Interviu cu Mihaela Tașulea de la „Picturi pe orice”

Te invităm să ne scrii câteva cuvinte despre tine. Cine ești și cu ce proiect ne încânți?

Mă numesc Mihaela Tașulea, sunt o mamă care pictează de acasă. Proiectul meu se cheamă “Picturi pe orice”, de unde și numele paginii https://www.facebook.com/picturipeorice/

Care a fost drumul formării tale și  de unde s-a ivit inspirația? Dar motivația?

Anul trecut, în iulie, am lăsat un job de funcționar într-o bancă pentru a-mi dezvolta abilitățile de pictor și de fotograf și pentru a încerca să câștig din aceste forme de artă.

Motivația și inspirația s-au ivit din lipsa de timp pentru aceste două hobby-uri și, mai ales, din lipsa de timp pentru familie.

Pictam de mult timp. Până să se nască fiul meu, pictam și nopțile, fără să resimt multă oboseală. Apoi a devenit foarte obositor să pierd nopțile, deși mă încărcam cu energie pictând.

Anul trecut mi-am luat și diploma de fotograf profesionist și încerc să dezvolt și această latură creativă în mai multe direcții, deși până anul trecut singurele ocazii de fotografie erau călătoriile.

Cine sunt clienții tăi și ce produse sunt în top vânzari?

Clienții mei au fost la început dintre persoanele cunoscute, apoi, mergând la târguri și făcându-mă cunoscută, au apărut clienți noi dintre vizitatorii târgurilor.
În top vânzări sunt tricourile pictate, dar am avut și expoziții de pictură, unde am vândut marea majoritate a tablourilor pictate.

Cum îi fidelizezi? Te ajută anumite instrumente de promovare mai pregnant decât altele?

Cel mai bun instrument de promovare mi se pare recomandarea, apoi contactul direct cu clienții la târguri.

Ai putea numi ce te inspiră să continui zi de zi? Ai momente de răscruce? Dacă da, cum le depășești?

Am momente de răscruce, mai ales când e de umblat pe la autorități, eu făcându-mi contabilitatea singură, încercând să îmi gestionez singură afacerea. Îmi dau seama că susținerea afacerii de unul singur e destul de grea, statul român nu îți facilitează activitatea, din contră – cozile interminabile de la ANAF, CASMB etc. îți mănâncă timpul pe care ai putea să-l folosești pentru creație.

Ceea ce mă determină să continui este dragostea pentru artă, energia și starea de bine pe care mi-o dă procesul creativ. De asemenea, faptul că pot să îmi gestionez singură timpul și să pot să petrec mai mult timp cu familia, cu fiul meu.

Un sfat pentru comunitatea WAHM!

Să încerce să continue așa cum o fac: cu dăruire și perseverență, să devină cunoscute cu proiecte, peste hotare, care să facă cunoscute mamele din România ce fac lucruri minunate.

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns