You are currently viewing Cât durează un ciclu menstrual “normal”? — Claudia Buneci

Cât durează un ciclu menstrual “normal”? — Claudia Buneci

😕Un ciclu regulat are musai 28 de zile!
Ai auzit și tu asta?
Te-ai gândit și tu că nu ești bine pentru că nu ai ciclul de 28 zile?
Am auzit asta de multe ori de la femeile cu care lucrez și chiar și eu acum câțiva ani credeam că un ciclu regulat poate avea doar 28 de zile.
Dar, noi suntem diferite și nu ovulăm în același timp și drept urmare, nu menstruăm, în același ritm.
În perioada următoare o să scriu pe bucățele mici despre diverse aspecte legate de hormonii noștri – mai pe slow, așa, că e vară 🌻.
 
😨 Mi-as dori ca frica asta de perioadele firești prin care trecem cu toatele să scadă. Și mă refer aici la teama pe care o văd la femei atunci când se gândesc la premenopauză – cei până la 10 ani care preced menopauaza.
Pentru ca nu e despre frică, este despre a înțelege că avem nevoie să avem grijă de noi. Și vom fi bine, indiferent că suntem în premenopauză, menopauză, sarcină etc.
 
Deci, ce este important să știi despre #duratacicluluimenstrual:
✅Că nu toate femeile au un ciclu menstrual de 28 de zile și că asta este ÎN REGULĂ
✅Ceea ce contează foarte tare este REGULARITATEA ciclului tău și SIMPTOMELE pe care le ai;
 
Ce înseamnă asta mai exact:
✅Dacă un ciclu de 31-33 de zile, care asa vine lunar, fără dureri mari, #migrene, #cheaguri, #fertilitatescazuta este foarte probabil ca tu sa fii perfect ok și pur și simplu ăsta să fie ritmul tău.
🛎️Totuși, dacă ciclul tău durează mai puțin de 21 de zile și mai mult de 35 de zile, atunci este important să vezi dacă sunt anumite dezechilibre care determină lungimea lui.
🛎️De obicei un ciclu mai scurt înseamnă un deficit important de progesteron, și un ciclu mai lung înseamnă un deficit de estrogen.
Dar desigur, ele sunt în legătură și fiecare corp trebuie înțeles separat, pentru că de multe ori cauzele dezechilibrelor sunt diverse.
 
Dacă vrei să afli mai multe despre cum să îți susții hormonii și libidoul în premenopauză, descarcă ghidul gratuit disponibil pe 👉 www.claudiabuneci.ro
Despre autor
2 persoane recomandă articolul acesta.

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor