Catalog din culisele croitoriei – 2. Diverse modele de fusta
Cursuri de croitorie :
Ești pasionat de croitorie și dorești să acumulezi experiență și dibacie sau ești antreprenor în devenire și ai o idee de produs textil, inovator, dar nu știi cum să-l dezvolți?
Dacă printre curiozitățile tale se numără :
• Cum se aleg materialele, accesoriile și materialele auxiliare?
• Cum se fac tiparele articolele vestimentare (pentru bărbați, copii, dama sau de lenjerie intimă)?
• Cum se croiesc tiparele?
• Cum se confecționează articolele vestimentare?
avem o veste minunata!
Atelier creatie vestimentara UNIC ART, reprezentat de Andreea Sirbu, inginer in textile, împreună cu Asociația Work At Home Moms a lansat proiectul „Catalog Din Culisele Croitoriei”.
Proiectul constă în organizarea de cursuri de croitorie în atelierul de creație vestimentara Unic Art din strada Hristo Botev nr. 1, et. 1, cam. 117-115, punct de reper Piața C.A. Rosetti, Universitate.
În cadrul cursurilor vei învăța:
• Cum se aleg materialele textile accesoriile și materialele auxiliare.
• Cum se preiau dimesiunile corpului.
• Cum se proiectează și se execută un tipar.
• Cum se croiesc reperele componente.
• Cum se confecționează un articol vestimentar.
La fiecare ședință de curs, vom dezbate o categorie de articol
vestimentar (o rochie, o fustă sau o bluză) și vom alege pentru el materialele adecvate, vom prelua dimensiunile necesare și vom face proiectarea tiparului. Cu acest tipar vom croi reperele componente și apoi îl vom confecționa.
Astfel, in cadrul celei de-a doua intalniri, vom avea ca tema: DIVERSE MODELE DE FUSTA. Ne adresam mamelor care au un minim de cunostinte.
Iti poti alege programul de curs:
PROGRAMUL cursului (va puteti alege oricare data vi se potriveste in cele doua saptamani: 15-26 nov.):
– in fiecare zi de marti :
dimineata : 8:00-11:00
pranz: 12:00-15:00
seara: 18:00 – 21:00.
– in fiecare zi de joi:
dimineata : 8:00-11:00
pranz: 12:00-15:00
seara: 18:00 – 21:00.
– si sambata o data la 2 saptamani, de la ora 9:00- 12:00.
Condiții de participare: prezența la curs minim 2 persoane și maxim 4 persoane.
INSCRIERI:
PRETUL: de participare la curs este în funcție de necesitățile fiecăruia. Cursantul poate opta una din variantele:
>Varianta 1: toate materialele didactice, ustensilele, materialele textile de bază și auxiliare necesare îi sunt asigurate de Atelierul Unic Art. Prețul pe sedinta de 3 ore este de 90 lei / de persoană.
>Varianta a 2-a: Cursantului îi va fi transmisă înainte de curs cu 1 săptămâna o lista de lucruri necesare în timpului cursului. Prețul pe cursul de 3 ore este de 60 lei de persoană.
DESPRE ANDREEA SIRBU, TRAINER:
Sunt Andreea Sirbu, mamă și antreprenor în devenire.
Am ales să fiu antreprenor pentru că știu cât de mult contează să petrec timpul cu piticul meu, Radu.
După ce am terminat concediul de creștere copil, am avut șansa și varianta angajării ca director economic la o mare firma de încălțăminte.
După cele 4 interviuri și 2 săptămâni de probă, mi- au spus că am fost selectată din alți 25 de candidați și ca postul este al meu, am fost foarte încântată, însă i-am refuzat întrucât în perioada de probă mi-am dat seama că fiul meu învățase cuvinte și lucruri la care eu nu am fost prezentă.
Funcțiile cu răspundere necesită implicare de care eu nu dispuneam, un program încărcat care începea la 5 dimineața și se termina la 20 seara, fapt ce nu-mi permitea să-mi pot duce sau să mi pot lua copilul de la creșă.
Totodată, în perioada de probă mi-am demonstrat mie însămi că am cunoștințele și experiența necesară să-mi deschid propriul atelier de creație vestimentară.
De altfel, în perioada concediului de creștere copil am lucrat de acasă rochii pentru prietenele mele și copii lor, urmasem și cursul de antreprenoriat și de managementul proiectului în această perioadă.
Pe pagina de facebook Atelier creatie vestimentara UNIC ART puteți vedea colecția de Halloween. Despre mine și experiența mea în domeniul textil vă pot spune că am intrat în acest domeniul în urmă cu 14 ani, da, știu că am doar 30 de ani, atunci eram o copilă de 16 ani care a intrat pe poarta
fabricii de textile Jhonshons din Iași, cu o hârtie în mână semnată de mama în care își dădeam acordul pentru angajare.
A -2 -a zi am început. Eram confecționeră faza 1. Nici nu știam să bag ața în ac în prima zi, însă cu răbdare și dedicare din partea inginerei tehnolog Mihaela Iojan (cu care mai târziu am fost colega de facultate), într-o lună, am învățat să lucrez pe 3 mașini diferite și până la sfâșitul vacanței aveam o
calificare de confecționer textile.
Până la terminarea clasei a 11 am lucrat în fabrică iar în clasa a -12-a eram la CTC, controlul tehnic al calității.
După bacalaureat, în 2006, am plecat în Italia, Alessandria, unde m-am angajat confecționeră la un atelier mic, Carla, patroana, era o doamna foarte bună și m-a trimis să fac cursurile de design vestimentar a școlii de Arte și Meserii San Carlo. Am acumulat experiență și cunoștinte la standarde europene, pe care cu drag le voi împărtași cu participanții la cursurile din cadrul proiectului „Catalog Din Culisele Croitoriei”.
– În 2008 m-am întors în țară, m-am înscris la Universitatea GHE. ASACHI, Facultatea de Textile Pielărie și Management Industrial din Iași, în 2012 mi-am am dat licența în Tehnologia și Designul Confecțiilor Din Piele și înlocuitori, plecând din facultate cu un imens bagaj de cunoștințe teoretice și practice care a completat cunoștințele obținute în Italia.
Am făcut facultatea în sistem de comasat, ma mutasem în anul al 2 lea de facultate în București și am lucrat, în această perioadă, la atelier de creație vestimentară al Andreei Matei. Făceam naveta Iași – Bucuresti, o data la 2 luni frecventam cursurile timp de 1 luna. Un program strict, zilnic și de
la 8 la 20 seara eram fugăriți de la un curs la altul pe splaiul Bahluiului.
La atelierul de creație vestimentară a Andreei Matei, am lucrat confecționeră, însă ritmul relaxat îmi permitea să fac tot felul de teste cu diverse materiale și tehnici de finisare, lucram produse cap coadă cu materiale prețioase, cristale Swarowsky, mătăsuri, articole unicate pentru persoane publice și pentru defilări de modă, pentru videoclipuri și pentru amenajarea de interior. Am învățat foarte multe în cei 3 ani.
După absolvire, am cautat să mă angajez inginer, însă toate firmele cereau experiență.
În noiembrie 2012, m-am angajat la o firmă de lenjerie intimă ca manager la departamentul de creație, în locul unei persoane care intra în concediu de creștere copil. Insă, norocul de a întâlni persoane dispuse să te învețe „bucătăria” firmei respective, mi se terminase, așadar nu m-am adaptat
și am renunțat.
M-am angajat apoi ca ajutor de croitor, într-o alta fabrică, însă după 3 luni am rămas însărcinată, moment în care am fost concediată. Nu m-am luptat, mi-am păstrat sănătatea pentru a duce aceasta sarcină la capăt cu bine. Și după 6 luni l-am născut pe Radu.
Dacă ar fi să o iau de la capăt aș face totul absolut la fel, dacă aș ști că-l voi avea pe el , experiența vieții te formează și scoate din tine tot ce este mai bun, dacă vrei.
Atelierul Unic Art
Este înființat în februarie 2016, domeniul principal de activitate este fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Domeniul secundar este de activități de design specializat.
Acest domeniu presupune:
• crearea și dezvoltarea de planuri și specificații tehnice ce optimizează utilizarea, valoarea și
aspectul produselor vestimentare,
• Stabilirea standardului de firmă și de calitate a prototipului,
• Execuția prototipului (în funcție de tehnologia atelierului).
• stabilirea/determinarea materialelor, mecanismelor, formelor, culorilor și suprafetelor
finisate ale produselor vestimentare, luând în considerare caracteristicile și nevoile umane.
• siguranța muncii.
Atelierul dispune de:
• utilaje industriale (mașină de surfilat Rimoldi și o mașină de cusut lineară Necchi);
• de utilaje casnice :
– 2 mașini de cusut triplock Element by PFAFF 1230OL,
– o mașină de cusut Singer DIVA 28 cu 30 de tipuri de cusaturi,
– o mașină de cusut de acoperire MERRYLOCK 4050 cu 4 tipuri de cusături;
• masă și fier de călcat;
• presă pentru montat capse, ocheți, ținte și inele decorative;
• pistol pentru lipit cristale termoadezive;
• pistol pentru etichetat;
• ustensile pentru proiectare;
• ustensile pentru croit;
• materiale textile de bază, auxiliare și diverse accesorii.
În cadrul cursurilor, pe măsură ce modelele pe care le vom studia vor necesita utilizarea acestor dotări, le pun la dispoziția cursanților și vom învăța și exersa împreună cum se folosesc.
Îți mulțumim că ești alături de noi! Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!
Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!