Program de sezatori pentru mame – ”Comunicare pentru o viata armonioasa”
Asociatia noastra incepe din aceasta iarna un program de sezatori, special conceput pentru mame, in parteneriat cu HEALTH CONNECTIONS – companie de consultanta in comunicare si training. Programul se va desfasura pe parcursul a 6 sezatori, cu teme derivate din comunicarea interpersonala, care sa le ajute pe mame sa depaseasca obstacolele pe care le intampina in comunicarea cu cei din jur. Programul este conceput si va fi sustinut de Florina Badea – consultant comunicare, consilier pentru dezvoltare personala si practician certificat POINTS OF YOUTM.
Va propunem deci un program de 6 sezatori, pe urmatoarele teme:
1. Ascultand bine, vom comunica mai bine
2. Constructia mesajelor si a intrebarilor in comunicare
3. Cum sa dai feedback armonios si sanatos
4. Sa comunicam asertiv; conflictul si gestionarea acestuia
5. Limbajul si forta cuvintelor in comunicare
6. Comunicarea in relatiile sociale si in relatiile de familie
Sezatoarea ASCULTAND BINE, VOM COMUNICA MAI BINE!
Data: 6 noiembrie 2015, ora 17
Nr. minim de participanti: 10
Nr. maxim de participanti: 15-20.
Investitie participanti: 50 lei/persoana, daca veniti singure sau 40 lei daca veti veni insotite de o prietena. Plata se va face in avans, in contul Asociatiei de aici: RO17RNCB0083141235500001 (deschis la BCR).
Inscrierile se fac pe mail:
Descriere sezatoare
Atunci cand vorbiti cu cineva ascultati cu adevarat sau doar va asteptati randul pentru a vorbi? Au fost momente din viata voastra cand ati avut sentimentul ca cineva va aude, dar nu va asculta cum va doriti? In acest caz e posibil sa va fi simtiti suparate. In comunicarea interpersonala, prezenta fizica nu este suficienta. Oamenii cauta mai mult decatatat, au nevoie de parteneri de discutie prezenti psihologic si social. Cum va puteti imagina insa, problemele legate de ascultare in comunicarea dintre oameni sunt destul de comune. Aceste probleme apar pentru ca ascultarea eficienta este mai dificila decat ne imaginam noi. Ascultarea activa, ca si alte componente ale comunicarii, este o aptitudine care necesita invatare si ulterior exersare. Cand ascultam activ, aceasta activitate imbunatateste foarte mult calitatea relatiilor noastre. Cand nu ascultam, atat comunicarea, cat si relatiile noastre au de suferit.
Adevarul este ca marea majoritatea a oamenilor nu se gandesc daca ii asculta suficient pe ceilalti. Urmam cursuri care ne ajuta sa devenim vorbitori mai buni sau pentru a scrie mai bine, insa sunt putine ofertele care sa ne ajute sa ne imbunatatim capacitatile de ascultare. Totusi, mare parte din situatiile noastre de viata le petrecem mai mult ascultand decat vorbind sau scriind – de aceea ascultarea activa reprezinta o aptitudine atat de valoroasa.
Sezatoarea va vadezvalui o serie de topic-uri, cum ar fi:
• Ce inseamna ascultarea activa si cum ne poate ajuta in relatiile cu ceilalti
• Rolul intrebarilor in ascultare
• Tehnici de ascultare activa
• Cum sa devenim ascultatori mai buni, ca sa ne intelegem mai bine cu ceilalti.
Pe parcursul sesiunii de 2 ore, veti fi implicate in jocuri de rol si aplicatii interactive, vom dezbate studii de caz.
In plus, la final ne vom face impreuna un plan scurt de actiune, pe baza caruia vom avea ocazia sa exersam in viata de zi cu zi tehnici de ascultare activa pentru o comunicare armonioasa cu cei din jur. Ca sa ne fie viata mai usoara si mai frumoasa!
Mamele care lucreaza de acasa sunt de cele mai multe ori presate de activitatile gospodaresti si de responsabilitatile familiale. Rolurile pe care ele le experimenteaza si le schimba zilnic acasa sunt multiple: mama, sotie, fiica, gospodina, profesionist. De multe ori, intre aceste roluri, sub presiuni din afara sau auto-impuse, relatiile cu cei din jur au de suferit. Cu totii ne dorim relatii armonioase, doar ca acestea nu se realizeaza de la sine si, din pacate, nu e suficienta doar iubirea. E nevoie de un efort planificat, de atentie, de ascultare activa, de un feedback constructiv si de a urma reguli mici si simple, pentru a mentine o relatie vie si armonioasa cu cei din jur. Vestea buna este ca toate acestea se pot realiza prin invatare. Formatul acestui program promoveaza o altfel de invatare, printr-o atmosfera prietenoasa si calda, simuleaza situatii reale de viata care sa le implice activ pe toate mamele participante, asa incat acestea sa poata deprinde tehnici de comunicare eficienta in diferite situatii, gandite special pentru dobandirea de abilitati in comunicarea interpersonala.
Ce veti obtine la finalul acestui program?
• Veti formula mesaje pentru interlocutor intr-o maniera clara si coerenta
• Veti recunoaste responsabilitatile si regulile specifice unui proces de comunicare armonioasa
• Veti invata sa spuneti „NU” intr-o maniera constructiva
• Veti alege cele mai potrivite tehnici de ascultare activa si feedback-ul cel mai potrivit pentru imbunatatirea relatiilor cu ceilalti
• Veti recunoaste si veti evita erorile in comunicare
• Va veti simti mai stapane pe voi in dialogul cu ceilalti.
In plus, la finalul programului veti pleca cu un plan scurt de actiune, pe baza carui aveti avea ocazia sa exersati in viata de zi cu zi o comunicare cu adevarat armonioasa si eficienta.
Recomanzi articolul acesta?