Interviu cu Florina Herta de la Decor By Flor

Interviu realizat de Anamaria Budai, coordonatoare WAHM Baia Mare și inițiatoare Citim cu Drag.

Cu Florina am interacționat prima dată la Mama Fest în decembrie. M-au impresionat accesoriile create de ea cu mult drag. Tot Florina este cea care a creat pentru WAHM o cutie foarte frumoasă pentru donatii.

Povestește-ne despre proiectul tău. De ce hand made?

Pasiunea pentru hand made o am încă din copilărie. Bunicile mele coseau și mi se părea fascinant ce ieșea din mâinile lor; dealtfel, primul meu proiect a fost o față de masă pentru măsuța de cafea pe care am folosit-o mulți ani, cu toate că nu se încadra în stilul camerei.

Am ales să fac hand made deoarece poți crea lucruri deosebite, unice, în care se regăsește pasiunea celui care lucrează. Iubind portul popular românesc am început să cos diferite accesorii cu motive tradiționale, să lucrez cu mărgele. Apoi am descoperit fetrul din care ies niște lucruri extraordinare și am ales să mă axez pe decorațiuni făcute din acest material.

Pot să spun despre mine că sunt un spirit liber, creator, iubitor de frumos; iar lucrurile pe care le fac sunt felul meu de a împărtăși cu cei din jur bucuria și fericirea din viața mea.

Cum se îmbină rolurile de mamă și afacerea pe care o dezvolți?

Sunt mama a doi copii pentru care muncesc și trăiesc. Sunt de părere că rolul de mamă se îmbină perfect cu cel de “mic antreprenor”; până la urmă se pare că maternitatea a fost momentul meu ca să mă redescopăr și sursa mea de inspirație.

Proiectul  meu Decor By Flor a început cu decorațiuni din fetru pentru pomul de Crăciun. Am prins aripi când am auzit-o pe fetița mea spunand; ”tata, fac decorațiuni pentru Crăciun cu mama”. Ea e mereu alături de mine, îi cer păreri, lucrăm împreună: eu cos, ea taie ațe.

De unde te inspiri?

Inspirația mea vine în primul rând din bucuria asta pentru viață, pentru familie, pentru lucrurile mărunte. Mă inspiră copii mei și îmi doresc să fac cât mai multe lucruri minunate pentru ei și nu numai.

Ce planuri de viitor ai?

Până acum am făcut decorațiuni specifice anumitor sărbători și evenimente din viața noastră, dar îmi doresc foarte mult să merg în direcția decorațiunilor pentru universul de acasă al copiilor.

Jucăriile din fetru sunt foarte apreciate de copii, și îi ajută pe cei mici în dezvoltarea cognitivă și în achiziția de noi abilități și deprinderi.

Unde te găsesc clienții? Cum pot să plaseze comenzi?

Pe cei cărora le plac lucrurile făcute de mine îi invit să trimită un mesaj pe pagina mea de Facebook DecorbyFlor. Anamaria Budai a fost cea care m-a impulsionat să fac această pagina și îi mulțumesc pentru asta.

Ce făceai înainte să fii mamă?

Înainte să fiu mama am activat în domeniul secretariat, lucru care m-a format și perfecționat pe partea de organizare și interacționare cu oamenii.

Ce pregătești pentru Dragobete, Mărțișor, 8 Martie?

Pentru îndrăgostiți am pregătit multe inimioare decorative, inițialele numelui din fetru, ambalaje pentru sticla de vin; iar pentru sărbătorile primăverii lucrez cu drag la mărțișoare, coșulete cu flori, cadouri pentru mame.

Care a fost cea mai provocatoare comandă pe care ai onorat-o?

Fiecare comandă e deosebită în felul ei. Fiind o fire deschisă, accept cu drag fiecare sugestie, idee, îmbunătățire a unui anumit produs. Cele mai provocatoare comenzi sunt atunci când clienții își doresc ceva ce nu am mai lucrat și se bazează pe creativitatea mea. Așa am început să fac suporturile pentru tacâmuri de Crăciun, care au fost foarte apreciate.

Un gând către comunitatea WAHM?

Mă bucur nespus de mult că fac parte din această comunitate minunată și sunt mândră că pot să contribui și eu la diferite acțiuni întreprinse de Wahm în sprijinul și în folosul mamelor. Îmi doresc ca mamele care fac parte din această comunitate să aprecieze munca depusă în folosul lor și să ajute mai departe alte mame.

Vreau să îi mulțumesc Elenei Gorun pentru existența acestei comunități și pentru munca titanică ce o depune pentru a încuraja, a promova și a susține mamele care lucrează de acasă. Elena, ai un nume predestinat.

Vă doresc tuturor putere de muncă, creativitate și o primăvară minunată.

Îți mulțumim și îți dorim mult succes!

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns