WAHM Constanta si Irina Marangic – Croitorie de baza

Work At Home Moms Constanta invita mamele la cel mai potrivit mix de teorie şi workshopuri practice, conceput special pentru cele ce gândesc intuitiv, învaţă eficent si respiră creativitate. Este vorba despre 5 ateliere din cadrul cursului de croitorie de baza, alaturi de trainera noastra Irina Marangic.
Loc: sediul Helen Doron English Constanta Sud, Str. Stefan cel Mare, nr. 128A (repere: intre ING Bank si Rel Syspro, vis a vis de Synevo, zona ICIL)
Inscrieri pe:
Pret : *Pretul total al acestui atelier este de 400 lei, indiferent de numarul participantelor (minim 5-maxim 10).
Locurile sunt limitate. Pot participa maximum 10 persoane.
Plata se face pana pe 23 iunie in contul Asociatiei Work At Home Moms:
RO17RNCB0083141235500001 (deschis la BCR)


Despre trainer:
* ” Sunt Irina si va multumesc ca m-ati primit in grupul vostru.
Am fost maistru instructor si am predat lucru manual si croitorie cam 20 de ani. Imi face placere cand am ocazia sa-i invat si pe altii ceea ce stiu eu sa fac.
Sunt proiectant de imbracaminte si pe la inceputul acestui an m-am hotarat sa-mi deschid un PFA. Pe langa croitorie fac si bijuterii handmade din margele si cristale si pentru cine doreste sa vada ce fac va invit sa- mi vizitati pagina de facebook “Produse Handmade” https://m.facebook.com/Irinel.Maria
Sunt pasionata de obiectele vechi, care consider ca erau facute cu mult suflet si pasiune si pentru ca imi place sa le pot reda ceva din “stralucirea” lor initiala, m-am orientat inca din 2005 spre restaurare de obiecte textile vechi.
Sunt deschisa la orice provocare si va invit l la o prima intalnire.
Cu mult drag si in speranta unei frumoase colaborari va doresc zile frumoase si spor bun in tot ce faceti! ”

 

WAHM Constanta si Irina Marangic- Croitorie de baza 5

sambata 18 iunie
Orele: 9.30-14.30

Al cincilea atelier se va desfasura astfel:
De data acesta ne propunem sa invatam sa confectionam imbracaminte pentru bebelusi.
Stim ca gasiti imbracaminte foarte frumoasa pentru bebelusii vostri, dar nimic nu se compara cu ceva facut de mana voastra, un lucru in care ati investit multa dragoste, delicatete si ganduri bune pe care orice mama le are pentru copilul ei.
Si pentru ca stim ca sunt multe mame WAHM, si am avut solicitarea sa facem acest atelier, va invitam sa invatati sa le confectionati bebelusilor vostri primele lucrusoare in care sa se simta ca in bratele voastre.
– Veti invata sa faceti un tipar dupa care sa lucrati produsul care va intereseaza cel mai mult, urmand ca acasa sa faceti si alte obiecte de imbracaminte sau de lenjerie pentru ei.
– Vom avea diverse modele de caciulite, camasute sau barbite pe care le puteti personaliza cu broderii, vor fi si doua reviste din care veti invata sa scoateti tipare si sa le prelucrati.
– Vom putea incheia un produs sau doua, depinde de complexitatea lucrarii alese impreuna.
– Pentru atelier aveti nevoie in afara de masina de cusut si trusa de lucru si de un caiet A4 sau coli de cerere, o rigla si un echer, creion, doua coli mari de hartie, foarfeca pentru hartie si pentru croit, materialul din care doriti sa-i lucrati bebelusului.
Mamelor care se inscriu la curs pe adresa de contact vor primi ca si pana acum materialele scanate prin mesaj privat.

 

WAHM Constanta si Irina Marangic – Croitorie de baza 4

sambata 11 iunie
Orele: 9.30-14.30


Al patrulea atelier se va desfasura astfel:
La acest atelier ne propunem sa confectionam lenjerie de pat cu cearsaf de pat care sa imbrace salteaua, fata de perna si in cazul in care timpul ne permite si cearsaful pentru pilota.
(Va informam intai, pentru cele care nu stiu, ca pe str. Interioara la marfuri confiscate, gasiti materiale de bumbac foarte convenabile ca pret si ca latime, numai bune pentru asternuturi.)
In prima faza va fi nevoie sa va masurati perna latime/lungime, asemenea si pilota, iar pentru cearsaful de pat, care va imbraca salteaua, se vor lua masurile astfel:
40cm + de doua ori innaltimea saltelei + latimea ei o data = latimea cearsafului.
40 cm + de doua ori innaltimea + lungimea saltelei o data = lungimea cearsafului.
Apoi trebuie sa stim ce latime are materialul din care vrem sa confectionam lenjeria si in final calculam de cat material avem nevoie.

WAHM Constanta si Irina Marangic – Croitorie de baza 3

sambata 04 iunie
Orele: 9.30-14.30

Al treilea atelier se va desfasura astfel:
1. Partea teoretica:
– Masina de cusut – prezentarea masinii de cusut, cum o utilizam, cum se pot remedia unele defecte de coasere si cum o intretinem.
– Accesoriile masinii si cum se folosesc ele.
-Butoniera la masina de cusut, cusutul nasturilor la masina, al tivului ascuns, montarea elasticului si a fermoarului.
– In masura in care timpul ne permite, raportat la numarul de participante la atelier, vom face diferite tipuri de cusaturi la masina de cusut.
2. Partea practica:
Fiecare cursanta va exersa pe masina personala de cusut ce s-a prezentat la partea teoretica.
Pentru acest atelier aveti nevoie de masina de cusut personala, trusa de lucru, o bucata de tesatura 50/50 cm, o bucata de insertie 20/30 cm, nasturi cu doua gauri, un fermoar simplu si unul ascuns si o bucata de elastic.

 

WAHM Constanta si Irina Marangic – Croitorie de baza 2

sambata 28 mai
Orele: 9.30-14.30

Al doilea atelier se va desfasura astfel:

1. Partea teoretica va fi urmata de acum de partea practica pentru fiecare cusatura prezentata
– Coaserea nasturilor, a copcilor, a capselor si confectionarea bridelor
– Cusaturi ornamentale(ajurul, trefla)
– Cusaturi ascunse ( stafir , pichir, zig-zag)
– Confectionarea butonierei festonate manual
– Broderie la alegere- aplicatie a punctelor invatate

Veti avea nevoie de trusa de lucru(ace de cusut, forfecuta de ate si papiota colorata.), o bucata de panza de 50/50 cm , o bucata de etamina pentru broderie si modelul ales de brodat, papiote, nasturi de diverse forme, copci, capse si bobine de coton-perle sau mouline′ in culorile alese pentru broderie.

WAHM Constanta si Irina Marangic-Croitorie de baza 1

sambata 14 mai
Orele: 9.30-14.30

Primul atelier se va desfasura astfel:

1. Partea de teorie va cuprinde:
– Cateva notiuni necesare de securitatea muncii in atelierul de croitorie;
– Prezentarea ustensilelor necesare in croitorie si cum le folosim:
Trusa de lucru: unelte pentru masura si desen (panglica centimetru, echerul, rigla si florarul); ruleta cu dinti, creta de croitorie sau sapunul, unelte de taiat: foarfece de croitorie, cater circular (rotary cutter) manual, sau masina electrica de croit), unelte pentru cusut, acele de cusut manual si ace pentru masina de cusut pentru diverse materiale; unelte de calcat: fierul de calcat, masa de calcat, manecarul, presa de calcat, diverse forme pentru descalcat canturi, perne de descalcat.
– Fibre, fire, tesaturi, tricoturi: felul materialelor si cum le recunoastem si le deosebim pe cele naturale de cele sintetice.
– Materiale de baza si secundare folosite in croitorie (captuseli, intarituri, dubluri), materiale auxiliare (furnituri si garnituri) – cu prezentarea diverselor materiale.

2. Partea practica va cuprinde:
– Punctele de cusatura manuala
a. Punct inaintea acului, cu pasii de cusatura egali si cu pasi inegali,
b. Punct cu late (model al punctului inaintea acului)
c. Punct in urma acului si punct tighel
d. Puncte de margine: punct oblic (surje), punct feston si punct feston de butoniera
e. Cusaturi pentru tiv (stafir si punct incrucisat)

Pentru partea teoretica e bine sa aveti un caiet A4, si pix, iar pentru partea practica o bucata de panza de aproximativ 20/40 cm, ace de cusut, forfecuta de ate si papiota colorata.

Despre trainer:

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns