Stii ce culoare are ingerul tau?

Stii ce culoare are ingerul tau? Pai daca nu, hai in calatoria noastra sa descoperim cine paseste alaturi de noi nevazut si ne insoteste in aceasta viata prin ochii Andreiei Martinescu de la Artistul meu personal. (Daca doresti sa fii tu urmatoarea mama intervievata, te rog sa imi scrii pe adresa: )

bun
M: Bine te-am regasit, Andreia! Spune-ne mai multe despre tine, cine esti si ce faci?

A: Draga Monica, bine ai venit in lumea mea! De obicei “vorba” prefer sa o pastrez pentru cadrul restrans si sa las vizualul sa vorbeasca despre mine.
Sunt Andreia, om, femeie, sotie, mama, artist vizual si producator artistic si ma straduiesc alaturi de multi altii sa ajut la crearea unei lumi mai frumoase.

 

M: Ce te-a motivat sa alegi sa fii o mama creativa wahm?

A: Motivatia nici nu am stiut ca exista pana nu am fost constienta de prezenta ei si asta la foarte multi ani dupa ce ea deja aparuse. Lucrurile s-au legat intr-un mod natural. Creativitatea o folosesc de cand ma stiu, mama sunt de ceva ani, iar Wahm a innobilat alipirea celor doua. Principul Wahm tocmai asta inseamna: mama, creativitate, natural, comunitate si multe altele. Wahm iti evidentiaza posibilitatea intregului. Sunt wahm pentru ca iubesc sa fiu wahm, pentru ca-mi place comunitatea si pentru ca facem treaba mai buna lucrand impreuna.

image_133
M: Impartaseste-ne mai multe despre acest proiect frumos de suflet si despre darul tau de a exprima ceea ce nu se vede.

A: Misiunea mea este de a-mi impartasi bucuria darului primit, iar artele vizuale imi inlesnesc acest lucru. Imi plac culorile vii si contrastele care izvorasc din bucuria si plenitudinea vietii traite, dar si culorile pastelate care exprima linistea, calmul si pacea. Imi place sa folosesc panza, lemnul si hartia pentru a ma exprima, iar cerul imi este limita. Liceul de arte plastice mi-a fost o vasta biblioteca, dar studiile superioare si cursurile urmate suplimentar m-au plonjat in lumea filmului, a teatrului si a televiziunii, unde am invatat meserie, arta si sa-mi depasesc limitele zi dupa zi. Experientele artistice m-au condus spre a ma exprima prin costume si decoruri de evenimente si teatru, aranjamente interioare cat si in esteticul artei culinare. Am visat, am gandit, am planificat si croit proiecte artistice pentru evenimente festive dupa culorile, silueta si simtamintele oamenilor. Cursurile si atelierele de spiritualitate m-au ajutat sa ma eliberez de stereotipurile artistice, sa captez, sa descifrez si sa traduc in materie numai ceea ce vad cu sufletul. Temele mele preferate sunt ingerii, sfintii, maternitatea si oamenii.
1a

 

M: Frumos! Ce actiuni ai mai intreprins pentru oameni? Cum ii ajuti sa scoata ce e mai frumos din ei prin ceea ce esti tu?

A: Sustin ateliere de creatie, unde oameni inocenti in zona artistica sunt chemati sa-si iasa din zona de confort si sa descopere o lume mai mare si mai emotionanta. Incerc sa ajut oamenii sa-si exprime trairile, sa nu le inghesuie, sa nu le ascunda in colturile inimilor. Atelierele de grup pentru adulti, „Terapie prin Arta, terapie pentru suflet”, sunt dedicate celor ce cauta calea catre sursa, in afara si in sinea lor, pentru a dezvolta ceea ce este lumina, bucurie, iubire in fiecare.

4 (1)

M: De ce ai ales sa transformi pasiunea pentru pictat in business creativ?

A: Alegerea a fost inversa, adica ea m-a ales pe mine. Eram in clasa a saptea, cand am castigat primii banuti pentru crearea a doua planse didactice. A fost o onoare sa fiu rugata sa dau o mana de ajutor la crearea lor, iar faptul ca am primit si banuti l-am considerat un privilegiu absolut. Si apoi cum sa vrei sa “scapi” de acel ceva care iti deschide sufletul, te face sa te exprimi, sa te cunosti? Asa ca mai bine il transformi in meserie, dar ramane si hobby. De fapt, este o necesitate a fiecarei secunde, pentru ca oriunde este arta, chiar si in stiinta sau alte domenii.

11377197_1620799221540711_354001618315580978_n
M: Si cum ai debutat? Ce incercari ai avut? Ce investitii ai facut?

A: Cred ca debutul l-am avut pe la varsta de 2 ani si jumatate, cand imi etalam desenele tuturor musafirilor si ei erau foarte incantati de ele . Ulterior, cand treaba a devenit serioasa, am intampinat cea mai mare provocare: mentalitatea lui “trebuie” si “pentru ca doar asa se face”.
Investitia mea in lucrari este in primul rand sufleteasca. Ma dedic fiecareia in parte, atat cat este necesar. Investesc in ganduri si sentimente frumoase care insotesc lucrarile. Investesc in ore de studiu asupra temelor la care lucrez. Investitiile finaciare difera de la o lucrare la alta, in functie de marime cat si alte aspecte.
11377197_1620799221540711_354001618315580978_n1

M: Cum ai impartit meseria de mama cu pasiunea si construirea acestui proiect?

A: Cele doua nu s-au impartit, ci sunt impreuna, au ambele nevoie de cealalta. Ca si mama, am nevoie de creativitate, iar maternitatea inseamna creativitate. Ca si artist, am primit doua mari daruri: nevoia si placerea de a picta ingerii a venit cu primul copil, si materializarea maternitatii in pictura a venit cu al doilea.

12705274_1711927449094554_7468971714064859226_n

M: Ce sfat ai avea pentru mamele antreprenoare?

A: Sa nu uite sa faca totul din iubire.
 

M: Pentru cei care inca nu cunosc creatiile tale, unde te pot gasi?

A: Pe facebook: https://www.facebook.com/artistulmeupersonal si pe blog http://artistulmeupersonal.blogspot.com. In curand va fi gata si site-ul.

12622260_1701257433494889_4552026461274103411_o

M: Transmite un mesaj mamelor care inca nu si-au gasit ce anume sa faca sa devina o mama wahm completa.

A: Fiecare mama este wahm, chiar fara sa isi dea seama. Ceea ce au de facut este sa contientizeze acest lucru, fara a mai privi ca pe o rusine, ci ca pe un privilegiu. Avand in vedere ca astfel pot imbina “a fi mama” cu un hobby care poate deveni o afacere.
Multumesc Monica, pentru acest interviu si multumesc Wahm, pentru aceasta frumoasa comunitate .

 

Interviu realizat de Monica Pastia, colaborator voluntar WAHM

 

 

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns