Interviu: Adela Pintea – Paper Flowers, Bouquets and Arrangements

Interviu realizat de Oana Pintilie de la https://www.facebook.com/codronix/

Adela, spune-ne câteva lucruri despre tine și despre proiectul tău.

Sunt mămica Andradei de 3 ani și a lui Laurențiu de 2 anișori, surse ale inspirației mele și motive pentru perseverența mea nemărginită. Pe lângă faptul că sunt mamă, sunt antreprenor, coordonez afacerea familiei care activează în domeniul organizării evenimentelor și, nu în ultimul rând, sunt soție și gospodină!

unnamed

Ce ai lucrat înainte de a iniția acest proiect?

Povestea activității mele a început în copilărie, când în vacanța dintre clasa a 8-a și a 9-a vecina de bloc a părinților mei m-a chemat la restaurantul condus de dânsa, pentru a servi la nunți! A fost un fel de dragoste la prima vedere. Mereu mi-au plăcut evenimentele, eram la fel de fericită ca mireasă, oarecum mă transpuneam în locul mirilor și lucram cu același drag ca și când era evenimentul meu personal. Ulterior, am absolvit facultatea de științe economice și cea de drept. Am lucrat ca și contabil, director economic și consultant financiar… însă cum prima dragoste nu se uită… am revenit încet încet la evenimente.

Când ai simțit nevoia să lucrezi de acasă?

Eram director economic la o fabrică, iar timpul meu liber era de maxim o oră. Mi-am pierdut încet prietenele, care și-au făcut legături cu alte fete cu care puteau ieși, povești… Viața mea era 14 ore muncă, 8 ore somn și maxim 2 ore timp liber în care de fapt trebuia să mă ocup de casă, eu locuind singură de la 18 ani. Înainte să mă căsătoresc cu soțul meu, Sergiu, cel căruia îi datorez ceea ce sunt astăzi, am zis că eu vreau să îmi fac o firmă care să se ocupe de evenimente în special de nunți, botezuri, aniversări. Fiind o fire ambițioasă, dacă sunt susținută e foarte bine, dacă mi se aduc contraargumente e și mai bine că mă ambiționez și cu siguranță obțin ceea ce mi-am propus!

1

Cum e implicată familia ta în acest proiect?

Fiecare membru al familiel lucrează în afacerea noastră. Bebe Laurențiu e cuminte ca mami să poată lucra, Andrada adună în coșul ei de legume pietre cu care mami prinde hârtia vopsită pentru flori, tati face muncă de bărbat, ne ajută cu suporturi, aprovizionare, cărat cutiile grele, bunica, prietenii, nașii, finii stau cu Andrada și Laurențiu cât mami și tati sunt la nunți, deoarece munca de acasă începe luni și se termină vineri, însă mai avem și sâmbătă și duminică când suntem la restaurante.

Cum te organizezi ca să împaci și munca și îndatoririle de mamă?

Încerc să pun familia pe primul loc, însă recunosc că nu e totdeauna cum îmi doresc. Vara mâncăm la restaurant, dar când prind ocazia gătesc pentru familie. Îmi țin o agendă bine organizată pe zile și ore, la care pe viitor îmi doresc să lucrez și mai mult la organizare. De fiecare data când avem timp liber, ieșim cu copiii și anul îl începem obligatoriu organizând vacanța de vară!

2

Cu ce materiale lucrezi și ce fel de produse creezi?

Creez flori, aranjamente și decorațiuni de hârtie. Desigur lucrăm și cu flori naturale, chiar avem în plan ca la începutul lui 2017 să deschidem o florărie, însă proiectul meu de suflet este cel al florilor de hârtie. În ceea ce privește furnizorii eu sunt foarte fidelă. Dacă am dat de un furnizor bun, îl păstrez, chiar suntem prieteni cu marea lor majoritate. Am căutat furnizori en gros, pentru că iau cantități mari, astfel încât să obțin prețuri cât mai mici. Nu am făcut niciodată rabat la calitate, de principiu cumpăr doar ceea ce văd și corespunde cerințelor mele.

Fiecare floare pe care o creez beneficiază de atenția mea maximă și de materialele pe care le-aș folosi pentru produsele mele proprii. Este foarte dificil să lucrezi cu mirese, ele sunt foarte tensionate și stresate, însă sunt o fire și exigentă și pun repede punctul pe i.

Clientele mele trebuie să înțeleagă că avem în primul rând o relație de prietenie, să îmi spună ce își doresc și atunci rezultatul va fi cu siguranță peste așteptări!

unnamed-1

Ce servicii oferi clienților tăi și cine sunt aceștia? Ai deja clienți fideli?

Principalii mei clienți sunt mirii, însă în ultimul timp am început să lucrăm foarte mult pentru restaurante, chiar și peste hotare. Realizăm buchete de mireasă, nașă, lumânări cununie, botez, corsaje, cocarde, aranjamente florale pentru mese, pereți florali și photocornere.

În luna februarie 2017 vom lansa colecția noastră de flori de hârtie special create pentru Valentine’s, iar în martie vom lansa proiectul “ Femeia, floare eternă “ cu aranjamente ce ne dorim a fi oferite mamelor, surorilor, iubitelor, colegelor și tuturor femeilor din viața fiecăruia dintre noi.

Clienții ne sunt fideli: mirii revin pentru botez, revin în calitate de nași pentru viitori fini, revin soții la aniversarea căsniciei pentru încă un buchet, iar restaurantele își măresc recuzita de flori și o reînnoiesc an de an.

Pagina noastră de promovare este https://www.facebook.com/PaperFlowersBouquetsandArrangements/ , nu avem încă un site din lipsă de timp.

3

Ce te motivează în munca ta?

Mă motivează satisfacția clientului, este un sentiment foarte plăcut când îi vezi încântați, când se uită la aranjamente cu drag și zâmbesc de fericire. Cea mai mare răsplată este să am clienți mulțumiți care mă recomandă. Familia mea e încântată de muncă noastră, Andrada mănâncă toată supica pentru a crește mare să facă și ea flori și să tăiem amândouă cu foarfeca… o adevărată bucurie.

Un gând pentru toate mamele din comunitatea WAHM România

Fixați-va țeluri, perseverență să fie regulă voastră de aur, și nu uitați că succesul nu se obține ușor! Nu de puține ori îmi venea să merg cât văd cu ochii, însă am mers mereu spre ceea ce mi-am propus. În fiecare domeniu sunt persoane care au succes, și persoane care eșuează. Diferența o faceți voi și perseverența voastră. Voi veți decide cum vreți să fie activitatea voastră, și doar de voi depinde succesul vostru!

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns