Arta ca afacere

Interviu realizat de Alexandra Pintea Varnava (www.Ouzoland.com)

1. Spune-ne despre tine ca mamă a unei fetite și a unui proiect inedit 🙂

Bună, sunt Linda 🙂 și deja știți că pictez. Ca mamă, este greu… Este foarte greu să pot să mă împart între nevoile copilului meu și afacere (atelierul de lucru de acasă). Însă, câteodată reușesc sa le îmbin cu succes. Fetița mea este foarte activa, iar uneori atenția pe care o cere este mult peste ceea ce pot eu oferi. Însă, încerc, pe cât pot, sa îi fiu o mamă bună. Proiectul meu este început cu mult înainte de aparitia ei. Chiar si cu mult înainte de a fi ea în gândurile noastre 🙂
L-am început ca pe un hobby, ca pentru a nu pierde legatura între viselele mele de a crea frumos și viața cotidiană ce presupunea mersul la un job fix. Apoi, l-am  dezvoltat, am început să am încredere în mine și în ceea ce pot face eu, și în final a ajuns sa fie un proiect de suflet, cu multe alte deschideri: pahare pictate pentru nuntă, sisteme de purtat bebelușii pictate, burtici de gravide pictate. Pentru a acoperi o cerere mult mai mare decât nevoia de a avea la nuntă pahare speciale. Totul însă este special pentru mine. Fiecare proiect este un “mic copil” al meu, de care am grijă să ajungă la maturitate frumos și nemaivăzut. 🙂

linda 2

2. Cum ti-a venit ideea proiectului? Cât crezi ca se datorează faptului ca ai devenit mama?

Cum spuneam și mai sus, ideea proiectului a apărut cu mult înainte de a-mi dori să fiu mama. Însă o dată cu trecerea mea în această nouă etapă, a început să crească și să se ramifice în alte câteva proiecte mai mici, dar speciale, legate de maternitate și de purtarea bebelusului. Pentru ca eu la rându-mi am trecut prin aceste etape, mi-am dat seama cât de rapid trece timpul și cât de frumos ar fi să îl punctăm cumva, să îl facem de neuitat, să păstrăm amintiri frumoase pentru toata viața. Așa că picturile mele, se adreseaza acum și mamelor în devenire sau mamelor ce deja sunt în aceasta postura.

linda 3

3. Care e relatia micutei tale cu proiectul tau? O implici?

Momentan e greu de spus despre o relație între munca mea și fiica mea.  Înca este mică pentru a se implica, dar ea mă inspiră. Deja i-am cumparat carioci, mâzgălește, însă e greu de implicat. Nu înțelege ceea ce fac eu… Ar mânca vopselele, dacă ar putea :))). Dar, sper ca într-un viitor apropiat să o pot implica. Daca va dori, bineînteles. 🙂

4. Ai putea sa spui că proiectul tău e deja o afacere?

Momentan, proiectul meu este ajuns la acea linie, ce face trecerea între hobby și afacere. Adică, trebuie să fac ceva să cresc către afacere, iar dacă nu fac, nu pot sa trec linia și va rămâne în stadiul de hobby. Dar, veniturile sunt simțitor crescute de la un an la altul. Da, sper să devină o afacere în adevaratul sens al cuvâtului.

5. Câte comenzi ai lunar? S-a stabilit o frecvență?

Comenzile sunt în crestere. De la un an la altul. Deoarece cu fiecare comanda onorată, publicul face cunoștință cu ceea ce fac eu. Momentan mi-am atins ținta propusă cu 2 ani în urmă. Să închei cel puțin 2 comenzi săptămânal. 🙂 Ăsta e un lucru bun, deoarece comenzile înseamnă venituri, ceea ce îmi duce proiectul cât mai aproape de stadiul de afacere. Pornind de la zero, practic, fără bani investiți, creșterea e lentă, însă din ce în ce mai simțitoare.

6. Cum te promovezi?

Promovarea, momentan, se face prin apariția produselor mele la fiecare nuntă la care sunt contactată, asta însemnând probabil o căutare ulterioară a site-ului sau a paginii de Facebook de către cei interesați. Si evident promovarea oferita de mediul online, de Facebook, de google, de site-urile de profil. Nu e folosita la maximum datorita timpului de care inca nu dispun, insa am mereu grija sa fiu vizibilă.

linda

7. Cat crezi ca te ajuta aceasta comunitate?

Eu sper mai mult să ajut eu comunitatea decât ea pe mine. 🙂 Bine, să fie un ajutor reciproc. Sper să gasesc mame, cu care
să pot colabora pe proiecte diverse, adiacente nișei căreia mă adresez, dar cu produse realizate… perfect să spunem.

8. Când lucrezi?

Când găsesc timp :)) De obicei, noaptea. Momentan nu am găsit organizarea optimă pentru a reuși să lucrez constant. Am zile foarte aglomerate și zile în care atenția mea este dată fetiței în totatlitate.

 9. Un mesaj pentru mamele WAHM:

Să nu renunte! Să își propună să țintească sus! Orice ar face. Cu multă muncă, orice mic hobby poate să devinăArta afacere.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. Loriana

    Sunt minunate produsele tale, Linda, felicitari! Stiu cat este de greu sa imbini pasiunea ta cu a fi o mama buna- asta incerc si eu zilnic, si eu sunt o WAHM 🙂 – dar sa nu renunti!
    Cu siguranta vei reusi sa treci la etapa de business 100% – fiecare produs al tau spune o poveste superba, iar noua, tuturor, ne plac povestile!
    Mult succes, si spor in toate!

Lasă un răspuns