Helena te ajută să găsești cele mai potrivite cărți curcubeu pentru copii mici și mari de la Usborne.
1. Bine te-am găsit, Georgiana! Pentru început, te rog să ne povesteşti despre tine.
Bună, bine v-am găsit și mulțumesc pentru invitația de a povesti.
Eu sunt Georgiana, fire optimistă, veselă, iubitoare de natură, îmi place să citesc, să călătoresc, ocazional să meșteresc câte ceva handmade – atunci când timpul îmi permite.
Sunt inginer de profesie, și lucrez în IT ca și web developer de peste 10 ani deja.
Sunt norocoasă pentru că sunt soția unui om minunat și mama micuței Helena.
Și mămică de 2 pisici – Sophie și Garfield.
Și partener Usborne. ☺
2. Cum și când ai luat decizia de a lucra de acasă, mai ai un alt job pe lângă acest proiect?
Decizia am luat-o când eram în concediu de creștere copil cu buburuza mică. A primit cadou de Crăciun de la o prietenă dragă o carte cu sunete de la Usborne. Așa încântată a fost de ea! Și pentru că a prins drag de carte, i-am mai cumpărat vreo câteva. Apoi am văzut întâmplător un anunț de înscriere ca și partener Usborne. Și m-am înscris fără să stau pe gânduri, mai mult ca să avem mini-biblioteca noastră. Și încet-încet am început să fac cadouri, unele prietene mă întrebau dacă nu cumva le pot da comandă și lor.
Așa a început totul, cu pasiunea pentru cărți, și curiozitatea fetiței mele, apoi pot spune că și-a urmat cursul într-un mod normal.
Ulterior m-am întors și la birou, însă nu am renunțat la această mică afacere. E puțin mai greu cu timpul, dar lucrurile se așează treptat.
3. De ce ai ales cărtile Usborne?
Eu aș zice, că ele ne-au ales pe noi. Pentru că Helena a prins drag de aceste cărți, am ales să îi mai cumpăr. Ei îi plac pentru că descoperă mereu lucruri noi și este fascinată de fiecare dată când deschide o carte Usborne.
Eu le-am ales pentru calitatea lor, pentru conținutul calitativ, iar pentru că sunt în engleză am considerat că este un atu.
4. Cât de mult timp aloci promovării afacerii tale?
Nu prea contorizez timpul petrecut pentru promovare. Pentru că o fac cu drag și nu simt când trece timpul. Sunt zile în care muncesc mai mult, sunt zile în care îmi permit să le dedic doar familiei. Ce e drept mă ajută și tehnologia acum, cu postările, cu organizarea timpului. La început lucram mai mult pentru că îmi doream să fiu cunoscută și eram și puțin dezorientată de ce și cum să fac, apoi în timp s-a instalat rutina și s-a format un ‚program’. Dimineața îmi aloc cu aproximație 2 ore pentru această activitate, ca apoi să încep ziua de lucrul la birou. După amiază vine cea mică de la grădiniță și petrecem împreună. Iar seara mai prind ceva timp ca să ‚mă pun la curent’ cu ce s-a întâmplat pe parcursul zilei. La final de lună ne alocăm timp să ne ocupăm puțin de colete, contabilitate și un plan de postări pentru săptămâna viitoare. Și cam gata. Mai vin perioadele mai aglomerate din preajma sărbătorilor, însă nimic să nu putem face față. ☺
5. Există o carte care este cea mai apreciată de cei mici, dacă da, care este aceasta?
Este o întrebare grea, pentru că editura are peste 3000 de titluri, iar în fiecare lună mai scoate de la tipar câteva titluri. Și nu întotdeauna le am pe toate pentru a le recomanda mămicilor.
Dar dacă ar fi totuși să răspund, cei mici adoră cărțile cu sunete, și cărțile ce au și inserții material cum sunt cele din seria Don’t tickle.
Cărțile din seria Fingerprint, ce dezvoltă motricitatea fină prin pictura cu degețelele, dezvoltând în același timp și creativitatea, sunt foarte căutate.
Clar ar mai fi cărțile cu clapete – de la seria Peep inside – pentru vârste de 3ani+ până la Look inside și See inside ( 6ani+) cu ferestre mici ce stârnesc curiozitatea piticilor pentru a le deschide și a afla ce mistere se ascund acolo. Pentru că prichindeii sunt mici exploratori și le plac descoperirile.
Cărțile cu stickere sunt iarăși căutate mai ales de fetițe, iar cărțile Magic Paiting sunt hit vara, așa cum cărțile cu jucărie Wind-up sunt hit iarna – sunt un cadou excelent pentru cei mici de Crăciun.
Da, după cum poți vedea, nu este vorba doar de o carte apreciată.
6. Cu ce se diferențiază cărțile Usborne față de celelalte cărți pentru copii?
Cărțile Usborne, pentru cei mai mititei, sunt foarte rezistente, au pagini groase, cartonate și text mare. Eu le-am ales tocmai că rezistau accidentelor minore pe care le aveam cu paginile rupte ale altor cărți.
Cărțile Usborne au ilustrații minunate, sunt realizate artistic, de care se bucură nu doar copiii, ci și adulții! Sunt luminoase, distractive și potrivite oricărei vârste.
Materialele folosite pentru crearea acestor cărți sunt de calitate superioară, non toxice, iar editura face în prezent un efort de sustenabilitate, de a folosi cât mai puțin plastic și carton reciclat.
Au câte o colecție pentru fiecare categorie de vârstă: Pentru bebeluși sunt cărțile cu contrast ridicat (alb-negru), cărți cu sunete și cărți cu inserții de material.
Pentru copiii de peste 3 ani poți opta pentru cărți interactive – de genul Wipe-clean, Magic Painting, Fingerprint, stickere , iar pentru copiii de vârstă școlară poți alege deja dintre cărțile de ficțiune și non-ficțiune, cu ilustrații frumoase și o proporție mai mare de text. Sunt un foarte bun ajutor în învățarea limbii engleze.
Mie mi se par versatile cărțile lor. Chiar dacă sunt recomandate de la o anumită vârstă unele dintre ele pot fi folosite, sub atenta supraveghere a unui adult, și de la vârste mai mici insistând pe abilitatea pe care se dorește să se dezvolte, sau chiar pot stârni același interes și când cel mic mai crește. De asemenea, văd cum cei mici cresc odată cu cartea – tot timpul descoperă câte ceva ascuns în paginile acestora.
Un alt motiv destul de important consider eu, este că aceste cărți pot fi utilizate cu succes în terapii.
7. Care e cea mai frumoasa parte a lucrului de acasa, promovand cartile Usborne?
Cea mai frumoasă parte este că pot petrece timp de calitate cu fetița mea pe tot parcursul zilei colorând, pictând, învățând despre mediul înconjurător – ea este la vârsta în care asimilează tot ca un burete, și este important ca informațiile pe care le primește acum să fie într-un limbaj simplu și direct, ușor de înțeles și atractiv.
8. Ce planuri de viitor ai pentru acest proiect?
Îmi doresc ca aceste cărți să ajungă în mâinile cât mai multor copii. Consider că educația este foarte importantă, și că aceasta trebuie să înceapă (și să continue) de acasă. Iar învățarea se face mult mai ușor atunci când ai instrumentele potrivite.
Fiecare carte este concepută pentru a educa și pentru a-i inspira pe copii, prin joacă. Ei nu vor simți nicio clipă că învață, ci pur și simplu se vor scufunda într-o lume a lucrurilor noi și interesante, ce așteaptă să fie descoperite.
Mi-ar plăcea să aduc aceste cărți în cât mai multe grădinițe/școli sau afterschool-uri, pentru că ele, alese și folosite corespunzător, ajută în procesul de învățare.
9. Îmi doresc să dăm mai departe, o bucăţică de inspirație către mamele din comunitatea noastră, ce sfaturi ai pentru ele?
Să îndrăznească să viseze! Poate fi mai greu la început, dar într-un final se merită!
10. Cum te-a ajutat comunitatea WAHM şi cum te poate sprijini în continuare?
Comunitatea WAHM a fost acolo pentru mine când aveam nevoie de mai multă încredere în mine, de îmbărbătare. Când aveam nevoie de un sprijin, de orice natură ar fi fost el: un sfat, o recomandare, un client.
Și mă bucur că fac partea din această comunitate. Am avut ocazia să primesc și să dau înapoi. Așa cum și trebuie să fie. Mulțumesc, pentru că am descoperit în acestă comunitate atâtea femei minunate și puternice și unde s-au legat adevărate prietenii și colaborări.
Îți mulțumim că ești alături de noi! Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!
Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!