Geanina Silaghi, creatoarea veiozelor inedite … cu abajur din lână

Săptămâna aceasta, vă invit într-o călătorie pe firul magic de lână, o incursiune pe tărâmul de poveste a bucuriei de a crea poveşti din lână, alături de Geanina Silaghi, creatoarea veiozelor inedite … cu abajur din lână şi a altor minunăţii. Haideţi să o cunoaştem pe Geanina …

12498736_1014964068549770_2129583176_n

M: Bine te-am găsit, Geanina, ne bucurăm să te cunoaştem! Spune-ne mai multe despre tine, cine eşti şi cum te-ai îndrăgostit de lână?

G:Bună, Monica, şi mulţumesc pe această cale pentru oportunitatea de a dezvălui câte ceva despre mine şi ceea ce creez.

12325637_1014352718610905_1899168929_o

Sunt o mamă a unei fete de 12 ani şi de când am renunţat la ultimul meu  job(de câţiva ani), am fost în căutarea a ceea ce am lăsat cu mulţi ani în urmă, ceva care să-mi împlinească sufletul, nu doar să fie un simplu loc de muncă şi pot să spun că a fost… dragoste la prima vedere cu lâna.

Prima întâlnire pe care am avut-o eu cu lâna a fost una neaşteptată. Eram la o şedinţă cu părinţii, a fiicei mele(fiica mea pe atunci era la şcoala Waldorf) şi surpriza a fost că pe fiecare masă, învăţătoarea ne-a aşteptat cu câte un ghem de lână, un burete şi un ac de filţuit. Fiecare părinte trebuia să-i înceapă copilului lui lucrarea ce apoi urma să fie terminată de el. Îmi amintesc şi acum că trebuia să facem o bilă din lână. Nu părea ceva complicat, dar pentru mine a fost interesant, o poartă deschisă către bucurie. Acel proces de filţuit (înţepatul lânii) era ca o meditaţie pentru mine, ceva ce îmi bucura sufletul.

 

Acesta a fost primul meu contact cu lâna şi nu m-am gândit atunci că peste 3 ani voi începe să fac veioze cu abajur din lână. Am început timid cu câteva piese mici, brăţări din lână, ca apoi să mă provoc cumva să fac mai mult şi mi-a plăcut. Am găsit un drum, o cărare ce m-a adus acum, aici şi cine ştie pe unde mă va mai purta. Abia aştept!

12380516_1014351801944330_1683350564_n

M: Ce frumos descrii: “o poartă deschisă către bucurie”. Ce te-a motivat să alegi să fii o mamă creativă wahm?

G: Cred că ce m-a motivat cel mai mult în ceea ce fac este libertatea pe care o ai atunci când eşti propriul tău şef. Poţi să faci exact ceea ce simţi fără a da socoteală cuiva, îţi impui singură ritmul în care vrei să lucrezi, poţi să implici copiii în munca ta şi să înveţe astfel că poţi face lucruri din pasiune.

 

M: Ştiu ce vrei să spui şi aşa este. Împărtăşeşte-ne mai multe despre acest proiect frumos.

G: Da, este un proiect frumos, drag mie, un proiect de suflet. În fiecare lucru pe care-l realizez din lână, pun gânduri şi frânturi din suflet, imaginaţia mea merge acolo unde mă poartă ceea ce îmi face bine, imagini ale unor fiinţe, animale, plante, astre cereşti care mie îmi spun ceva. Creez o poveste…

 

M: Cât de frumos ai zugrăvit ceea ce faci. Şi de ce ai ales să transformi iubirea pentru lână în business creativ?

G: Acum nu o văd ca un business, deocamdată mă bucur de ea, dar da poate fi un business, însă atâta timp cât o văd ca o descoperire a mea şi o bucurie de viaţă, nu va falimenta. Asta este diferenţa…

 

M: Să ştii că aşa este. Şi cum ai debutat?Ce încercări ai avut?Ce investiţii ai făcut?

G: Am debutat în urmă cu un an, în  2015. Prima mea veioză am făcut-o unei prietene, era o veioză cu o floare de mac. Reacţia ei a fost una surprinzător de plăcută, ceea ce mi-a dat şi mai multă încredere să merg mai departe, ea fiind omul care m-a sprijinit în tot acest timp. Ca şi orice lucru, la început  a fost mai lent, era ceva nou şi pentru mine, dar în acelaşi timp provocator. Prima investiţie pe care am făcut-o a fost să achiziţionez lâna, materia primă şi acele de filţuit.

12325144_1014352385277605_744905903_n

M: Cum ai împărţit meseria de mamă cu pasiunea şi construirea acestui proiect?

G: Meseria de mamă şi pasiunea pentru acest proiect au mers foarte bine împreună, deoarece fiica mea cunoştea destul de bine ceea ce fac, era familiarizată cu procesul de filţuit, dacă pot să spun, ea a fost primul meu profesor în această tehnică şi ea e cel mai bun critic al meu. E o persoană creativă şi de multe ori imi dă idei. Mai nou, doreşte şi ea să se implice în ceea ce fac şi asta nu poate decât să mă bucure, deoarece ştiu că am un ajutor de nădejde.

 

M: Ce sfat ai avea pentru mamele antreprenoare?

G: Nu ştiu ce sfat aş putea să le dau …pot să împărtăşesc din experienţa mea de până acum. Am crezut în acest proiect şi cred că, având multă răbdare, pasiune şi asumare pentru ceea ce creezi, poţi reuşi, chiar dacă din exterior primeşti şi alte semnale de descurajare, mai ales de la cei apropiaţi şi aici vorbesc despre familie. Mulţi nu au încredere că vei putea reuşi, deoarece acest gen de activitate pare ceva instabil şi fără viitor. Important este să nu renunţi. Cum spunea cineva:”nu există eşec, există doar renunţare”.

 

M: Pentru cei care încă nu cunosc creaţiile tale, unde te pot găsi?

G: Pentru cei care dorescsă-mi urmărească activitatea, mă pot găsi pe pagina de facebook Ronna Art şi în curând şi pe site-ul de prezentare ronna-art.ro.

12476800_1014352251944285_1118264907_o

M: Transmite un mesaj comunităţii wahm şi chiar mamelor care încă nu şi-au găsit ce anume să facă pentru a deveni o mamă wahm completă.

G: Mamă, femeie, fetiţă, bunică…ce contează rolul? Contează să-ţi descoperi visul, să te deschizi către ceea ce îţi place să faci, iar acel lucru este atunci când nu ţi-e foame, nu ţi-e sete, somn, nu mai e nimic în jur,decât tu cu bucuria ta, iar acel ceva este pasiune! …şi vei vedea cum totul se schimbă în jurul tău…dacă aduci bucurie, primeşti bucurie!

 

Interviu realizat de Monica Pastia, voluntară WAHM

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns