Handmade for home, o pasiune transformată-n afacere

Interviu realizat de Alexandra Pintea Varnava (www.Ouzoland.com)

Diana Encea e din Timișoara, crescută la Sibiu și-n prezent domiciliată-n București. Se plimbă între aceste trei mari orașe așa cum o face și-n viața profesională. Absolventă de Drept a lucrat în departamentul de Resurse Umane și de când a devenit mamă și-a descoperit pasiunea: pictura și decorațiunile.

20150809_230247-1-1

  •  Când ți-ai dat seama că asta e ce vrei să faci?

Când am realizat ca oamenii îmi privesc lucrarile admirativ (și nu doar prietenii :)), cand am primit prima comandă de a realiza o cutiuță pentru verighete pentru doi oameni frumoși, când am început să mă percep pe mine întâi ca artist – și, crede-ma, mi-a luat ceva timp pentru asta – și mai apoi ca orice altceva aș fi făcut în viața profesională. Nu știu dacă voi reuși să trăiesc din asta, dar știu că voi încerca!

20150727_113017

  •  Să-nțeleg că ai fost mereu pasionată de pictură și decorațiuni?

Pictura era cu mine de multa vreme. Primele mele încercari, ușor stângace de altfel, s-au conturat undeva în adolescență. Au continuat în liceu, eu urmand Liceul Pedagogic din Sibiu, unde desenul și lucrul manual erau materii obligatorii. Însă tot ce am desenat sau pictat în vremea aceea era doar pentru ochii și sufletul meu. Nu le-am aratat nimanui, le priveam ca pe o activitate de relaxare și nici măcar o clipă nu îmi trecea prin minte să mă alătur artiștilor și sa le arat lumii. În fine, mi-am facut curaj cu vreo câțiva ani în urmă și am făcut asta… Din fericire, feedbackul a fost unul încurajator.
Într-adevar, abia de curând, de cand am devenit mamă, am decis să explorex și zona asta minunată a decorațiunilor.

  •  Care-s planurile tale de viitor? Te vezi muncind în domeniul ăsta mulți ani de-acum înainte?

Mi-as dori să pot. Cum spuneam, știu sigur că voi încerca. Am pus pe picioare, cu eforturi semnificative, un small business pe care îl doresc un brand cunoscut în domeniu. Handmade for Home, sau HforH, s-a născut din multă pasiune și cu mult drag și pregătește noutăti interesante spun eu: site-ul este în constructie, iar pe viitor îl vad transformandu-se într-o galerie de artă.

20150521_173442-1-1

  •  Cum reușești să combini mămiceala cu pasiunea?

Greu! Fac parte din categoria mamelor care nu au “ajutoare”, astfel că timpul, nu doar cel dedicat acestei frumoase pasiuni, timpul pentru orice altceva, este limitat. În primul an, cel cu somn prelungit, nu aș fi avut de ce să mă plâng. Maria mea dormea mult și bine, iar eu mă puteam desfășura în timpul ăsta. Acum, când doarme doar o dată pe zi, timpul pentru pictat și decorat e aproape inexistent. Mai încercăm împreună – obligatoriu primeste și ea o pensulă,un  recipient cu apă, ceva – și ne distrăm împreună. Oricât de placut ar fi, copil mic fiind, se plictisește repede și trebuie să ne îndreptăm spre alte activități….așa că seara, dupa ce adorme, atunci când și dispozitia mea e cea potrivita, îmi mai găsesc timp pentru pasiuni 🙂

20150610_105131

  •  Unde putem găsi, admira și cumpăra produsele realizate de tine?

Am deschis de mai putin de 1 an un outlet in Sibiu, Pretty Boutique e numele lui și acolo functioneaza si HforH, pe str. Nicolae Balcescu, nr 3, fix pe centru – vizavi de hotelul Împăratul Romanilor, sau online : decoratiunile pe pagina de facebook Handmade for Home și tablourile pe Diana Encea/worldwide paint.

Mă puteti citi, de asemenea, si pe blogul meu. Aici îmi prezint și lucrarile și îmi scriu gândurile…

20150624_112817-1

  • Un gând pentru toate mamele din comunitatea WAHM?

Se întâmplă lucruri tare faine în comunitatea WAHM! E cea mai activa comunitate din care fac parte, cu intiative serioase si oportunitati profesionale si de relationale excelente. Tuturor celor ce fac parte din aceasta comunitate le doresc prunci sanatosi, viata lina si impliniri cate isi doresc!

 

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns