You are currently viewing Interviu cu Andreea Arseni de la English German Club

Interviu cu Andreea Arseni de la English German Club

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

1. Ziua bună din comunitatea wahm! Cine este Andreea Arseni? Cum ai devenit work at home mom si cum e acest drum pentru tine?
Buna, tuturor! Sunt Andreea Arseni, profesoara de Limba Engleza & Germana, am terminat facultatea in 2008, si pana in 2011 am lucrat in zona de e-commerce. Apoi, printr-o intamplare fericita, intr-o seara am primit un telefon in care eram rugata sa vin sa predau limba Germana unor copii de gradinita. Asa a inceput cea mai frumoasa aventura pentru mine, nu o sa neg ca prima saptamana mi s-a parut cea mai grea, dar am avut niste colege minunate care au fost langa mine si m-au sprijinit.
Work at home mom sunt din 2018, atunci cand am devenit mama unui baietel minunat, din cauza unor probleme, nu am mai putut merge la gradinita unde lucram, si am continuat doar pregatirea pentru examene.

2. Te invit să ne povestești cum e o zi de work at home mom?
Ziua incepe cu o cafea fierbinte, dulce si cu mult lapte, dus copilul la gradinita, apoi ma ocup de bebelusa de 7 luni.
Cam pe la ora 12.00 -13.00, in functie de zi, incep cursurile de limba Engleza pe care le am cu cativa copilasi.

3. Ce surprize pregătești la Andreea Arseni English German Club?
(https://www.facebook.com/Andreea-Arseni-English-German-Club-118022211607225/)
In aceasta vara, dar si in toamna care urmeaza voi continua pregatirea examenelor Cambridge, dar si “ Ora de poveste”. In functie de nivelul de cunostinte, vom citi cate o carte in Limba Engleza, vom face joc de rol, ne vom alege personajele principale si cuvintele importante.

4. Care e cartea de vizită a clubului tău pentru prichindei? Prin ce se diferențiază de altele? Cărui segment de vârsta se adresează?
Pentru mine este foarte importanta calitatea cursurilor, am intotdeauna maxim 5 copii. Prefer sa am grupe cat mai
mici pentru ca notiunile sa fie fixate cat mai bine pentru fiecare dintre elevii mei.
Cursurile se adreseaza tuturor elevilor, de la primele clase , pana la clasele de liceu, examenele Cambridge pe care copiii le sustin pot echivala proba de limba engleza din cadrul examenului de Bacalaureat.

5. De ce e importantă metoda prin care un copil învață o limbă străină?
Consider ca fiecare profesor are un stil de a preda, cred foarte mult in relatia dintre un profesor si un elev, imi place intai sa ma apropii de copil, sa il cunosc, sa ma joc cu el, si abia apoi ne concentram pe lectii.

6. Cum se desfășoară cursurile? Cum se formează grupurile?
Cursurile se desfasoara la sediul din Rosu, Chiajna, incepem mereu cu o recapitulare, pentru cei mai mici elevi (cei de gradinita) merg in paralel cu programa de la gradinita, iar cu cei mai mari, fie urmam manualul pe care il au la scoala, fie urmam programa Cambridge.
Grupele le formez la inceputul verii( pentru cursurile de vara, sau fac inscrierea pentru luna Octombrie.

7. Care este feedback-ul general al copiilor și al părinților? Cum alegi temele, te “consulți” cu micii tăi elevi?
Imi place sa vad fericirea pe chipul lor cand vin la Engleza, cu parintii am mereu o relatie buna, le mai dau teme si acasa, deoarece, din experienta pot spune ca fara studiu individual, nu poti avea rezultate pe termen lung. Aleg metodele noi de predare (aplicatii, jocuri) dar cred mult in lucrul pe hartie, cu caietul langa tine, cu tradus, cu scris si invatat cuvinte, de aceea este foarte important sa am sprijinul parintelui.

8. Am observat pe pagina ta inclusiv pregătirea pentru examene Cambridge. Cum se desfășoară aceasta?
Din 2013 fac pregatire pentru aceste examene, am un parteneriat cu cei de la EEC, ei sunt centru autorizat pentru a furniza in Romania, examene de atestare a cunostintelor dobandite in studierea limbilor de circulatie internationala: Engleza si Germana.
Examenele au mai multe competente: Scris si citit (Reading and writing), Ascultat (Listening) si vorbit (Speaking). Cursurile lucreaza toate aceste probe.
Pana in prezent am avut numai rezultate pozitive, cu punctaj mare atat pe examenele de incepatori, cat si pentru examenele care se dau la liceu.
Pregatesc copilul pentru examen, apoi are loc inscrierea, in functie de data care ni se pare cea mai potrivita, dupa ce terminam supprtul de curs, incepem pregatirea pentru examen, adica avem 2-3 luni in care ii familiarizez pe elevii mei cu formatul examenului, cu tipul de intrebari, facem multa repetitie pentru proba “Speaking”, astfel incat , in ziua examenului, eu si parintii avem cele mai mari emotii, nu ei. Ei se duc increzatori, bine pregatiti si asta este ce conteaza.

9. Ne poți povesti o provocare sau o întâmplare atipică pe care ai gestionat-o împreună cu copiii?
Pentru mine, fiecare elev este o provocare, imi place cand iau un copil de la gradinita, sau din clasele 0-4 de la primul examen-Starters, si il duc pana la FCE sau CAE.
Au fost multe situatii haioase, dar cred ca pandemia a venit cu cele mai provocatoare situatii, a trebuit sa ne mutam cursurile in online, am ramas insarcinata, si am continuat cursurile, pana cand am nascut in Luna Decembrie.

10. In timpul vacanței, care este programul de funcționare al Clubului?
Deoarece mai am o bebelusa acasa, programul este destul de scurt, cursurile sunt Marti si Joi, si in ziua de Sambata.

11. Cum se împacă viața de familie cu antreprenoriatul? Cu bune și cu rele, cum ai resimțit perioada pandemiei și ce planuri de viitor ai?
Per total, pandemia a avut si lucruri bune, anumite examene s-au anulat, ceea ce a insemnat mai mult timp pentru pregatire.
In aceasta perioada ma bucur de copiii mei, atat cei de acasa, cat si de cei de la centru.
In prezent urmez niste cursuri de social media si de copywriting. Imi place sa invat lucruri noi, si scrisul este una din pasiunile mele, am scris vreo 2 carti in mintea mea😃. Sper ca pe viitor sa sprijin mamele care au dificultati pe partea de Social Media.

12. Ce mesaj de încurajare ai pentru mamele care vor să pună bazele unei afaceri pe cont propriu?
In comunitate am vazut multe mame cu povesti incredibile, de la care am invatat mereu, mi-au fost inspiratie si suport.
As vrea sa sfatuiesc mamele sa gaseasca acel CEVA care le implineste, sa se daruiasca pasiunii, momentul prezent este cel mai bun pentru a incepe. In zilele noastre poti gasi multe informatii gratuit, trebuie doar sa cauti, Facebook-ul este un real ajutor pentru toata lumea, poti gasi noi clienti, informatii, oameni care trec sau au trecut prin situatii asemanatoare, personal, imi place acest grup unde am intalnit foarte multe femei independente, puternice si increzatoare in ele si in fortele proprii.

Mulțumim, succes și să auzim de bine!

3 persoane recomandă articolul acesta.

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor