Ca sa incheiem Saptamana Mare, mergem in lumea bijuteriilor cu suflet ale Ioanei Tudor, o lume de culori, detalii si pietre … mai multe despre ceea ce face si ce sfaturi are pentru mamele wahm, in continuare.
(Daca doresti sa fii tu urmatoarea mama intervievata, te rog sa imi scrii pe adresa: )
M: Bine te-am gasit, Ioana! Spune-ne mai multe despre tine, cine esti si ce faci?
I: Buna ziua! Ma bucur sa ne gasim in aceasta ipostaza. Eu sunt Ioana, o proaspata mamica a celui mai grozav baietel din lume, sotia unui om minunat si o corporatista cu suflet sensibil. Sunt jurist ca si formatie si de cativa ani imi urmez pasiunea: bijuteriile din pietre semipretioase, bijuterii cu suflet. De aceea am si ales sloganul “heart-made jewelry”, pentru ca in fiecare piesa este o bucatica din sufletul meu.
M: Ce te-a motivat sa alegi sa fii o mama creativa wahm?
I: Dragostea de frumos! Nu sunt inca o wahm 100%, mai am cativa pasi. Dar imi place sa cred ca deja creativitatea ma caracterizeaza.
M: Impartaseste-ne mai multe despre acest proiect frumos.
I: I by Ioana inseamna bijuterii elegante sau jucause, inseamna atentie la detalii si pietre si accesorii de cea mai buna calitate. Imi place sa ma joc cu cat mai multe culori si sa aduc mereu ceva nou si deosebit intr-o piata, in acest moment, extrem de bogata in produse hand si home-made. In continuare lucrez cu cativa clesti, nu folosesc aparatura sofisticata, imi place sa imi las amprenta pe bijuteriile pe care le creez.
M: Ce te-a motivat sa transformi pasiunea in business creativ?
I: Sincer, feedback-ul celor din jur. Am fost si sunt sustinuta de familie si prieteni. Dar cand am inceput sa primesc aprecieri si, mai mult decat atat, comenzi de la oameni care nu ma stiau pe mine, omul, ci imi judecau pur si simplu creatia, am considerat ca merita sa fac pasul spre business.
M: Cum ai debutat? Ce incercari ai avut? Ce investitii ai facut?
I: Am debutat frumos si stangaci 😉 lucrand margele de plastic in camera de camin pentru colegele mele. Nu am citit niciodata un tutorial, tot ce stiu am invatat facand si mai ales desfacand bijuterii :)) Parerile prietenelor au fost extrem de utile si, in timp, am rafinat tehnicile si am schimbat materialele, cotind definitiv spre pietre semipretioase si accesorii de calitate, care sa treaca testul timpului. Sunt prietena cu fetele de la care am comandat prima data materiale, in acel moment existau extrem de putini furnizori de margele si accesorii. Prima mea comanda a fost un fiasco, nu stiam exact ce imi trebuie si la ce folosesc toate lucrurile de pe site. Am si acum primii clesti pe care i-am folosit pana i-am tocit. Investitia initiala a fost din bani economisiti o luna intreaga. Si a fost un pachetel mic mic, mi se parea ca nu imi va ajunge nimic sa fac primul colier.
M: Cum ai impartit meseria de mama cu pasiunea si construirea acestui proiect?
I: Este greu si solicitant. Orice mamica stie asta. Eu am inca un job normal, dar cu ajutorul sotului meu reusesc sa ma ocup si de cel mic si de familie, dar si de comenzi. Somnul lipseste oarecum din peisaj, dar vine cumva la pachet.
M: Ce sfat ai avea pentru mamele antreprenoare?
I: Rabdare, flexibilitate si seriozitate in relatia cu clientii. O recomandare buna poate aduce 10 noi clienti.
M: Pentru cei care inca nu cunosc creatiile tale, unde te pot gasi?
I: Bijuteriile mele sunt aici: http://ibyioana.blogspot.ro/?m=1 si aici: https://m.facebook.com/IbyIoana-174231106300324/
M: Transmite un mesaj mamelor care inca nu si-au gasit ce anume sa faca sa devina o mama wahm.
I: Faceti un pas inapoi si ganditi-va ce va implineste personal cu adevarat ca si creator de frumos. Raspunsul este acolo, in interior: doar pasiune sau dorinta de a crea fara constrangeri si de a sustine viata de zi cu zi, din creatie. Si odata stabilit acest lucru in interior si emis mesajul, universul va complota pentru indeplinirea dorintei!
Interviu realizat de Monica Pastia, colaborator voluntar WAHM
Recomanzi articolul acesta?
Îți mulțumim că ești alături de noi! Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!
Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!