GUEST POST Tratamentul cosmetic “home based” sau inapoi la traditii, autor: Adriana Zainea, cosmeticiana si mama WAHM

Subiectul tratamentelor cosmetice este tot atat de vast cati oameni sunt pe Pamant. Rareori se vor gasi doi oameni care sa cada de acord aspra felului in care trebuie sa fie tratata pielea. Nu imi place deloc cuvantul acesta: “trebuie” pentru ca ma constrange. Iar constrangerile sunt de neimaginat pentru un artist. Da! Ati citit bine! O cosmeticiana este un artist care inventeaza, inoveaza si isi exprima personalitatea prin felul in care alege sa trateze un ten. Indiferent daca foloseste produse de firma, produse create chiar de ea (asa cum faceau cosmeticienele copilariei mele) sau pur si simpu apeleaza la camara cu bunatati a bunicii.

spiruboost

Astazi voi vorbi despre tratamentele cosmetice cu produsele pe care le aveti in casa si asta nu pentru ca celelalte tratamente nu sunt bune ci pentru ca observ ca exista aceasta tendinta de a ne intoarce catre natura, traditii si stramosi. Poate ca doar imi e dor de bunica si imi amintesc de zilele de vara in care nu ne stergeam zeama de castraveti de pe maini ci ne-o puneam pe fata. La fel faceam si cu zeama de piersica sau de rosie. Daca stateam prea mult in soare si simteam ca ma ustura pielea bunica ma ungea cu iaurt gras de oaie. Si era asa de bine!
Pe vremea aceea credeam ca bunica este un inger picat din cer si are puteri miraculoase. Asa sunt copiii! Se uita la oamenii mari si cred ca sunt atotputernici.

Acum stiu ca toate aceste bunatati, fructe, legume, flori, radacini, cereale si ierburi sunt create de natura  special pentru a face viata posibila, traibila experimentabila si gustoasa. Dr. Saul Alkailitis spunea: “Nu pune pe fata ceea ce nu poti manca”.

Ca adepta a armoniei si echilibrului pe toate planurile, dar mai ales la nivelul pielii, ma regasesc in mod firesc la mijlocul drumului intre ingrijirea cu produse din bucatarie si ingrijrea cu produse create de firme de prestigiu. Personal, cred ca fiecare dintre aceste tratamente are locul lui in economia sanatatii tenului in functie de momentul vietii in care se afla cel care isi doreste un moment de rasfat sau chiar de preventie si tratare (este posibil ca aceeasi crema, aplicata pe acelasi ten dar in alta perioada a lunii sa provoace niste reactii la care nimeni nu s-ar fi gandit).

Daca tenul are probleme (acnee, eczema, rosacea) nici nu se poate pune problema unui tratament home made. Dar asta este o alta poveste pentru alta data.

Acum revin la momentele de magie pe care le traiam in bucatarie impreuna cu bunica. Atunci, parca si lumina avea gust. Un tratament cosmetic cu produse din bucatarie este o experienta unica pe care o mama o poate avea alaturi de copilul ei. Este un moment in care copilul invata principiile de baza ale tratarii si ingrijirii holistice. Intelege ca trupul poate si trebuie ingrijit si de la interior spre exterior dar si invers. Ceea ce il delimiteaza de restul naturii devine brusc un loc unde cele doua lumi se intrepatrund intr-un mod magic si firesc.

De ce se intampla asa? Cum va spuneam, pielea este un organ viu in perpetua miscare, vesnic se face si se reface cate ceva pe acolo. Elementele de baza sunt zaharurile, cerurile, grasimile, proteinele. Cand aplicam pe fata produse din bucatarie aplicam zaharuri, ceruri, grasimi, proteine. Si ele la fel de vii ca si cele din piele. Si atunci se recunosc, se combina si colaboreaza. Pentru ca energia din fructe, legume sau mai stiu eu ce vedeta a bucatariei are nevoie sa fie transformata in ceva. Cand o mancam se transforma intr-un fel, cand o aplicam pe piele se transfera si transforma intr-altfel.

Daca esti viitoare mamica sau proaspata mamica si alaptezi, eu zic ca pentru moment, acest tip de tratament este cel mai indicat. Desigur, este doar parerea mea.

Poti opta sa faci singura tratamentul, dar pentru asta trebuie sa stii sigur ce fel de tip de ten ai, ce probleme are si de ce,  dar mai ales ce e bun pentru tine si ce nu. In consecinta, tratamentul nu va ajunge mai departe de zeama de rosii, castravete sau piersica.  Sau, poti apela la un specialist care sa poate crea pentru tine un spatiu in care sa te simti relaxata si rasfatata.

masca de spirulina6

Reteta de masca de castraveti:

  •  o lingurita de zeama de castravete
  • o lingurita de iaurt gras de oaie, capra, bivolita sau toate la un loc
  • o lingurita de miere

Se omogenizeaza bine si se aplica pe tenul curat. Lasati sa actioneze 20-30 de minute. Spalati cu apa la temperatura corpului.

 Succes! Nu uitati ca tineretea si frumusetea se cultiva si se invata!

 

P.S: inainte de inceperea oricarui tratament cosmetic sfatuiti-va cu medicul vostru. Daca sunteti viitoare mamici sau mame care alapteaza, sfatuiti-va si cu medicul pediatru.

iskinblog.wordpress.com

masca de spirulina4

“Buna,

Ma numesc Adriana Zainea si sunt mama a doua fete. Am facut cunostinta cu lumea cosmeticii acum 9 ani cand m-am alaturat unei echipe entuziaste ce dezvolta o afacere de tip MLM. Datorita inclinatiei mele clare catre chimie si biologie m-am avantat in acest domeniu vast al ingrijirii si tratarii pielii. De-a lungul anilor am acumulat destule cunostinte insa asta nu a fost de ajuns astfel incat, anul trecut mi-am luat diploma de cosmeticiana. Acum singurele pasiuni pe care le am sunt cosmetica si studiul aprofundat al pielii. Am lucrat aproape un an intr-un salon de infrumusetare care m-a ajutat sa acumulez experienta. De-a lungul anilor m-am specializat in tratamente cosmetice (home based – mie imi place sa le numesc inapoi la natura“ -, de hidratare, de curatare, antiage), masaje faciale (de relaxare, antiage, de revitalizare si cu role de jad), consiliere cosmetica si training. Sunt membra a grupului WAHM de la inceputul anului si sper ca vom putea lega prietenii trainice.

Multumesc!”

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns