You are currently viewing Povestea afacerilor de familie

Povestea afacerilor de familie

Ne-am propus sa creăm o galerie de povești despre afacerile de familie și am aflat cum participă și cei dragi în proiectele mamelor din comunitatea WAHM!

Poveștile inspirate ale mamelor din comunitatea WAHM

Uneori, un vis înfăptuit are nevoie de susținere, brainstorming și muncă în echipă! Poate cineva se ocupă de livrări și expedieri, altcineva strălucește în social media, iar cineva drag se pricepe la lipit etichete sau ambalare cu măiestrie. Ne dorim să subliniem frumusețea și diversitatea rolurilor în proiectele care au devenit afaceri de familie. Hai să creștem și să înflorim împreună! Fiecare dintre afacerile prezentate este plină de pasiune, creativitate și susținere reciprocă! Cu toții contribuie la succesul acestor proiecte, fie că e vorba de contabilitate, prelucrarea lemnului, design de produse handmade sau organizarea de petreceri pentru copii! Suntem mândre să prezentăm această comunitate de mame antreprenoare și să vedem cum afacerile lor de familie înfloresc. #AfaceredeFamilie #MameAntreprenoare #WorkatHomeMoms

Magda Creosteanu — Photo to Remember

Eu și soțul meu suntem Photo to Remember, adică o echipa atât în viață, cât și … la petreceri! :)) Noi obișnuiam să mergem foarte mult pe coclauri cu bicicletele și el, văzându-mă că mă opresc des, dar des!, sa pozez o floare, o furnică, un copac uscat proiectat pe cerul albastru, mi-a zis, exasperat de atâtea pauze de biciclit: “Auzi? De ce nu faci tu niște cursuri de foto?” “Cine, eu?! Da’ de ce?” “Așa, ca să știm mai multe. Hai sa mergem amândoi la curs!”, zice el.
Și așa a început totul, acum 8 ani.

Am făcut un curs fain de foto, apoi am zis să facem niște poze gratis pe la prieteni și rude, apoi am început să spunem mai tare ca noi fotografiem evenimente.
Iar de aici, tăvălugul a pornit să se rotească. Am făcut împreună multe cursuri și încă mai facem, ne-am extins și pe video și ne place tare! El e cu partea tehnică, caută și achiziționăm echipamentele care ni se potrivesc cel mai bine, mă scoate din necaz când mi se blochează ceva aparatura, eu sunt pe partea artistică, compoziție, set-up-ul și mica regie a momentului, relația cu oamenii. El filmează marea majoritate a evenimentului, eu fotografiez, dar când văd ceva interesant sau vreau ceva anume, iau și eu aparatul de filmat în mână și el trece pe poze. Ne căutăm din priviri în biserică, în restaurant și ne înțelegem pe tăcute unde să ne așezăm, ce să urmărim, ce trebuie schimbat. Și e tare fain că atunci când nu îmi iese mie fotografia, îi iese lui filmul :)) sau invers! Apoi, la editare, el îmi selectează, în prima fază, ce am de prelucrat, iar eu mă apuc de lucru și prelucrez pozele și editez filmele. Mă încurajează mereu să încerc să fac lucrurile altfel, să le simplific, să găsesc acel “ceva” pe care îl vrea fiecare client sau să îmbogațesc oferta de servicii și produse. Fără el, nu as fi făcut ce facem azi, clar!
Planuri? Da! Un webinar de fotografie de nuntă mâine seară, un curs de videografie săptămâna viitoare și achiziționarea primelor 2 echipamente (o cabină foto și un obiectiv mai luminos) din lista de “chestii” necesare și prioritizate pentru acest an. A, da! Și să îl “școlesc” pe el să facă editarea video, ca sa avem din nou timp și de un pic de bicicleală! :)) Va las, că avem treaba!

Vă dorim zile faine, spor în toate, aveți grijă de voi și dacă aveți nevoie de foto – video, știți unde ne găsiți, da? Pup iu!

P.S.: În poză suntem noi, suntem bine, nu vă faceți griji, doar că așa facem noi cu ochiul! Și în poza asta suntem foarte bucuroși și recunoscători, pentru ca acele cănițe, tocmai le primisem de la un cuplu de miri tare dragi nouă, ca muțumire și apreciere pentru fotografiile și filmele de la nunta lor. Pup iu iar!

www.facebook.com/magda.creosteanu www.facebook.com/PhototoRememberMagdaCreosteanu

Ioana Novic — Rim's Resin

Eu și jumătatea mea creativă, suntem RIM’S RESIN o echipă bine închegată și organizată, în tot ceea ce facem, venim cu idei creative amândoi, le punem cap la cap și iese ceva unic și deosebit.

La partea de contabilitate el se ocupă cu mare drag, realizează matrițele, deoarece ideile noastre nu se pot regăsi în matrițele din comerț așa că am “matrițerul șef” :))

La șlefuit piesele cu scoici, nisip și scoarță de copac, desigur șlefuiesc și eu dar nu se compară cu câte piese șlefuiește el, având în vedere că toate piesele se finisează manual, să se înțeleagă că nu folosim vreun aparat special pentru asta.

Formăm un întreg în tot ceea ce facem, iar asta este cea mai mare bucurie atunci când lucrezi din dragoste cu jumătatea ta.

Apropo, aici Ioana și Ionuț din Constanța. Pupici cu sclipici!

www.facebook.com/novic.ioana
www.facebook.com/rims.resin

Alina Elena Goales — SotyLand

Am creat StoryLand în jurul copiilor. Apoi soțul e mâna dreaptă, tata a doua mână dreaptă (îngrijește peluza, e instalator, maistru constructor), cumnata e pe HR, mamele mai ajută la clase, când sunt fetele în concedii… Deci cam toată lumea…

www.facebook.com/golaes.elena
www.facebook.com/atelieruldemesteritpovesti

Diana Raluca Nicolae — Fold

Eu și soțul meu muncim cot la cot în atelierul nostru de lucru manual piele naturală.

Recunosc, a fost pasiunea lui și m-a virusat. Dar e fain! Și atât de bine să petrecem timp în 2.

Ne înțelegem din priviri, ne completăm perfect!
Poza de la primul nostru târg de Crăciun la care am participat.

www.facebook.com/diana.raluca.niculae
www.facebook.com/FoldLeatherGoods

Mihaela Mititelu — Lemndeco Iași

Bună! De aproape 6 ani, merg braț la braț cu omul de lângă mine nu doar în viața de familia dar și în mica noastră afacere Lemndeco Iași.

Cu multe lucruri în comun, ne-am completat mereu unul pe celălalt și la fel facem și în cultivarea pasiunii noastre cu prelucrarea lemnului. Eu vorbesc cu clienții, preiau dorințele lor, le fac sugestii de idei potrivite și când ajungem la un numitor comun predau informația la soț.

El proiectează, face diverse design-uri cu mine alături. Ne consultăm pe tot parcursul proiectării: parcă asta nu dă bine, parcă aia trebuie mai sus, parcă lipsește ceva. După finalizarea proiectării, dacă primesc ok-ul clientului, soțul începe prelucrarea bucății de lemn pe care o transformă în forma necesara produsului finit. Preiau produsul și încep să-i dau contur prin culoare, încet, încet cu diverse tehnici, astfel încât să iasă ceva unic.

La final, dacă produsul necesită și asamblare, le asamblăm împreună: unul ține, altul înșurubează, unul întinde lipici-ul, celălalt lipește, și tot așa.

În afara procesului de creație, eu mă ocup de tot ce ține de promovare, el de contabilitate. Practic, după un pas de al meu, urmează un pas de al lui sau invers, astfel încât să pășim împreună pe același drum al satisfacerii.

Noi suntem Mihaela și Adrian, și împreună facem echipă bună pentru a livra calitate.

www.facebook.com/mihaela.mititelu.9 www.facebook.com/LemnDecoIasi

Alina Dobrică — Zumzy Family Garden

Buna! Eu împreună cu soțul meu și fetițele noastre am creat o grădină de petreceri pentru copii pentru sezonul cald.

Pornind cumva de la numele noastre Albina, Sorin (de la soare) florile Crina și Iris și a ieșit Zumzi Family Garden.
Toată lumea participă la Acțiune înainte și după eveniment! Abia așteptăm noul sezon.

www.facebook.com/albina.dobrica
www.facebook.com/zumzifamilygarden

Bre Alexandra — Hippo Atelier Creativ

Ăștia suntem noi. Hipopotamii zapaciti de la @hippoateliercreativ.

Eu sunt omul cu creioanele și pensula, el e cel care se ocupă de procesat, bibilit, adăugat fonturi și alte chestii care pe mine ma depășesc. Desigur, de cele mai multe ori ajungem să ne ciondănim, i-am zis că eu îs cel mai enervant client ever, dar nah, după mai bine de 10 ani de Hippo, încă funcționăm.
Copiii sunt și ei pe lângă noi, mai cu crrr-mrrr, dar și cu tot felul de creații proprii: calendare, cărticele de colorat și felicitări.

Ieri, fi-miu mi-a zis că face niște fișe de colorat “să le pună mami pe net pe site-ul ei și lumea să le descarce de acolo”.

www.facebook.com/bre.alexandra.1 www.facebook.com/HippoAtelierCreativ

Mihaela Tasulea — Mihaela Tasulea Fotograf

Soțul meu m-a susținut necondiționat. A avut încredere în mine și asta m-a ajutat să reușesc. Copilul a stat și el mereu drept model în fotografii.

www.facebook.com/dulcica.miha
www.facebook.com/mihaela.tasulea.photography

Cristina Ropotan — Immagine People și Vorbește de Bine

Zi senină și felicitări pentru atâtea idei, proiecte de suflet care cresc familii și inspiră o lume întreagă!

Eu și Răzvan, soțul meu, am sădit și crescut agenția imagine people, unde eu mă ocup de comunicare, branding și idei desenate, iar el a dezvoltat partea de website-uri, mentenanțe și alte aspecte mai „tehnice”.

Agenția a fost playground-ul nostru creativ, pe care l-au inspirat chiar copiii noștri. Îmi amintesc că Matei (11 ani) îmi spunea acum 7 ani: „Mami, uite, am desenat un logo”.
În timp, am mai pus bazele unui proiect de cursuri și programe de public speaking, Vorbește de bine – public speaking. El este formator și profesor, iar eu fac și aici partea de comunicare, social media și orice ține de organizare.

Suntem împreună pe acest drum și se simte atât de bine să mergem la pas.

www.facebook.com/cristina.ro
www.facebook.com/imagiNatia
www.facebook.com/VorbestedeBine

Valentina Păun — Paunitza's Stuff

Echipa Paunitza’s Stuff e formată din copii, soțul, mama-soacră și eu.
În fotografie este fetița pozând cu colierul de alăptare, ea le testează și dă verdictul și pentru cromatica creațiilor!

www.facebook.com/tanase.valentina.3
www.facebook.com/paunitzasstuff

Bortoc Cristina — Cadouri Prsonalizate și Figurine Ipsos by Cris

Pe mine al meu soț m-a ajutat de la început. El îmi taie tot ce ține de lemn, tot ce se poate tăia la micul lui traforaj electric.

Mă ajuta cu grafica pentru tăvile de moț (până am reușit să învăț să lucrez și eu în program).

Acum împreună facem și năluci pentru pescuitul la spining.

El le dă formă, vopsește, iar eu le fac prin transfer când trebuie personalizate.

Iar de la un timp fetița mea cea mare a început să facă brățări. Aici eu o susțin pe ea, o ajut sa le lege (încă nu a reușit să învețe), îi cumpăr materia primă și mai nou am început să i le și postez pe rețelele de socializare.

(Dorește să își strângă bănuți pentru tabără).

Sper ca împreună să reușim tot ce ne-am propus!

www.facebook.com/bortoc.cri
www.facebook.com/profile.php?id=100064511329549

Cristina Silvestru — Nasty Lobster

Mă bucur că am ocazia să vă redau pe scurt povestea noastră.

Astfel, am plăcerea să vă invit în universul fermecător NASTY LOBSTER, unde creativitatea și educația se unesc în cel mai plăcut mod posibil.

Povestea noastră începe cu dragostea unui tată și cu visul acestuia de a crea ceva extraordinar pentru fiica sa de 2 ani, o carte educativă care să servească drept “jucărie”. Așa s-a născut brand-ul NASTY LOBSTER, respectiv Carte Interactivă bilingvă NASTY Lobster.

Ce face cartea noastră atât de specială? Amestecul de divertisment, creativitate și interactivitate. Fiecare pagină deschide o poartă către o lume în care cuvintele prind viață prin imagini captivante, iar pronunția vine direct de la un vorbitor nativ! Toate acestea transformă învățarea limbilor străine într-o călătorie plină de joc, unde cei mici pot asculta, repeta și chiar cânta.

La NASTY LOBSTER, credem în magia care apare atunci când educația și divertismentul se împletesc.

Alătură-te nouă în această aventură captivantă, unde dragostea unui tată a dat naștere unei cărți care depășește granițele, făcând învățarea o bucurie pentru copiii din întreaga lume.

Dacă sunteți interesate să aflați mai multe detalii, vă stau la dispoziție cu plăcere. Suntem deschiși la colaborări atât pe partea de distribuție a cărții cât și pe partea de promovare.

Vă mulțumesc și vă doresc mult success în business-urile voastre!

www.facebook.com/cristina.suciu.96
www.facebook.com/NASTYLOBSTER

Raluca — Miere Pură din Inima Transilvaniei

Salut, noi suntem Raluca și Liviu de la www.facebook.com/mierepuradininimatransilvaniei.
Noi avem o poveste tare siropoasă și, probabil nu întâmplător, afacerea noastră de familie e legată de stupina pe care am dezvoltat-o din anul 2012. Încet încet și cu răbdare, cu grijă pentru albine și mediu, inițial datorită pasiunii lui Liviu pentru ecologie (e absolvent de facultate și masterat în domeniu) a apărut brandul nostru.

Nu avem la bază o experiență de generații, a trebuit să ne izbim singuri de tot felul de situații și, până acum, această îndeletnicire nu a constituit baza veniturilor noastre.

De multe ori a vrut să renunțe, pentru că standardul pe care și l-a impus e unul prea ridicat pentru ceea ce se întâmplă în general în România în acest domeniu, din păcate, și ne-au tot impulsionat să continuam recenziile celor la care ajung produsele noastre. Așa că, din cauza pieței pline de produse toxice, sperăm să putem convinge cât mai multe familii să adopte un stup. Beneficiile ar fi multiple, și pentru familie, și pentru albine 😀! Ne bucurăm să vă cunoaștem și vă așteptăm pe la noi!

www.facebook.com/mierepuradininimatransilvaniei

3 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor