Lill’put Baby Parking cu Adina Serafini, mama

Interviu realizat de Alexandra Pintea Varnava (www.Ouzoland.com)

Am aflat despre Lill’put Baby Parking printr-o întâmplare și pe cât m-am bucurat să văd că există și în țară așa ceva, pe atâta m-am întristat amintindu-mi că eu sunt departe.

DSC_1367

 

Un loc unde să-ți poți lăsa copilul în siguranță cât tu  iei o gură de aer și o pauză. O locație frumoasă, specială pentru cei mici pentru ca părinții să-și vadă puțin de ale lor. Ce frumos, ce frumos!

Adina e mămica lui Filip și e sufletul și mintea din spatele proiectului, o idee proaspătă și inovativă din spațiul bucureștean.

Adina, spune-ne, cum ți-a venit ideea organizării unei astfel de locații?

 Ideea a pornit, fără să-mi dau seama de pe atunci, în urmă cu mult timp, când noi ca parinți ne-am dorit să fi putut găsi un loc unde să-l lăsăm pe băiețelul nostru din când în când, pentru a putea să ieșim la un film, un teatru, un concert sau a ne rezolva anumite urgențe, fără a apela la menajeră să stea cu el, aceasta neavând mereu timp și nefiind o soluție prea fericită și fără a ne simți prin urmare vinovați că în acest timp el nu face treburi prea interesante și atractive. Firește că nu am numit idea de pe atunci baby parking, atunci era doar nevoia, ideea a venit de abia la începutul acestui an, cand am pornit la drum dorindu-mi foarte mult să lucrez cu copii și întrebându-mă ce altceva aș putea face în afară de creșe si grădinițe care sunt destule.

2015-04-01 10.57.32

Cum reușești să împaci viața de mamă cu job-ul? Ai găsit rețeta echilibrului?

Încă mai lucrez la a gasi starea de echilibru. Filip este foarte implicat în activitățile clubului, fiind prezent aproape zilnic acolo. Apar momente în care se simte neglijat, în care îi este greu să mă vadă prea mult la calculator sau în întâlniri, după cum îi este greu și să mă împartă cu alți copii. Ușor ușor el înțelege pe de o parte și eu am grijaă să îi aloc timp și atenție cât mai mult posibil, sperând la o acomodare cât mai ușoară și mai rapidă,

DSC_1375

Te consideri o Work At Home Mom?

 Da, sunt o Work At Home Mom din categoria Work At My Own Business But Not Always From Home.

Cum arată o zi de-a ta?

Ziua mea începe la 6 jum dimineața când îmi verific mail-urile și rezolv primele urgențe, urmează apoi munca de convingere a lui Filip de a se trezi și pregăti pentru grădiniță, el nefiind un tip matinal de felul lui, apoi mers la Lill’put și, după caz, fie întâmpinând copiii la joacă, cu sau fără părinți, fie făcându-mi o cafea și așezându-mă la calculator pentru a continua munca online, apoi întâlniri, drumuri la bănci și alte instituții. Nicio zi nu seamănă cu alta, nu știu niciodată cum va evolua ziua mea până la sfarșit, decât că după  ce ajung acasă și toata lumea e băgată în pat, încep ultima tura de muncă la calculator până târziu în noapte.

2015-04-20 14.39.03

Un mesaj pentru toate mamele din comunitate?

 Să creadă în ele și în puterea lor de a face magie! Totul începe de la nevoie și vis, iar asta înseamnă conștientizare și curaj.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns