Alina si bucuria ei numita DDcor!

Astazi, alaturi de Alina Smarandache, implicata si in proiectele wahm, mama si creatoarea minunilor din ipsos de la DDcor.

M: Bine te-am gasit, Alina! Impartaseste-ne mai multe despre tine, cine esti si cum ai ajuns aici, in comunitatea wahm?
A: Buna! Am 35 de ani si in functie de locul si momentul zilei in care ma aflu, pot spune ca sunt mai multe persoane intr-una singura. In primul rand cand sunt acasa sunt mamica Ioanei (8 ani) si a lui Radu (7 ani). La serviciu, de profesie sunt economist, am lucrat timp de 6 ani pe piata fondurilor mutuale si de pensii din Romania, iar din 2011 pana in prezent lucrez la o firma din afara, pe proiecte start-up in diverse sectoare de activitate. In comunitatea wahm am ajuns din intamplare, navigand pe Facebook si am fost fascinata de legatura creata intre mame si cum sustinerea si incurajarea din acest grup pot da aripi ideilor creative si le pot ajuta sa evolueze.

M: Povesteste-ne cum ai ajuns sa sustii comunitatea wahm?
A: In comunitate am inceput sa ma implic activ cam de un an, in toamna lui 2015, in momentul in care am simtit ca ar fi cazul sa fac acest pas, manata tot de increderea pe care o am in ideile si actiunile acestei comunitati.

M: Care este proiectul tau de suflet?
A: Desi pun suflet in tot ceea ce fac, pe toate planurile, proiectul meu preferat este DDcor, micul business cu figurine din ipsos care pe 17 iulie 2016 implineste 2 ani de la lansare.

13643815_1272825072741606_1362591616_n

DDcor inseamna bucurie, relaxare, cunoastere si o alternativa educativa de petrecere a timpului liber. DDcor ofera o mare varietate de figurine din ipsos de pictat pentru copii si chiar si pentru adulti: figurine specifice anotimpurilor, sarbatorilor, figurine reprezentand mijloace de transport, animale si multe altele, oferta fiind reinnoita constant.
Mi-am propus sa ofer aceste figurine la un pret avantajos pentru ca tot mai multi copii sa se poata bucura de ele.
Avantajele picturii pe figurine din ipsos sunt urmatoarele:
– contribuie la procesul educational putand fi folosite in cadrul activitatilor matematice desfasurate la scoala/afterschool etc.
– pot fi folosite in cadrul unor proiecte realizate la scoala pe diverse teme, exemplificand elemente din natura, animale, mijloace de transport etc.. Pictandu-le copiii au ocazia sa se familiarizeze mai bine cu elementele respective si sa asimileze mai usor informatiile prezentate la clasa.
– stimuleaza creativitatea si relaxeaza
– ofera o modalitate placuta de petrecere a timpului liber
Bucuria pe care mi-o ofera copiii multumiti de utilitatea figurinelor inseamna mai mult pentru mine decat castigul material.

13664797_1272825089408271_864936579_n

M: De ce ai ales acest segment, cum s-a nascut DDcor?
A: DDcor s-a nascut total intamplator si fara intentie din partea mea, nu mi-am propus si nu mi-am imaginat vreodata ca voi avea o activitate creativa eu fiind de cand ma stiu o persoana a cifrelor. Neexplorand aceasta latura a personalitatii mele niciodata, probabil ca a simtit singura nevoia sa iasa la iveala si intr-o perioada in care cautam ceva de facut in timpul liber. Am vizionat intamplator pe youtube un tutorial despre cum se toarna figurine din ipsos. Mi s-a parut foarte interesant si am zis sa incerc sa vad ce iese. Numele “DDcor” mi-a venit in minte intr-o dimineata in drum spre servici, cand, gandindu-ma la ce ar folosi cuiva figurinele din ipsos m-am gandit la ele ca la obiecte “ de décor”. Si instant am zis ca DDcor e cel mai potrivit nume.

13664291_1272825076074939_590539729_n

M: Care au fost provocarile tale, la inceput de drum? Care a fost investitia ta?
A: Inceputul de drum a fost cumva fortat de imprejurari, in aceasi perioada in care ma jucam cu ipsosul a intervenit o schimbare brusca in viata mea si anume am ramas fara job. Intr-un fel am fost nevoita sa incerc sa fac ceva cu figurinele. cel putin o perioada scurta de timp pana imi gaseam alt job. Perioada s-a prelungit si pentru ca incepusera sa apara si comenzi mai serioase am luat decizia sa intru in legalitate si mi-am facut PFA. Financiar investitia nu a fost mare, matritele si ipsosul nefiind foarte costisitoare, insa cea mai mare investitie pot spune ca a fost timpul, eu ocupandu-ma de tot ce presupune aceasta activitate: productie, promovare, legatura cu clientii, pregatit colete si de livrarea figurinelor oriunde in Bucuresti.

13664327_1272825086074938_1074415111_n

M: Cum ai impartit meseria de mama cu acest proiect?
A: Pana in momentul in care am revenit la job pot spune ca m-am descurcat bine, desi jonglam zilnic cu dus-luat copii de la scoala/gradi, turnat figurine, pregatit colete, facut facturi, livrat comenzi in Bucuresti, pus colete la posta, administrare pagina de facebook, promovare. Intre timp am inceput sa si pictez figurinele actiune care dura si cateva ore pe zi (si noapte ), insa faptul ca au fost apreciate m-a determinat sa merg mai departe. Dupa ce am revenit la job recunosc ca nu m-am mai ocupat atat de mult de DDcor, mai ales pe partea de promovare si gasire de clienti noi, insa marea bucurie a fost cand persoane care cumparasera de Paste m-au sunat si de Craciun si de Martisor, multumite fiind de impactul figurinelor asupra copiilor.
Cea mai mare comanda am avut-o de Craciun in 2015: 1400 de figurine pentru copiii de la o scoala din Bucuresti. A fost o mare provocare termenul scurt al comenzii, 3 zile, pe ultima suta de metri inainte de vacanta de iarna, insa am facut fata cu brio.

13672263_1272825079408272_1734122041_n

M: Ce sfat ai avea pentru mamele antreprenoare?
A: Pentru mamele antreprenoare cel mai important sfat ar fi sa puna suflet in ceea ce fac si sa se intrebe de 2 ori inainte sa porneasca la drum daca o fac pentru bani sau pentru satisfactia lor personala. Am observat ca atunci cand fac ceva cu drag in urma vin si beneficiile materiale. Am perioade cand nu sunt in cea mai buna forma, din diverse motive, insa aceasta stare a mea se rasfrange asupra productivitatii mele. Daca torn ipsos suparata, nervoasa, fara chef, atunci am multe pierderi, nu reusesc sa fac compozitia cum trebuie, multe din figurine se rup, ceea ce inseamna pierdere de timp si materiale.

M: Pentru cei care inca nu cunosc ceea ce faci tu, cum poti fi gasita?
Persoanele interesate de figurine pot intra pe site:
www.ddcor.ro
facebook: DDcor
sau ma pot contacta telefonic la 0723163426

M: Ce mesaj vrei sa transmiti mamelor din comunitatea wahm sau celor care vor sa isi urmeze pasiunea?
A: In primul rand sa isi urmeze instinctul, daca simt cu adevarat ca trebuie sa faca acel pas, sa incerce indiferent de “sfaturile” primite de la cei din jur, chiar si de la cei mai apropiati. Pot fi multe obstacole psihologice de depasit atunci cand iti doresti sa faci ceva, crezi in acel lucru, insa cei din jur te descurajeaza. Apoi sa fie perseverente, sa nu renunte de la primul esec, inceputul poate fi anevoios atunci cand lumea nu cunoaste businessul tau. Cred ca exista un segment de piata pentru orice business, totul e sa fie descoperit.

Interviu realizat de Monica Pastia, colaborator Wahm

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns