Toate femeile au o pasiune pentru flori și le apreciază, însă pentru a a face ceea ce faceți voi este necesară o dragoste adevărată pentru flori și mult bun gust. Spune-ne povestea… cum a luat naștere Miresme Colorate și ce v-ati propus cu acest proiect?
Totul a început atunci când a trebuit să imi planific propria nuntă, în urmă cu 2 ani. Eu nefiind o adeptă a stilului clasic mi-am dorit o nuntă altfel, cu un aer vesel și jucăuș, presărată cu elemente handmade și mi-am dat seama că erau destul de puțini furnizori de acest gen. Astfel, în mintea mea a început să se contureze o idee: “Oare eu aș putea face aranjamente florale?”. Răspunsul a venit 2 luni mai târziu, când am participat la un curs de aranjamente florale la Timișoara. În următoarea vară au început ușor ușor evenimentele și așa a luat naștere Miresme Colorate.
Dar numele, cum l-ați ales?
Eu îmi doream neapărat un nume românesc, pentru că asta e piața căreia mă adresez. De asemenea, voiam să conțina două cuvinte și numele să nu facă trimitere directă la domeniul floral, astfel încât să îmi pot promova și partea de accesorii și invitații sub același nume.
Am descoperit cu bucurie gingășia aranjamentelor florale pe care le realizezi. De unde îți aduni inspirația?
Inspirația vine de cele mai multe ori în atelier, când o alăturare aparent întâmplătoare a două flori poate duce la o combinație năstrușnică și plină de efect. Asta se întâmplă când mi se lasă libertatea de a alege combinațiile florale. Alteori, împreună cu viitoarea mireasă sau proaspătă mămica, luăm cea mai bună decizie, inspirându-ne din colecția infinită de imagini pe care o găsim în ziua de azi pe Pinterest.
Îndrăznesc să am o curiozitate: ați primit comenzi de aranjamente florale/buchete de la bărbați pentru cele drage inimii lor? Care sunt preferințele lor în materie de flori? Intervin ei cu sfaturi și idei sau lasă totul în seama ta?
Ei bine, nu am avut încă nici o comandă din partea domnilor, dar le astept cu drag.
Care a fost aranjamentul cel mai greu de realizat sau pretențios?
Nu aș putea numi un anumit aranjament, însă de fiecare dată când mă apuc de lucru și îmi aștern florile în față am emoții pentru ce va rezulta la final, însă de fiecare dată sunt încântată de rezultat și mândră de munca mea.
Am remarcat că, pe lângă flori, utilizezi tot felul de accesorii inedite și tare drăguțe. De unde le procuri?
Toate accesoriile sunt create de mine pentru a da un plus de personalitate fiecărui aranjament. Ele sunt create în funcție de tema evenimentului. De exemplu, acum lucrez la niște animăluțe simpatice din fetru ce vor accesoriza o lumânărică de botez. Îmi place să cred că utilizarea acestor accesorii este semnătura mea personală.
Înainte de a te apuca de treabă, îți realizezi o schiță de la care să pornești sau pur și simplu îți lași frâu liber imaginației?
Nu îmi creez efectiv o schiță. Înainte de a mă apuca, am în minte o idee în linii mari, însă întotdeauna schimb eu ceva pe parcurs, pentru că florile mă inspiră.
Care sunt florile și culorile tale preferate? Dar cele care sunt cel mai des dorite în aranjamentele florale?
Înainte de a mă apuca de acest business aveam flori preferate. Acum, cunoscându-le atât de bine le iubesc la fel de mult pe toate. În combinația potrivită orice floare e frumoasă. În aranjamentele florale mi se cer foarte mult hortensiile pentru aspectul lor diafan și freziile pentru mirosul atât de plăcut, mai ales în buchetele de mireasă.
Cum putem comanda și în cât timp sunt gata aranjamentele florale?
Puteți lua legătura cu mine prin intermediul paginii mele de FB: http://www.facebook.com/miresme.colorate, acolo găsiți și datele de contact.
Comanda fermă se face cu două săptămâni înainte, însă discuțiile pentru un eveniment pot începe cu una-două luni înainte. Pentru un aranjament aniversar sau alte asemenea ocazii, o săptămână sau câteva zile înainte sunt suficiente.
Pe lângă aranjamente florale, realizezi și invitații de nuntă, place-carduri, meniuri… tot felul de minunății pe care le găsesc foarte potrivite cu ceea ce ți-ai propus să faci! Cum ți-a venit ideea și cum plănuiești să dezvolți proiectul?
Ideea de a crea și paper stationery de eveniment mi-a venit simplu: din dorința de a oferi pachetul complet viitorului client și de a păstra o notă unitară, în acord cu tema aleasă pentru eveniment. Împreuna cu viitoarea mireasă sau proaspăta mămică stabilim o temă pe care eu apoi o transpun în realitate prin invitații, aranjamente florale, place-card-uri, meniuri și chiar și mărturii.
Într-o lume dominată de e-mailuri, mesaje pe Facebook și sms-uri, crezi că mai găsesc românii vreme să se întoarcă înapoi la scrisori și felicitări?
Din păcate, nu cred că mai putem face acest pas spre trecut, oricat de nostalgici am fi, însă sunt anumite tradiții, care mă bucur că se păstrează încă, cum ar fi înmânarea personală a invitațiilor de botez sau nuntă, deși am avut cereri de invitații în format digital pentru a fi trimise pe mail.
Cine comandă de la Miresme Colorate? Realizează un portret al clientului perfect.
O viitoare mireasă ușor nonconformistă, ce își dorește ceva diferit, iubește handmade-ul și vrea să iasă din tipare.
O proaspătă mămică sau o viitoare nașă, care își dorește tot ce e mai vesel, colorat și jucăuș pentru botezul bebelușului.
Există un număr foarte mare de mămici casnice. Românii încă sunt organizați, în mare parte, pe structura familiei tradiționale. Cum comentezi acest lucru și cum crezi că se îmbină familia și cariera în viața unei femei?
Mămicile și femeile în general trebuie să se bazeze pe propriile forțe, chiar dacă au alături un soț care poate suporta mare parte din cheltuielile familiei. Independența financiară îți asigură și un fel de libertate care îți crește încrederea în forțele proprii. Cred că în clipa în care devii mămică timpul dedicat carierei scade, dar cu voință și suport din partea familiei le poți îmbina într-un mod oarecum armonios pe ambele, însă e nevoie de mult efort și perseverență.
Și, totuși, există femei care nu au nici un venit în afara sprijinului acordat de soț. De unde ar trebui să găsească ele puterea să înceapă?
Tocmai din dorința de a fi independente financiar, de a clădi ceva prin forțe proprii. Puterea nu poate veni decât din interiorul nostru, cei dragi pot doar să ne acorde suport moral și să ne ajute cu un sfat bun.
Ce sfaturi ai pentru mamele la început de drum în antreprenoriat?
Să creadă în ele, să testeze piața înainte de a porni la drum, pentru a se asigura că există cerere pe piață pentru ceea ce au ele de oferit și să fie perseverente, pentru că drumul e greu, dar plin de satisfacții.
Interviul a fost realizat de Valentina Roman
Recomanzi articolul acesta?Susţin antreprenoriatul feminin şi mă bucur să descopăr, zi de zi, idei noi şi interesante!
Scriu despre proiecte inedite şi cu impact pozitiv şi pe blogul personal: www.valentinaroman.ro