Raluca Mihai – consiliere psihologica

Raluca Mihai, mama si consilier psihologic

Raluca Mihai

Despre psiholog şi despre procesul terapeutic:

Psihologia m-a atras încă de când eram mică şi am simţit că aceasta este “chemarea” mea. Îmi face deosebită plăcere să însoţesc pe cineva pe drumul autocunoaşterii sau pe cel al împăcării cu sinele său şi mă simt extrem de onorată când un client se deschide şi se dezvăluie în faţă mea. Cred că este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le pot primi. O privire aruncată în cămara ascunsă şi bine ferecată a sufletului său, în care sălăşluiesc toate temerile, angoasele, fricile, uneori chiar şi traumele sale. Iar apoi, împreună, le scoatem una câte una la lumină, le scuturăm de praf, le învăţăm să privească soarele şi să zâmbească, iar posesorul lor  învaţă şi el să le zâmbească, să le accepte şi să le îmbrăţişeze ca făcând parte din viaţa sa. Astfel, aflăm că de fapt  şi ele au calităţi, sunt capabile de iubire şi dacă avem suficientă răbdare şi înţelepciune, putem învăţa diverse lucruri de la ele.

În timp, am învăţat că o astfel de cămară poate fi privită în două feluri: ca şi camera întunecată din beci, plină de monştrii şi care nu trebuie vizitată niciodată, indiferent ce s-ar întâmpla, sau ca şi cămara cu “bunătăţi”, un loc care păstrează laolaltă resurse hrănitoare, înţelepciune, iubire, energii creative şi multe alte resurse care ne pot ajuta să ne îmbunătăţim viaţa. Noi putem alege cum privim acest spaţiu din casă sufletului nostru şi cum îl folosim.

Desigur, uneori, datorită faptului că nimeni nu te-a învăţat cum să foloseşti această cameră, dar te-a învăţat să te fereşti de ea şi să nu cobori acolo niciodată, poţi avea nevoie de ajutor pentru a o accesa. Pentru asta sunt eu aici. Să mergem împreună în acel colţ întunecat şi înfricoşător de care îţi este teamă, dar pe care nu îl mai poţi ignora, şi să facem curăţenie. Vom lăsa lumina să pătrundă în toate colţurile camerei, vom aerisi peste tot, ne vom uita la fiecare obiect care a fost depozitat acolo, vom stabili dacă el îţi mai este necesar sau nu şi vom face curăţenie. Vom descoperi obiecte uitate de vreme, care pot fi în continuare folositoare sau poate chiar din contră, obiecte pe care nu le mai doreşti în viaţă ta şi care nu îţi aduc nici un beneficiu. La final, vei avea o cameră primitoare, caldă, aerisită în care nu îţi va mai fi teamă să intri.

Despre mine:

Mă numesc Raluca Mihai şi sunt consilier psihologic autonom cu formare în psihologie experienţială (consilierea familiei, adultului, cuplului şi copilului). Îmi doresc să produc o diferenţa în viaţa mamelor acestei comunităţi, fiindu-le aproape în momente grele din viaţa lor, însoţindu-le pe drumul autotransformării sau autocunoaşterii şi ajutându-le să conştientizeze ce potenţial imens de dezvoltare se ascunde în ele.

Dragi mămici, vă invit să facem curat în cămara sufletului vostru, să deblocăm resursele creatoare închise în ea şi să deveniţi , astfel, cel mai bun sine al vostru.

Servicii:

Serviciile oferite constau în şedinţe de consiliere individuală, cu durata de 50 min şi care vor avea loc online, prin intermediul Skipe-ului. Deşi personal, recomand întâlnirile faţă în faţă, ele fiind mult mai eficiente şi productive, îmi doresc ca de acest serviciu să poată beneficia cât mai multe persoane, indiferent de oraşul în care se află sau de programul foarte încărcat.

Care sunt situaţiile în care puteţi apela la aceste servicii:

  • Dacă doreşti să te cunoşti mai bine
  • Dacă doreşti să modifici un anumit comportament
  • Dacă treci printr-o situaţie dificilă şi încărcată emoţional (despărţire/divorţ, despresie, depresie postnatală, boală, pierderea jobului etc)
  • Dacă doreşti să faci o schimbare în viaţa ta şi nu ştii cum să o gestionezi (o schimbare de carieră sau de job, de domiciliu, a stilului de viaţă etc)
  • Dacă relaţia de cuplu nu mai funcţionează că înainte şi nu ştii ce să faci
  • Dacă îţi doreşti să fii un părinte mai bun şi să-ţi înţelegi copilul mai bine
  • Dacă eşti proaspătă mămică şi ai nevoie de suport să gestionezi diverse situaţii dificile
  • Dacă pur şi simplu simţi că ceva nu merge cum trebuie, fără să îţi poţi da seama ce anume

Tarife:

Preţul unei şedinţe este de 80 lei.

În fiecare lună, 10% din locurile disponibile vor fi rezervate mamelor cu o situaţie defavorizată, în acest caz plata făcându-se pe bază de donaţie.

Contact:

 

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. Alina F.M.

    Foarte frumoasă analogia și foarte tentantă oferta. 😀 Eu intru destul de des în camera aia. Câteodată mi se pare că e curat, apoi dintr-o dată sunt toate cu fundul în sus și de când am devenit mămică tot mai rar apuc să aerisesc. Simt că am nevoie de ajutorul cuiva pentru a păstra lucrurile în ordine și pentru a scăpa de cele de care m-am atașat și nu le pot arunca deși nu mai au nici un folos. 🙂 Poate ne auzim cândva. ^_^ Felicitări pentru calea aleasă!

Lasă un răspuns