Expoziție de fotografie ”100 de zile de vară”, Ediția I, Cluj, 11 septembrie 2018

Expoziție de fotografie ”100 de zile de vară”, Ediția I, Cluj

Asociația Work at Home Moms vă invită marți, 11 septembrie, începând cu ora 18.00, la vernisajul primei ediții a Expoziției de fotografie „100 de zile de vară”.
Expoziția va fi găzduită de cinematograful Dacia, în perioada 11-17 septembrie și va aduce sub privirile publicului unele dintre cele mai reprezentative lucrări a 3 fotografe minunate, membre ale asociației.

”100 de zile de vară” pot însemna mii de săruturi, sub câteva zeci de apusuri roșiatice și câteva răsărituri cu aer sărat. Pot însemna mii de zâmbete, sute de limonade băute, câteva plimbări cu barca și mulți pistrui purtați cu mândrie pe pielea bronzată. ”100 de zile de vară” pot fi dans, pot fi joacă, pot fi amintiri arse pe piele și păstrate în inimă, pot fi povești fără sfârșit, în jurul unui foc, pot fi prietenie, iubire și multe înțepături de țânțar. Pot fi câteva băi în apa mării, la răsărit, pot fi sute de zâmbete împărtășite cu sute de străini, întâmplător, pe stradă. Pot fi curtea bunicii, pot fi miros de soc și furat de vișine, pot fi dormit pe fân și multe scăldări în pârâu. Pot fi oportunități, festivaluri, pot fi sclipici, muzică și o mare de corturi, pot fi 99 de nopți nedormite.
Pentru fiecare dintre noi, cele ”100 de zile de vară” se pot traduce prin complet altceva. Dar sunt la fel de vii, la fel de memorabile și cu siguranță pline de momente demne de imortalizat. Iar pentru cei mai mulți dintre noi, se dovedesc a fi întotdeauna prea puține.
————————————
UNDE și CÂND?
Locație: Cinema Dacia Cluj, cartier Manastur, Str. Bucegi, nr. 11B
Perioada: 11-17 septembrie 2018
Vernisaj: 11 septembrie (marți), ora 18:00
Orar zilnic: 10:00 – 20:00
INTRARE LIBERĂ !
————————————–

În continuare, puteți afla câte ceva despre fiecare dintre artistele care au ales să își împartă cu noi visele și verile, în parte, în speranța că aceste descrieri succinte ale stilurilor lor vă vor deschide apetitul spre a acumula cât mai multe:

1. Magda Creoșteanu nu s-a sfiit să dea viața confortabilă dintr-o multinațională, pe un vis. Unul la acel moment încă nefinisat, ce îi înfățișa doar scopul, nu și mijloacele – să afle ceea ce îi place cu adevărat, ce îi face sufletul să vibreze și inima să tresară. Acel lucru care să îi păstreze mintea trează, dincolo de orele de lucru, și puterea de munca, constantă, la cel mai înalt nivel. Și astfel, aruncând o privire dincolo de zona sa de confort, Magda a descoperit fotografia. Fix „acel ceva” care lipsea și care le îmbina pe toate, care îi putea deveni activitate principală și sursă de venit, fără să simtă că mai muncește, efectiv, vreo zi din viață. Acum, Magda își dedică fiecare clipă descoperirii și autodepășirii, punându-se cu drag în slujba fiecărui om care are ceva minunat și unic de păstrat într-o imagine, un eveniment personal (fie el nuntă, botez, ori aniversare) de imortalizat, un produs delicios sau/și util de arătat lumii, un copil care-și dăruiește zâmbetul celor dragi, la prima serbare de la grădiniță.
Magda se regăsește astăzi fericită și onorată să poată fi acolo, la locul potrivit, pentru a surprinde emoțiile oamenilor, candoarea unei apropieri, și-adevărata lor culoare.

2. Claudia Pojan este, de asemenea, un fotograf care caută naturalețea în lucrările sale. În activitatea sa de 7 ani încoace, aceasta s-a dedicat imortalizării vieții de familie, în toate formele sale, căutând să surprindă bucuria captivantă din realitatea cotidiană. Tocmai din această perspectivă, Claudia a ales documentarea vieții de familie, sesiunile foto în stil jurnalistic, în detrimentul participării la evenimente și organizarea de ședințe foto propriu-zise. Este și motivul pentru care utilizează exclusiv lumina naturală. Astfel, în acest moment al carierei sale, bucurându-se de o valoroasă experiență acumulată, scopul Claudiei a ajuns să fie acela de a căuta unicitatea așa-zisului „ordinar” și de a crea ceva cu adevărat autentic și personal pentru clienții săi.
Tocmai datorită stilului de lucru al artistei, sesiunile foto se desfășoară relaxat și au un flux organic, țelul fiind imortalizarea unei frânturi de viață reale, mai mult decât un cadru perfect, captat matematic. Apropierile și interacțiunea, dragostea, candoarea și răbdarea sunt lucrurile frumoase pe care Claudia ar vrea să le poată oferi oamenilor, spre aducere aminte, prin fiecare dintre fotografiile sale.

3. Irina Pethő este mămica unui foarte curios și perseverento-încăpățânat băiețel de un anişor, o femeie echilibrată și împlinită, ce în curând va trebui să își reia și locul lăsat pe piața muncii, cel de trezorier la o multinațională. Asta cel puțin în plan aparent. Dincolo de ceea ce o caracterizează la o primă vedere, Irina e un fotograf al detaliilor, al nespusului, al căilor nebătute. Un artist temerar și ludic, care își dorește să spună lucrurile altfel, să le dezbrace de aparențele specifice ședințelor foto programate și să le surprindă, în schimb, frumusețea crudă. Iar asta am încercat să facem și noi cu ea.
Irinei îi place să imortalizeze frânturi de viață, scene cotidiene, să capteze instantanee din lumea vie, înconjurătoare, din jocurile copilăriei, din calmul casei bunicii și din freamătul unei dimineți oarecare.
Irina caută scene de esență, caută povestea, poezia din spatele oricărui lucru, îi plac culorile tomnatice, cu bogăția lor, îi plac zilele ploioase, cu liniștea lor, bicicletele, cu boemia lor și oamenii. Mai ales oamenii, cu toate poveștile lor.

——————————–
Încurajăm orice iubitor de artă să ne treacă pragul, în perioada de desfășurare a expoziției, și să ajute astfel atât la dezvoltarea unei comunități, cât și la promovarea unor artiste pentru care recunoașterea înseamnă, de fiecare dată, mai mult decât validare.
Pentru multe dintre participante, arta înseamnă relaxare și regăsirea de sine la finalul unei zile agitate, pline de provocări cu mâini și picioare mici, dar și un mijloc de a-și obține independența financiară care să le permită „luxul” de a rămâne alături de copiii lor. Considerăm că în ritmul grăbit al vieților pe care le trăim fiecare, în tumultul unei noi zile, acesta este un motiv suficient de bun pentru care să ne oprim puțin în loc, să respirăm de câteva ori în tihnă și să alegem să privim pentru o clipă lumea prin ochii unei mame care își așterne sufletul în fața noastră.

Și tocmai pentru că ne dorim cu ardoare ca acest eveniment să reprezinte și un mijloc de legătură între mămicile creative și iubitorii de artă handmade, vom avea grijă ca în dreptul lucrărilor să poată fi regăsite datele de contact ale fiecăreia dintre autoare. Ba mai mult decât atât, pentru a încuraja și mai mult interacțiunea dintre public și expozant, în sală va fi instalat și un panou de feedback, de care sperăm ca toți vizitatorii să profite pentru a ne împărtăși o sugestie, un mesaj de încurajare sau, de ce nu, o critică constructivă.

Intrarea în cadrul evenimentului este LIBERĂ!
Vă așteptăm cu drag și suflete deschise.

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns