Teodora Georgeta Oproiu – Servicii psihologice

Teodora Georgeta Oproiu e psiholog și mamă a doi copii. Are un cabinet de psihologie și încearcă să împace viața de mamă cu pasiunea ei din totdeauna.

Teodora, spune-ne mai multe despre tine:

interviuAm devenit mamă pentru prima oară într-o dimineață de iarnă a anului 2009, îmi aduc aminte că ningea ca în povești iar într-o zi de vară călduroasă am devenit mamă pentru a doua oară. Da, am doi copii, fată și băiat-visul regelui- nu-i așa? Ei contribuie la inspirația mea pentru ceea ce fac și ceea ce am devenit azi.

M-am născut cu pasiunea pentru psihologie, spun asta pentru că atunci când eram mică, în școala primară, analizam numele celor cu care interacționam și identifcam temperamentul lor.

În 2007 am devenit licențiată în psihologie iar după opt ani de muncă într-o corporație bancară am spus stop și merg mai departe cu aprofundarea cunoștințelor psihologice depunând candidatura pentru admitere la medicină cu speranța de a deveni psihiatru. Doi ani la rând am fost admisă pe locurile cu taxă, taxă mult prea mare pentru bugetul familiei mele, așa că, cu mare drag aprofundez în continuare cunoștințe în psihologie din master, formării și supervizări.

Ești de două ori mămică. Cum reușești să împaci mămiceala cu afacerea?

Sunt în faza de integrare a celui mic la grădiniță și încă e greu. Cu multă perseverență și înțelegere trecem cu bine și peste aceste momente. Lucrez seara și în week-end când îmi permite timpul. Suntem bucuroși că avem ajutor și din partea bunicilor care se implică frumos în educarea și cresterea lor astfel încât implicarea mea profesională să fie posibilă.

Ce planuri de viitor ai?

Am o mulțime! Lucrez să îmi măresc paleta de activității. Prin comunitatea WAHM România am cunoscut persoane cu care colaborez pe ateliere de creatie, dans, engleză și pictură pentru cei mici.

Cum îți închipui o combinație între ce faci tu – domeniul tău psihologia și atelierele de care ne spui?

Am observat nevoia copiilor sa le integrez astfel de ateliere fiinca vad in copii care imi trec pragul cabinetului ca au nevoie sa isi dezvolta potentialul. Eu ma ocup de partea emotionala si logopedica iar colaboratoarele mele pe creatie, picture, dans, si engleza; astfel ca colaboram pe evaluarea lor la intrarea in atelier si la finalul lui. E un plus adus evaluarii propiu zise care iti ofera si alta perspectiva asupra copiilului.

Unde te găsim?

Fizic la cabinet pe Str Postasului nr 2, sector 3, zona Auchan Titan, intr-un apartament frumos respectand standardul cabinetelor atestate de Colegiului Psihologilor. Iar mai multe informatii despre activitatea mea si online pe http://psihologmed.ro/

Un gând pentru toate mamele din comunitatea WAHM România?

Eu sunt de parere ca Nimic nu e intamplator si totu-i trecator dar mai ales orice intamplare e cu folos! Asa ca dragi mamici puterea, rabdarea si o gandire pozitiva sunt cele mai bune ganduri si trairi pentru invingatori.

Interviu realizat de Alexandra Varnava – Ouzoland.com

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns