Mamici de departe: Oana …

Interviu realizat de Alexandra Pintea Varnava – mamă WAHM

1Pe Oana   Cercel… , “Bubulina Gospodina” am întâlnit-o doar virtual. În pofida faptului că locuim amândouă în Grecia, una la Atena, alta nițel mai departe, nu am reușit să ne mobilizăm și să stăm la povești față-n față. Între noi fie vorba, cu Oana nu doar că aș sta la povești, dar aș da iama fără pic de rușine în bucătăria ei. Dacă o vizitați la www.bubulinagospodina.com o să înțelegeți despre ce vorbesc și cu siguranță îmi veți da dreptate.

Oana, când ți-ai descoperit pasiunea asta pentru gătit?   

Nu cred că am descoperit această pasiune. M-am născut cu ea, am crescut cu ea. A evoluat odată cu mine. Îmi aduc aminte cu mare drag și nostalgie momentele în care mă piteam după fusta mamei încercând să învăț și eu cum stă treaba cu bucătăria. Doar că ea, cu atâtea treburi pe cap, nu avea timp să îmi explice, așa că am fost nevoită să «fur». Și tare bine mi-a prins pentru că acum îmi sunt atât de utile lucrurile învățate atunci!

Pasiunea pentru gătit este una complexă în cazul meu. Nu mă rezum doar la gustul propriu zis, îmi place să mă joc cu culorile, cu formele, cu aspectul final al produsului ce plămădesc. Îmi place să creez.

Îmi place mult ceea ce fac, pun mult suflet și dragoste în fiecare firimitură. Și cred că acesta este unul dintre secretele lucrului bine făcut: să îți placă ceea ce faci.

(Oana nu doar pregătește niște rețete fantastice, dar sunt atât de apetisant prezentate și  de clar explicate, încât până și eu, anti talent în bucătărie reușesc să le dau de capăt!)

Eu când sunt la bucătărie și Ionuț începe să mi se împiedice printre picioare, nu mă mai pot concentra la nimic. Ai și tu o fetiță, cum te descurci? O implicit și pe ea în ceea ce faci?

1400749_621257764579957_1417885712_oAnastasia este un copil tare curios și dornic de a învăța lucruri noi. Însă, nu o să te mint: sunt momente în care îmi doresc să fiu singură în bucătărie, singură- singură. Funcționez mai bine să am libertatea mea în acele momente și să mă concentrez doar asupra a ceea ce vreau să iasă la final.

Sigur, de multe ori, o antrenez și pe Anastasia în activitățile mele culinare și este mai mult decât încântată. Ca să nu mai spun de mine: fiecare clipă petrecută împreună în mod creativ, este o binecuvântare.

Eu te-am pus direct în categoria WAHM – Work At Home Mom. Te regăsești? A fost planul tău de la început să stai acasă și să ai grijă de fetița ta sau așa s-a nimerit?

Dintotdeauna am fost plină de energie creativă, de idei, de planuri. Doar că, odată ajunsă în Grecia, lucrurile s-au schimbat puțin și am fost nevoită să mă adaptez noului mediu. Și sunt fericită că am reușit să mă integrez atât de ușor aici. În plus, Grecia este o țară cu o adevarată cultură culinară, cu un tezaur de condimente ce te îmbie să le combini cu ceea ce marea și pământul ne oferă. Și aici Dumnezeu chiar a dat de toate.

Așa se face că odată cu venirea pe lume a Anastasiei, prioritățile mele s-au schimbat și am ales  să stau acasă cu ea și să mă ocup de ceea ce îmi plăcea atât de mult: arta culinară. Nu regret o clipă alegerea făcută, sincer! Dar…nu se știe niciodată cu ce idei mă pot trezi într-o bună dimineață!

 

Știu că pe perioada verii, te ocupi și de o pensiune pe insula Zakynthos. Tot un fel de Work At Home Mom, pentru că Anastasia e cu tine tot timpul. Ne poți spune mai multe despre activitatea asta a ta?

Pensiunea din Zakynthos este o ocazie perfectă de a petrece mult timp împreună cu Anastasia în aer liber. Acolo ne bucurăm amândouă de libertate. Plaja și marea sunt la doi pași- avem pește proaspăt, fructe de mare de tot soiul. Grădina cu legume și verdețuri e plină de bunătăți de care avem grijă împreună.  Livada cu totul de pomi fructiferi îmi e la îndemână pentru delicioase dulcețuri.

Împreună cu ea redescopăr bucuria în lucruri atât de mici și banale pentru unii.

1466305_638163452889388_1021101060_n

Care crezi că sunt avantajele de a putea lucra de acasă? Te vezi făcând altceva la un moment dat?

10551790_736017896437276_361017419_nCu siguranță, avantajul cel mai important este că îmi pot petrece mai mult timp cu Anastasia. Un alt avantaj este acela al programului liber ales: dacă vreau lucrez, dacă nu, nu. Nu am restricții de niciun fel, astfel că sunt mult mai puțin stresată decât dacă aș lucra în oricare alt loc. Când ești propriul tău «șef», lucrezi mult mai bine iar rezultatele se văd! În cazul meu regula aceasta este valabilă.

Așa cum îți spuneam puțin mai devreme, eu sunt un om plin de idei. Acum îmi e bine așa. Dar mâine nu se știe ce se va întampla! De exemplu, mi-ar plăcea să am un mic magazin cu bunătățuri în România. Al meu și numai al meu.

Un mesaj pentru toate mamele din comunitatea noastră?

Le doresc multă iubire pentru ele însele și către cei din jur!

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns