#taifaswahm pe vremea pandemiei

Fete dragi, cum au arătat fotografiile, rândurile scrise, bucătăria în perioada aceasta? Ce detalii din viata de zi cu zi, poate uneori ignorate în fuga cea de toate zilele, v-au atras atenția? Ce ați făcut diferit și nu va mai aminteati ca știți sau puteți sau merita sa faceți?

C.B.: Eu am aflat ca sunt mama , gospodina , sotie ..inainte de angajat. Am invatat ca ma bucur cand ai mei se bucura de o mancare buna mai mult decat sunt laudata pt un raport , ca sunt fericita cand ma uit fara stres la un film , ca ne bucuram la o seara de jocuri cu popcorm , mai mult decat la o seara in cinema. Am reinvatat unde.mi sunt lucrurile in casa , si ca nu am nevoie de atatea lucruri . Am aflat , din pacate , multe despre ai mei.. lucruri mici care treceau cu vederea in goana zilnica. Am invatat ca nu am nevoie de nimic pt a avea liniste si fericire , decat de familia mea langa. Am reinvatat sa fiu femeie , sa am grija de.mine:de cum ma simt , de cum arat, si de ce.mi doresc. Am invatat multe.. sper insa sa nu le uitam dupa ce revenim la goana zilnica.

M.B.: Eu am descoperit făcând curat in bibliotecă împreună cu Luca , o carte de premiu a bunicului lui.Doamne, cât am fost de mândrii! Deși nu am citit cartea, Luca a fost primul care si-a manifestat intenția sa o citească, “sa fie mai aproapede bunicul” care din păcate nu mai este..

E.G.:Eu am aflat unde îmi e casa, mai râzând, mai plângând după ore pe drumurile Bucureștiului…am luat cu tandrețe fiecare sertar, fiecare obiect și nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca pe zeci, sute de obiecte sau amintiri nu am mai pus mana sau privirea de ani de zile.

T.G.: Eu am descoperit ca atunci când nu mai ști ce mâncare sa faci pur și simplu amesteci ceva cu alt ceva și iese mâncare.

Si am revenit la documentarea din mai multe surse în asa fel încât am deranjat cu întrebările mele.
Sunt blogger 🤪

Cine a pățit să uite să pună un obiect intr-un colet sau să pună altceva față de ce a comandat clientul? Cum au reacționat destinatarii? Cum ați scos basma curată?
Facem haz de necaz și povestim astăzi despre cum am încurcat borcanele?

M.S.: Eu mi am lăsat într-o geantă o placă de bătut gauri, de atunci le întorc pe toate părțile înainte de ambalare😊. Să trimit altceva nu am reușit încă.

A.B. : Eu am chemat curierul si am facut coletul, tot, sa il am pregatit. Am inceput sa imi caut telefonul, dar nu l-am gasit si zic: eh, lasa ca il aud eu cand ma suna curierul. Si a sunat… din colet🙄 Am avut mare noroc pt ca in proportie de 90% stau cu el pe silent.. De atunci verific de 2 ori inainte sa le ambalez.

A.M.O.C.: Eu am trimis o cutie de verighete cu tot cu verighetele noastre (a mea și a sotului). Le folosisem pentru poze. 😅

R.S.: eu am trimis o carte cu culori și nu am inchis plicul, iar pe langă, copilul meu a pus și o șosetă, pe care eu, evident, nu am vazut-o. Clienta mi-a trimis amuzată poza… m-am simțit super prost, noroc că ea a avut simțul umorului.

A.F.: Am patit-o si eu: am trimis 2 colete in aceeasi zi si am incurcat awb-urile. M-au sunat clientele ca au primit alte produse. Le-am dat adresa una alteia si au facut schimb, iar eu le-am achitat transportul. 50 de lei m-a costat neatentia. De atunci, fac coletul, scot awb-ul, il lipesc, zic cu voce tare ca sa nu mai incurc borcanele si apoi trec la urmatorul. :))

Astăzi vă propunem o discuție despre fidelizarea clienților. Ce le oferiți ca să le mulțumiți? Preferați transportul gratuit, un voucher cadou, o mică atenție în colet? Ce a funcționat și ce ați dori să mai încercați?

E. O. B.: Bună, eu mereu am practicat preturi foarte mici si accesibile tuturor, chiar daca pielea naturala este destul de scumpa, iar unele imprimeuri sunt atat de scumpe incat abia daca imi scot materia prima🙃 cu toate acestea mereu am oferit mici cadouri semne de carte sau brelocuri, uneori și portfarduri mai mici, iar la comenzi mai mari am facut extra reduceri sau transport gratis. 💗🤗💗
Zi cu spor Soare în suflet tuturor.

A. L.: Eu întotdeauna pun o felicitare handmade cadou, iar la comenzile pentru copii si o jucărie din lemn sau clame pentru fetite sau topper dacă este o aniversare

C. M. S.: Si eu cred ca atenția la detalii pentru produsele pe care le realizezi este cea mai mare mulțumire pentru client. ❤️
O sa revină sau o sa te recomande, chiar dacă nu a primit nimic în plus la comanda pe care a plasat-o, doar pentru ca îți vede stilul de lucru.
Dar, desigur, atenția la detalii se duce dincolo de produsul în sine. E vorba de branding, de ambalaj, de interactiunea cu clientul, de micile atenții. Cred ca toate contează.

Cum ați resimțit vara 2020 până acum, cum au evoluat sau involuat afacerile, ce ați estimat, ce nu s-a potrivit, ce așteptări aveți?

C B: Buna. Eu ma ocup in principal cu papetarie pentru evenimente. Și, cum evenimentele s-au anulat pentru o perioada destul de lunga, am resimtit din plin lipsa comenzilor. Asta m-a facut sa vin cu noi produse, de tipul kiturilor DIY care se adreseaza copiiilor, pentru ca mamicile sa aiba un moment de liniste cat meşteresc micutii. Au fost primite chiar mai bine decat ma asteptam ceea ce m-a facut sa stau pe linia de plutire. De aproximativ o luna au revenit si comenzile pentru evenimente, mai mici decat înainte, dar eu ma bucur ca exista. Mi-e clar ca acest an este unul al provocărilor, insa sunt optimista ca ma voi descurca. Mult succes tuturor!

Ce situatie a pus imaginatia si skillurile de adaptare la incercare in perioada pandemiei?

A.C.: Vă povestesc puțin despre noi:
Dacă de obicei eram tipografie/producție publicitară, ei bine, în pandemie am făcut doar declarații și listări. O perioadă am avut închis, soțul făcea livrări pentru materialele listate și declarații. Pe aceasta din urmă le ofeream și gratuit (am pus o cutie la ușă și oamenii care ne căutau la sediu și găseau închis luau după nevoie, unii lăsând niște bani, alții nu, fiecare cum considera și am simțit că așa trebuie să facem)
Evident, a trebuit să ne reorientam și câteva săptămâni ne-am ocupat inițial de reparații telefoane, dar era o muncă prea migăloasa pentru bani putini, nici aparatură speciala nu aveam, ne descurcam cum puteam – nu era momentul pentru investii mari. După un timp am identificat o nevoie reală și am continuat în aceasta direcție cu refill cartușe imprimante și chiar mentenanță, făcând inclusiv instalare de drivere pentru imprimante acolo unde era nevoie.
Din păcate nu ne-am dat seama de la început de nevoie și am pierdut timp prețios, dar în cele din urmă am venit ca o bucurie pentru părinții care aveau de printat pentru copii tot felul de fise și materiale de lucru, dar și pentru noi, care ne-am menținut veniturile (avem 4 copii de întreținut și altfel am fi simțit mult mai serios criza)
Acum am revenit la activitatea inițială. Suntem numai noi doi și de fapt, e mai mult el, deși firma este a mea. Cu Doamne ajută, când cel mic va sta fără mine și intră la grădiniță, reiau și eu munca alături de el, o echipă cum am fost dinainte de a ne căsători 😊.

Prin ce intâmplări și provocări au trecut mamele:

L.A.P.:

Reteta originala de oua Skype: Se pun ouale la fiert in bucatarie, se coboara in biroul de acasa pentru un meeting pe Skype, se trece din meeting in meeting pana incep sa se auda pocnituri de sus si valatuci de fum sa coboare pe scari. Se tipa in meeting “I’ll be right back” si se napusteste pe scari in sus timp in care microfonul ramane pornit si transmite injuraturi cordiale si oale trantite. Lectie ad-hoc de limba romana in toata coloratura si splendoarea!

Despre cum ne-am mutat gândurile pe introspectie, am redescoperit lucruri la indemână…in perioada pandemiei.

C.B.
“Eu am aflat ca sunt mama , gospodina , sotie ..inainte de angajat. Am invatat ca ma bucur cand ai mei se bucura de o mancare buna mai mult decat sunt laudata pt un raport , ca sunt fericita cand ma uit fara stres la un film , ca ne bucuram la o seara de jocuri cu popcorm , mai mult decat la o seara in cinema. Am reinvatat unde.mi sunt lucrurile in casa , si ca nu am nevoie de atatea lucruri . Am aflat , din pacate , multe despre ai mei.. lucruri mici care treceau cu vederea in goana zilnica. Am invatat ca nu am nevoie de nimic pt a avea liniste si fericire , decat de familia mea langa. Am reinvatat sa fiu femeie , sa am grija de.mine:de cum ma simt , de cum arat, si de ce.mi doresc. Am invatat multe.. sper insa sa nu le uitam dupa ce revenim la goana zilnica.”