Copiii noului Pamant – interviu cu Paula Godeanu, mama

  1. Spune-ne de unde s-a nascut numele proiectului tau? Dar ideea?

 

Dintotdeauna am simțit chemarea de a mă implica în munca alături de copii, aceste ființe pure, care ne împrospăteaza viața cu lumină și iubire necondiționată. În steluțele din privirea lor am găsit mereu răspunsurile pe care le-am căutat, ei m-au îndrumat, mi-au predat cele mai importante lecții si mi-au fost maeștri. De aceea mi-am început cariera în învățământ, apoi am devenit psiholog și m-am specializat în psihoterapia copilului și familiei. Am urmat ani și ani de-a rândul procese de dezvoltare personală, pentru că, într-un astfel de domeniu, nu e suficient să cunoști teorie și să aplici metode, ci să devii tu cea mai bună varianta a ta. Pe copii nu-i poți minti, ei știu întotdeauna care îți sunt intențiile și, pentru a avea succes în terapie, trebuie să îți deschizi sufletul pe deplin în fața lor.

 

În ultimii ani, am avut privilegiul de a întâlni câțiva copii speciali, foarte curați și extrem de sensibili, “bătrâni” în spirit, cu abilități iesite din comun, care mi-au adresat cele mai mari provocări, dar care mi-au oferit inspirația să continui pe drumul pe care am pornit. Sunt copii înzestrați cu un set nou de caracteristici umane, extrem de sensibili și talentați, care nu se mai integrează vechilor sisteme rigide de gândire și educație. Ei au menirea de a vindeca lumea noastră, de a ne schimba în profunzime, de a aduce pace și iubire în lume, prin ceea ce reprezintă și manifestă.

988545_1058028990892633_4167687832450621959_n

De aceea, este important să învățăm să renuntăm la statutul de adult atotștiutor și să abordăm conștient, deschis, cu iubire, rolul de îndrumător al acestor copii. Mulți părinți au înteles asta, din experiență și și-au modificat fundamental modul de a gândi și de a-i aborda în educație, alții se încăpățânează să aplice “regulile” vechi, bazate pe pedepse, recompense și manipulari, care, de cele mai multe ori nu funcționează și astfel ajung la specialiști, în încercarea de a rezolva “problema” copilului.

 

Mai devreme sau mai târziu, cu toții vom ajunge să ne schimbăm, datorită lor. Așadar, proiectul “Copiii noului Pamant” le este dedicat acestor mici deschizători de drumuri și părinților lor, pionierii unui nou stil conștient, în educație.

 

  1. Cum reactioneaza familia ta si cum se implica in proiectul tau?

 

Familia m-a susținut întotdeauna și, chiar dacă la început au existat acele temeri privind stabilitatea unui loc de muncă, venitul constant sau aspectul practic al ideilor mele, am învățat împreună să depășim momentul și să ne concentrăm pe punerea în practica a obiectivelor, în pași mici. Motivația, inspirația, încrederea în proiect, energia, le găsesc, de cele mai multe ori, în sânul familiei și în incurajările celor mai buni prieteni, cărora le sunt recunoscătoare și pe care îi consider ca pe o a doua familie.

 

  1. Care e legatura dintre maternitate si descoperirile tale despre tine si
    ce poti/vrei sa faci?

 

Maternitatea m-a făcut conștientă de însuși actul creației, de acea conexiune unică cu ființa care a venit prin mine, care m-a ales să-i fiu mama, mi-a dăruit acel sentiment de plinătate și desăvârșire, ca și cum am dat naștere unui întreg Univers și, prin el, mi-am dat naștere, încă o dată, mie însămi. Fetița mea îmi este cel mai mare maestru. De la ea am învățat să trăiesc prezentul cu bucurie, să respir conștient, să-mi domolesc agitația permanentă a minții, să celebrez viața în toate formele ei si să iubesc cum n-am iubit vreodată. Prin ea am cunoscut magia. Cu un simplu zâmbet, mă încurajează să continui, atunci când cred că nu mai pot. Este oglinda mea și nu-mi permite să merg pe căi ocolitoare.

 

  1. Cum pot beneficia alte mame de indrumarea ta si in ce consta ea?

 

Proiectul “Copiii noului Pământ” presupune un centru de dezvoltare personală pentru copii, ce va include cabinet de psihoterapie, ateliere pentru copii, cursuri de parenting conștient, terapii complementare și alternative, magazin online (produse pentru minte și suflet). În acest moment mă concentrez pe partea de terapie și consiliere a familiei și copilului, prin intervenții psihoterapeutice care folosesc mijloacele de expresie tipice copilăriei – joc, povești, desene, dar abordez copilul din toate perspectivele – trup, minte, suflet, spirit, corp energetic. Astfel, încerc să localizez problema (dacă ea există la copil, pentru că. de cele mai multe ori, ea se regăsește în cadrul familiei, fiind generată de metodele insuficiente de relaționare a părinților cu propriul copil) și să ajut la rezolvarea ei, într-un timp cât mai scurt, evitând sutele de sedințe specifice psihoterapiei clasice.

11421661_10200842621423418_1846688402_n

 

  1.  Care crezi ca poate fi rolul comunitatii in dezvoltarea proiectului tau?

 

Singuri alegem experiențele pe care dorim să le trăim, dar numai împreună putem construi ceva cu adevărat veritabil. Proiectul se dezvoltă încet și sigur, prin cei cărora li se adresează. Fără ei, aceste rânduri ar fi doar vorbe goale. Experiența fiecărui membru al comunității, diseminarea ei către ceilalți mebri, sunt pietrele de temelie ale oricărui demers în munca pe care o desfășor. Important este să ne susținem reciproc, pentru că fiecare mamă din comunitatea WAHM are un dar minunat de oferit celorlalți.

 

  1. Cateva randuri si ganduri pentru alte mame WAHM

 

Mamă WAHM, faci parte din acei părinți conștienți, care au înteles că viața nu se măsoară în poziții de top și carieră, într-un salariu bun sau sute de ore de studiu și muncă pe brânci în sisteme menite a aduce bunăstare altcuiva. Ești unul dintre puținii oameni care au conștientizat adevăratele valori și faptul că timpul de calitate petrecut cu cei dragi nu poate fi înlocuit cu nimic altceva.

 

Regăsește-ți curajul de a crede în visul tău, așa cum ai mai făcut-o odată, poate chiar în propria copilărie! Adu-ți aminte ce îți place să faci, unde excelezi, care îți sunt punctele forte, fă din ele o profesie și din profesie, o pasiune. Atunci te vei bucura de fiecare clipă și nu vei mai munci o zi în viața ta.

 

Acordă-ți timp pentru a te redescoperi, investește în tine, pentru că, regăsind plăcerea de a trăi în armonie, e cel mai frumos dar pe care îl poți oferi puiului tău. Fă din tine și din timpul petrecut alături de copilul tău, o prioritate. A fi o mamă bună înseamnă să te iubești pe tine insăți, să te respecți, să faci ceea ce-ți place, pentru că astfel vei emana fericire și echilibru.

 

Crede în tine, iar credința ta va muta munții din loc!

DSC05888

 

Facebook: https://www.facebook.com/copiiinouluipamant

E-mail:

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns