You are currently viewing Interviu cu Mari Fecioru-Ivan de la Terra Salin

Interviu cu Mari Fecioru-Ivan de la Terra Salin

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

1. Bine te găsim, Mari! Pentru wahm, cum ai pornit pe drumul work at home mom?
Buna, imi pare tare bine de cunostiinta. Urmaresc mamicile talentate de mult timp, prin intermediul grupului am reusit sa fac cele mai inedite cadouri. Incepand cu luna ianuarie al acestui an am devenit si mamica antreprenor prin deschiderea celei mai moderne saline artificiale in centrul Bucurestiului.

2. Ce găsim la Terra Salin (https://www.facebook.com/terrasalin2021), cu ce planuri a fost concepută?
Terra Salin a fost deschisa in colaborare cu un medic specialist pentru a oferi clientilor nostri cele mai relevante informatii, studii si recomandari medicale in privinta terapiei cu aerosoli salini uscati. Salina urbana este doatata cu cele mai moderne echipamente medicale, avem 2 halogeneratoare care macina sarea naturala, adusa anul trecut de la Tg Ocna, iar anul acesta de la Ocna Dej. Apoi, ca sa putem garanta pentru un microclimat steril, am investit intr-un sistem de ventilatie foarte performant cu care reusim sa aerisim cele 2 camere si sa filtram aerul dupa fiecare sedinta. Misiunea noastra a fost de la bun inceput sa putem oferi un strop de sanatate si o alternativa sanatoasa de a petrece timpul liber in vremuri problematice. Efectele benefice ale salinei artificiale au fost intai testate de fata noastra care a reusit sa mearga in colectivitate de la 1.6 luni, fara intrerupere si fara episoade violente de boala ca urmare a curelor repetate de salinoterapie.

3. Din punct de vedere medical, care sunt beneficiile salinei? De la ce vârsta pot veni copiii la voi?
Haloterapia este recunoscută de corpul medical la nivel mondial. Multitudinea studiilor clinice existente demonstreaza proprietățiile benefice ale sării în tratarea diverselor patologii pe cale naturală. Realizate în tandem cu medicina alopată, ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului şi a bacilului pneumococic.
Practic, cel mai important efect pe care-l are aerul salin este acela de a descongestiona și a dezinfecta a mucoasele căilor respiratorii, ajutând la prevenirea si tratarea unor boli ale sistemului respirator, astfel copilul putând sa respire mai ușor. Foarte importante de mentionat sunt si curele de imunitate de 7-10 sedinte consecutive, sarea amplificand activitatea celulelor “bune” din organism, ulterior corpul fiind mai bine pregatit sa lupte impotriva factorilor externi nocivi.
Copiii pot veni cam dupa varsta de 8-9-12 luni cand se formeaza reflexul tusei si nu este pericol de inec. Mediul este unul uscat, ventilatia este prezenta si nu exista presiunea atmosferica din subteran, motive pentru care nu se aplica limita generala de 3 ani.

4. Care sunt punctele foarte ale spațiului, de ce se îndreaptă clienții spre voi?
Avem o serie de avantaje care diferentiaza Terra Salin fata de celelalte saline urbane. In principal, tehnologia existenta si masurile luate pentru a garanta ca mediul din camere este unul steril sunt cele mai importante. Am vorbit mai sus de aparatul medical, de ventilatia performanta, dar avem montate si lampi UV la receptie care functioneaza intre sedinte, avem si 2 camere distincte pentru care efectuam un triaj telefonic in prealabil ca sa putem separa copiii sanatosi de cei cu mucozitati si tuse productiva. Mai mult, salina a devenit in scurt timp o comunitate urbana, avem sedinte de yoga in fiecare seara de miercuri, atelierul de stiinta cu gheata carbonica de 2 ori pe luna, ateliere de teatru in fiecare duminica, magie, seminare de nutritie, karate si cu siguranta vor urma si alte surprize din toamna.

5. Cât durează o vizită și ce pot experimenta cei mici? Dar pentru cei mari, ce surprize ati pregătit?
O sedinta dureaza 45 de minute si datorita salinitatii ridicate echivaleaza cu 4-5h intr-o salina de adancime. In cele 15 minute ramase are loc ventilatia, dezinfectarea suprafetelor si aranjarea camerelor. Avem si activitati destinate celor mai mari, am mentionat sedinte de yoga cu un instructor acreditat – Oana Molea care este absolut extraordinara, am avut si un seminar de nutritie cu Elena Minea de la Eat Design si pregatim din toamna si un teatru senzorial cu 2 actrite dragi noua, membre WAHM. 🙂 Dar nu va spun mai multe, in orice caz, adultii si pensionarii sunt bineveniti oricand in camera de relaxare unde avem un spatiu unic, unde pot lua o pauza de la agitatie si pot face terapia respiratorie in acelasi timp.

6. Se pot organiza vizite pentru grupuri? Cum e acum, vara, la voi?
Da, chiar incurajam grupurile sa ne viziteze. Avem pe de o parte oferta pentru grupul de Family care se adreseaza unui grup deja format de maxim 6 persoane, iar la nivelul gradinitelor, afterschool urilor si creselor incurajam vizitele regulate ca sa putem opri impreuna focarele de la nivelul colectivitatilor. Chiar avem cateva gradinite care ne frecventeaza din primavara si suntem tare bucurosi de colaborare. Vara este racoare la noi, temperatura este constanta intre 22-24 de grade pe toata perioada anului, chiar este o alternativa foarte buna la caldurile de afara si la radiatiile mai putin prietenoase de la ora pranzului.

7. Cum v-ați organizat în pandemie și să spunem, post pandemie? Am văzut că aveți reguli stricte de triaj.
A fost o provocare sa deschidem un loc cu domeniu principal de activitate sanatatea in plina stare de alereta, dar am reusit sa oferim clientilor nostri un spatiu sigur din toate punctele de vedere. In primul rand, a existat de la inceput partea de triaj telefonic in care se identifica problemele existente si nevoie de a separa copiii sanatosi de cei care vin dupa o raceala. In functie de raspunsurile parintilor, noi ii alocam pe camera mica pentru sedinte individuale sau pe camera mai mare unde se pot juca si socializa in siguranta pana la 3-4 familii in functie de numarul de persoane. Apoi microclimatul steril oferit de salinitatea ridicata si de sistemul performant de ventilatia ne-a ajutat sa pastram un microclimat biologic pur, unde virusii nu se pot transmite intr-o concentratie atat de mare de ioni de clor (componenta chimica a sarii fiind clorura de sodiu – NaCl). Apoi, am respectat toate regulile igienico-sanitare, intre sedinte dezinfectam suprafetele, iar toate solutiile folosite sunt acreditate de Ministerul Sanatatii, in spatiile comune din receptie se poarta in permanenta masca, iar in timpul sedintelor functioneaza si cele 2 lampi U.V. Va asiguram ca este cel mai sigur loc in care puteti veni cu copiii, atat pentru a petrece un timp de calitate cu ei, cat si pentru a beneficia de toate proprietatile sarii.

8. Cum arată o zi obișnuită a ta la salină? Dar una mai aglomerată sau ieșită din comun?
O zi obisnuita incepe de la 9 dimineata, cand ne pregatim sa primim primii clienti de la ora 10:00, incalzim sarea de la Tg Ocna si pregatim halogeneratorul. Noi functionam pe baza de programare, deci ne gasiti in timpul orarului de functionare pe whatsapp sau la nr de telefon 0787716588 si incercam sa oferim cat mai multe informatii prin toate mediile de comunicare. In zilele de miercuri avem si yoga si sunt mereu la salina sa eliberam camera de jucarii si sa ma asigur ca e totul ok, iar serile, dupa ultima sedinta, asezam jucariile, curatam aparatul foarte bine, dam cu mopul si dezinfectam suprafetele cu atentie. O zi aglomerata este de obicei sambata, sau duminica – dupa caz, cand avem atelierele pentru copiii, in camera mare. Trebuie sa acomodam pana la 18 persoane, sa oferim logistica necesara colaboratorilor nostri si sa facem totul foarte rapid. De obicei, am ajutoare, fie sotul, fie fetele de la receptie care preiau din sarcini 🙂

9. Care sunt adresa și programul salinei și unde vă pot găsi cei interesați?
Ne gasiti pe str Gramont nr 38, la 5 minute de Parcul Carol si 10 minute de Piata Unirii, chiar langa clubul Fabrica – la parterul cladirii Gramont Center. Pentru programari, ne puteti contacta fie pe facebook messenger, pe email la sau la nr de tel: 0787716588. Programul pe timp de vara a fost de L-V de la 10-20, iar S-D 10-14, urmand ca din septembrie sa revenim la un program prelungit si in weekend.


10. De ce afacerea ta potrivită pentru tine? Ce bucurie îți aduce? Ce provăcări ai întâmpinat cu ea?
Haloterapia sau terapia cu aerosoli salini uscati este o alternativa la medicina clasica in care cred cu tarie. Si am vazut efectele care le-a avut asupra fetitei noastre de la intrarea in colectivitate. Am reusit sa-i cresc sistemul imunitar pe cale naturala si sa nu trecem prin episoade violente de boala. In momentul in care am intrerupt pentru o perioada terapia respiratorie, imediat “a prins” cate ceva din societate. Si bucuria este de fapt sa impartasesc acest secret cu toti cei care ne viziteaza. Si sa putem vedea efecte imediate la copiii cu probleme respiratorii; bucuria noastra este de fapt bucuria parintilor care reusesc sa treaca peste problemele de sanatate intr-un mod placut, deloc traumatizat, chiar din contra, se pleaca foarte greu de la noi din locatie. 🙂

11. Am văzut pe pagina că organizați și ateliere pentru cei mici. In ce constau, carui segment de vârstă sunt adresate?
Da, un pion principal de dezvoltare a business ului a fost atentia indreptata spre educatie, sanatate si divertisment in egala masura, sa imbinam cat mai multe activitati care aduc un plus de valoare celor mici, toate in timpul unei sedintei de haloterapie. Din septembrie, o sa reluam traditia ca in fiecare duminica sa avem teatru pentru copii, colaboram cu actrita Ruxandra Coman de la teatrul Ion Creanga si cu Teatrul Mirciolino al lui Mircea Teodorescu de la Notarra, apoi sambetele vom avea fie ateliere de stiinta cu gheata carbonica, fie pictura, fie lectura creativa sau chiar ateliere de reciclare creativa, ateliere muzicale si multe altele. Avem multe idei si cu siguranta o sa le gasiti pe pagina noastra de facebook din toamna. Activitatile sunt in general adresate copiilor de 3ani+

12. O incurajare pentru colegele din wahm care vor să pornească pe drumul antreprenoriatului…
Drumul antreprenoriatului este presarat cu multe lucruri, unele frumoase, unele mai putin placute. Exista o responsabilitate sociala pe care eu si sotul ne-am asumat-o din primul moment si tot ce am realizat la Terra Salin a fost din perspectiva de parinte care isi doreste o experienta completa pentru copilul lui. Sunt nopti care planuim pana tarziu, sunt dimineti cu probleme la salina, sunt surprize frumoase pe care le citim de la clientii nostri, sunt colaborari care ne-au ajutat sa construim de fapt o comunitate de oameni frumosi cum imi place mie sa spun. Trebuie planificare, trebuie curaj si sustinere, dar cu siguranta satisfactia la sfarsitul zilei este pe masura eforturilor. Daca credeti cu adevarat in ideea si talentul pe care il aveti, trebuie sa gasiti curajul sa faceti lucrurile reale. Succes!

Iți mulțumim din comunitatea WAHM Romania!

5 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor