Anda Gheorghese – Mami Alapteaza

Cum a luat naștere magazinul online Mami Alăptează, a apărut dintr-o nevoie reală și personală?

logo_mami_alapteazaCu aproximativ trei ani în urmă, când eram gravidă cu Andrei, am primit de la soacra mea două cămăși de noapte pentru alăptat. Entuziasmată, ca orice graviduță, am povestit pe forumul pe care eram. Imediat au apărut cereri. Dupa ce am cumpărat și am trimis și altor mămici, bineințeles fără bani în plus, am realizat că ar fi multe graviduțe care ar avea nevoie de așa ceva în condițiile în care nu se prea găseau în magazine iar cele de pe online erau destul de scumpe.

Am aflat că ai funcționat sub alt brand acum doi ani. Care a fost acela și de ce schimbarea?

Da, am funcționat sub un alt brand, iar ideea schimbării a venit din necesitatea de a duce afacerea la un alt nivel. Timp de aproape doi ani cât am stat cu micuțul acasă 24/24 am citit, am invățat, m-am dezvoltat și am ajuns la concluzia că e necesar un nou început. Acesta este www.mamialapteaza.com – magazin online.

Care au fost pașii demarării afacerii, cine te-a ajutat și câți sunteți acum parte din echipă?

Demararea afacerii nu a fost prea complicată și nici nu a necesitat prea mult timp. Site-ul a fost realizat în cadrul unei platforme existente pe piața magazinelor online la cheie. Aceasta îți pune la dispoziție cam tot ce ai nevoie pentru un magazine online. Mai complexă este susținerea și creșterea activității, găsirea în permanență a unor pârghii de marketing, parteneriate, modalități de fidelizare a clienților și răspunderea promptă la orice întrebare a clienților. Până acum echipa a fost formată din cinci persoane: eu, soțul meu, Andrei ( puiul nostru) și doi colaboratori. De la 1 martie vom avea încă un angajat part time.

De ce ați ales un magazin online și nu unul fizic sau cu produse mai accesibile?

Online-ul îți oferă multe posibilități și nu te îngrădește teritorial și nici temporar. Cu un magazin online ești vizibil oriunde și la orice oră. Online-ul te scapă de grija chiriei, îți permite să lucrezi când vrei și de unde vrei.

Cum vă promovați și cum atrageți mămicile către site?

Ne promovăm prin campanii de marketing bine gândite, prin pagina de facebook actualizată și cu conținut de calitate, prin google adwords, prin participarea la târguri de profil gen Baby Expo și Baby Boom. Foarte multe dintre mămicile care intră pe site și cumpără o fac în urma unei recomandări. Acesta este motivul pentru care noi punem foarte mare accent pe promptitudine și seriozitate. perna-multifunctionala

Cât de mult cumpără online femeile din România, care sunt cele mai vândute produse?

Cumpără! Chiar dacă există diferite temeri vizavi de comerțul online sunt numeroase motive din care femeile cumpără online. Unul ar fi lipsa de timp. Produsele pe care le vindem noi nu se găsesc chiar la orice colț de stradă, iar locurile în care se găsesc de cele mai multe ori au doar câteva bucăți. Noi suntem specializați pe această gamă de produse, prin urmare încercăm să creăm și să menținem o diversitate destul de mare, pentru a răspunde tuturor cerințelor. Ce poți cumpăra la noi în 15 minute urmând ca în 24/48 de ore să ajungă acasă e posibil să cauți două săptămâni prin oraș.

Ce ar trebui să nu lipsească unei viitoare mămici? Descrie-ne bagajul pe care ar trebui să îl aibă odată ajunsă la maternitate.

Orice mămică trebuie să aibă la ea curaj, încredere și o gramadă de iubire. Cât despre lucrurile materiale pe care ar fi necesar să le aibă la îndemana, pot spune că depinde foarte mult dacă viitoarea mămica va naște la stat sau la privat, natural sau prin cezariana. Dar, indifent de situație, va avea nevoie de lucruri pentru ea și lucruri pentru bebe. Fiecare mămică ar fi bine să aiba la ea: – produse de igienă și cosmetică personală, aici incluzând: tampoanele pentru sân și cele pentru lohii, lenjerie intimă de unică folosință, cremă pentru mameloane, șervețele umede și ceva desinfectant; – haine de schimb: cămașă de noapte, eventual cu halat, concepută special pentru alăptat, un sutien de alăptat, șosete și papuci de casă; – apă și ceva gustări între mese, eventual ceai pentru stimularea lactației; – obiecte personale: încărcător de telefon, o carte, acte pentru “înregistrarea” nașterii copilului.

pachet-confort-maternitate

Pentru bebe, în cele mai multe spitale nu ai nevoie decât de scutece și hăinuțe pentru scos din spital.

Vorbește-ne puțin despre părerea ta în privința alăptării. Am văzut din ce în ce mai multe opinii pro/contra alăptat, tu care crezi că este cea mai bună opțiune și de ce?

Cea mai bună opțiune este cea care o face pe mamă să se simtă împlinită și pe bebe iubit. Da, cunoaștem cu toții toate benficiile mămicii și ale puiuțului alăptat și da, sunt pro alăptat. Dar, în momentul în care aceasta devine o tortură ( chiar dacă doar psihică) pentru mamă atunci trebuie cerut ajutorul și dacă e nevoie chiar înteruptă alăptarea.Sunt de părere că decât un sân dat cu ură, mai bine un biberon plin de caldură. Susțin în continuare că e datoria oricărei mămici să își alăpteze puiul dar în cazul în care acest lucru nu se poate (chiar un motiv subiectiv fiind la mijloc), nu este un capăt de țară dacă se renunță. Sunt pro alăptat, dar nu sunt extremistă să spun că numai și numai asta e minunat. La bunăstarea copilului concură o grămadă de lucruri printre care și alăptatul, dar nu este singurul. Felicit mămicile care și-au alăptat copiii doi ani de zile dar nu le condamn pe cele care au alăptat doar două luni. În schimb, să nu alăptezi copilul doar din motive estetice este de condamnat din punctul meu de vedere.

Care a fost cel mai scump produs pe care l-ați avut în magazin?

Cel mai scump produs pe care îl avem în magazin este pompa pentru muls manuală de la Baby Ono. pompa-de-san-cu-clapeta

De ce are nevoie o mămică antreprenor ca să își poată începe un business online? Oferă câteva sfaturi mămicilor din comunitatea WAHM.

Orice mămică are nevoie de o idee și curajul de a o pune în practică, asta însemnând ACȚIUNEA. Orice idee genială dacă nu are parte de acțiune moare la fel de repede cum a venit. Sfaturile mele sunt destul de simple: – formulați-vă obiective și luptați să le îndepliniți. Credeți în ideea voastră și acționați; – citiți tot ce se poate despre dezvoltare personală, specializarea, motivare socializare, marketing etc.

Știm că familia este foarte importantă pentru tine, dar ce îți place să faci în timpul liber, care sunt pasiunile tale?

Îmi place să citesc și să mă plimb. Sună destul de banal, știu. În plimbări îmi găsesc energia pentru toată activitatea mea, îmi găsesc și îmi structurez idei și planuri viitoare. Iar cititul îmi oferă încrederea și cunoștințele de care am nevoie pentru ceea ce fac și ceea ce sunt.

Cât timp petreci, zilnic, în medie, ocupându-te de Mami Alăptează Shop? Cum reușești să te împarți între gestionarea lui și viața de mămică?

Sunt perioade și perioade. Sunt momente în care avem diferite proiecte și îmi ocupă poate chiar 12 ore pe zi, cum ar fi târgurile de profil gen Baby Boom sau Baby Expo, dar și perioade mai relaxate în care activitatea se rezumă cam la 2 ore pe zi.

Există un număr foarte mare de mămici casnice. Românii încă sunt organizați, în mare parte, pe structura familiei tradiționale. Cum comentezi acest lucru și cum crezi că se îmbină familia și cariera în viața unei femei?

Familia si cariera se pot îmbina în viața unei femei dacă există o oarecare măsură în fiecare dintre ele. Sunt de părere că este efectiv o chestiune de alegere și nimic mai mult. Sunt femei care aleg doar cariera sau doar familia, la fel de bine cum sunt femei care le pot îmbina. Nu zic că în orice zi acestea două trebuie să fie egale. Poate sunt perioade în care trebuie să dai mai multă atenție carierei și vii mai târziu acasă, așa cum sunt perioade în care copilașul e bolnav și ești cu el 24 de ore. Relevant este cum alegem să găsim un echilibru între cele două în așa fel încât niciuna să nu fie afectată iremediabil.

Și, totuși, există femei care nu au nici un venit în afara sprijinului acordat de soț. De unde ar trebui să găsească ele puterea să înceapă?

Puterea să înceapă ceva, orice, vine din determinare și din dorința de schimbare. Dacă acestea există, ca prin minune, vor apărea și mijloacele necesare. Și, doar cu titlu de exemplu, puterea o găsești dintr-un hobby.

Ce sfaturi ai pentru mamele la început de drum în antreprenoriat?

Sfatul meu este ca, indiferent de ceea ce fac, să aleagă calitatea și seriozitatea. Să nu uite ca în spatele oricărui scaun, oricărei funcții și titlu trebuie să fie un OM. Un mesaj pentru comunitatea Work At Home Moms România: Este minunat că există o astfel de inițiativă, oameni interesați să susțina mămicile să lucreze de acasă petrecând în felul acesta mult mai mult timp în preajma copiilor. Vă doresc mult succes și o comunitate din ce în ce mai mare și mai activa!

ValentinaRomanInterviul a fost realizat de Valentina Roman

Susţin antreprenoriatul feminin şi mă bucur să descopăr, zi de zi, idei noi şi interesante!
Scriu despre proiecte inedite şi cu impact pozitiv şi pe blogul personal: www.valentinaroman.ro

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns