeri 1 - Situatii abuziveMamele singure au superputeri 2: Demonstratie cosmetice naturaleMami Relax by Marlen CiucăManagementul timpului cand esti WAHMmandale pictate pe lemnmargeleMarketingmarketing si prMărțișoare realizate de mamele WAHMmentoratMestesugurimindfulnessMirela'S Handmade STOREMom makeup alaturi de Catalina Daniela Aronne personalizam tricoulnicoleta nicsanNLP in Businessnlp pentru mamiciNoile modificari in Codul fiscal (Pfanoutati fiscale 2018 pfaO prietena nouă: croșeta!O zi ploioasaOng)oportunitati de finantareoportunitati finantareOra de ceramica 2 pentru piciOra de ceramica 3 pentru piciOra de ceramica 4 pentru piciOra de ceramica pentru piciParteneriat Site4All si WAHMpermaculturapetrecerePETRECERE WAHMPetrecere WAHM Baia Marepetrecere wahm bucurestiPetrecere Wahm Craiova - Lavender EditionPetrecere WAHM TimișoaraPFAPiatra NeamtpicnicPicnic in gradinapicnic si drumetiePicnic WAHMPictăm un tabloupictura sticlaPitestiplaci basorelief cu aurelia niculaiplan afaceriplan de afaceripoarta-ma in povestePoarta-ma in poveste (3 intalniri succesive)points of youPovesti cu semne romanestiPRprezentare de modaprezentare modaPrezentarea manevrelor de prim ajutorprint to goproiect fotoproiectie de filmProiecție De Film - Orășelul AlandalaProiectie de filmePromovare onlineProtectia drepturilor de proprietate intelectualaPublic speaking Mom@WorkPut Your Hands in the Air - Palatul National al Copiilorraluca dumitrescuramona rosuReciclare si transfer de textrelatia parinte copilRelaționarea în afaceri - dificultățiRelaxare și cunoașteresa invatam contabilitateSa ne imprietenim cu masina de cusutsa pictam figurina preferatasapunsapunulSărbătorim copilăria - Baia Marescoala de arte si meseriiŞcolărimscolarim crestem devenimscrapbookingsecret santaSecret Santa WAHM ConstanţaSeminar de informare - Curs gratuit Competenţe antreprenorialeSeminar despre dezvoltarea copiilor în functie de varstaSeoSEO. Metode de promovare onlineservicii de consultantaSesiune de beauty si rasfat alaturi de Alina Seransezatoaresezatoare BucurestiSezatoare de croitoriesezatoare de fotografieSezatoare de iarna IISezatoare despre sistemele MLMSezatoare despre sistemele MLM - Forever Living si Herbalifesezatoare MLMȘezătoare pentru mici și marishabby chicSharesi tu potiSI TU POTI - Seminar dezvoltare personala Piatra Neamtsocial media trendsSocializareSocializare 3 GalatiSocializare ConstantaSocializare WAHMsoft skillsspecialist HRSprijin emotionalSprijin emotional pentru mamele singureSRLSRL vs. PFASticlă de sărbătoare cu Laura OdagiuStorytelling "Jack and the beanstalk"street deliverySuişuri şi coborâşuri în lucratul de acasăsuport grup pentru mame wahmtargTarg De CraciunTarg de Craciun WAHM Iasitârg de PaștiTarg De Primavara Mama FestTârg De Sărbători- Decembrie De Povestetarg de ziua femeiitarg martisorTargul Mamicilor Creative- ConstantaTârgușor de hainetehnica crapariitehnica serveteluluitehnici cusutterapie beautytime managementTime Management FacebookTimișoaraTobiasTonik WAHMtricotattrocUn exercitiu pentru a exersa claritatea si increderea in propria capacitate de a ne atinge obiectiveleutilizarea uleiurilor esentialevanzari onlineVernisaj „În Joacă“Vine Mos Nicolae- Party WAHMwahmWAHM Brăilawahm se implicaWAHM se implica - august 2017WAHM SE IMPLICA NOIEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA OCTOMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA SEPTEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA – FEBRUARIE 2018WAHM SE IMPLICA – IANUARIE 2018wahm vulnerabilwahmvulenrabilwebinarWebinar - Mama Start-Up LocalWebinar despre feminitatewebinar job onlinewebinar oportunitati de finantarework and life balancework at home momwork at home momsWorkshop Fimo MaciWorkshop: Sunt mamaYin YogaZilele Bucurieiziua portilor deschise

LEAVE A COMMENT