Despre mici si mari meseriasi, editia I
Asociatia Work At Home Moms lanseaza un nou program in cadrul caruia vom explora meseriile mamelor, dar vom face şi o calatorie in timp, pentru a afla despre meserii din trecut si viitor!
Care sunt meseriile invitatelor si despre ce pasiuni ne vor povesti, vom afla pe data de 26 iulie, de la 18:30 la 19:30
DONATIE LIBERA
Inscrieri:
Varsta minima 5 ani
Ce vom face la prima intalnire din aceasta lunga calatorie?
Vom afla despre pasiunea expusa si transpusa interactiv de catre:
Cristina Antonica – mama si initiatoare Editura Creanga Fermecata
Oana Vulpe – mama pasionata de impaslit si tesut la razboi!
Atelierul este coordonat de catre:
Miruna Cojocaru si Roxana Apostu, de la Asociatia Choice!
Ne pregatim sa exploram ce inseamna munca in domeniile prezentate, alaturi de fiecare invitat, folosind ghicitori, carduri, imagini, o harta a meseriilor si alte surprize!
Descrierea trainerilor:
Roxana Apostu
Roxana Apostu este psiholog clinician autonom, cu o experienţă de 4 ani în lucrul direct cu copiii, în ceea ce priveşte evaluarea, consilierea şi intervenţia psihologică. Iubeşte să lucreze alături de părinţi şi de copii în mod special, întrucât aceştia necesită mereu căutarea de metode creative de abordare şi astfel munca devine o combinatie între joc şi psihologie, rezultatul fiind autentic cu fiecare copil întâlnit.
A lucrat timp de 3 ani de zile cu copii ce prezintă tulburări pervazive de dezvoltare şi integrare psiho-socială, iar în prezent lucrează ca psiholog la Centrul de Zi “Pinocchio” şi ca formator în cadrul programului “Kids’ Choice” organizat de către Asociaţia Choice.
“Cred cu tărie că orice schimbare temeinică porneşte de la educaţie şi dacă vrei o schimbare semnficativă, trebuie să o faci de timpuriu, de aceea consider că munca alaturi de copii este foarte valoroasă. De asemenea, învăţarea prin modelare este una dintre primele forme de cunoastere, de aceea consider că astfel de workshopuri care le dau copiilor ocazia să cunoască şi să interacţioneze cu modele profesionale, ar trebui promovate în şcoli.”
Miruna Cojocaru
Miruna Cojocaru este absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, formându-se ulterior în psihologie clinică şi psihodiagnoză. A lucrat cu copiii care prezintă tulburări de spectru autist şi, timp de trei ani, a participat ca animator socio-educativ la workshopuri destinate dezvoltării creativităţii celor mici. Experienţa anterioară o motivează să caute noi provocări şi să dezvolte metode eficiente de gestionare a problemelor cu care se confruntă copiii şi părinţii, în contexte sociale şi familiale.
În prezent, urmează cursurile Facultăţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi lucrează ca formator în cadrul proiectului Kids’ Choice, organizat de Asociaţia Choice. Punctul forte în practica sa îl reprezintă aplicarea metodelor de lucru într-un mod creativ, menit să abordeze problemele delicate cu o mai mare uşurinţă şi, totodată, să-i captiveze pe cei mici.
„Sunt de părere că generaţiile actuale au mare nevoie de o educaţie alternativă, care să vină în sprijinul şi completarea celei formale. Cred, mai presus de orice, că datoria noastră de adulţi este să îi privim pe copii de la un nivel de egalitate şi să le încurajăm creativitatea, gândirea critică şi comportamentele asertive.”
Credit foto: @freepik
Va asteptam!