Din culisele zilei WAHM

Articol realizat de Andra Todirita, reprezentata WAHM in Bucuresti, lifecoach

Si a fost WAHM’s DAY, primul meu eveniment in calitate de reprezentant WAHM pe Bucuresti.

Stiu ca fiecare dintre cei prezenti la Roaba de Cultura pe 6 septembrie 2015, a trait aceasta zi cu emotie si bucurie. Pentru cei care nu au reusit sa ajunga dar si-ar fi dorit sa fie alaturi de noi, iata o scurta rememorare a acestei zile de sarbatoare.

11960077_987286351313584_9072765672641497001_n

6 Septembrie a fost o zi plina de evenimente, in toate domeniile, pretutindeni in Bucuresti. Probabil pentru ca la meteo se anunta o schimbare brusca de temperatura de acum incolo, sau pur si simplu pentru ca inceputul toamnei ne inspira pe toti…

Am ajuns la Roaba de cultura la ora 9 dimineata si incet, incet ne-am strans cu totii (noi, voluntarii) si am inceput sa cream decorul pentru ce avea sa inceapa la orele 10. Am adus cativa paleti, una, doua perne si am aranjat bufetul si masa WAHM. Alaturi, ne crea atmosfera perfecta expozitia de tablouri a Ioanei Despina Camino.

Ziua a inceput cu un scurt discurs despre Asociatia Work At Home Moms, pe care l-am tinut eu, cu emotiile de rigoare, incurajata si sustinuta de un grup numeros de mamici si pitici. Participantii la atelierele de dimineata au ascultat misiunea asociatiei noastre cu mult interes si am primit atat priviri admirative cat si cuvinte de lauda. Un domn impresionat de relizarile WAHM a tinut sa adauge: “Societatea civila a inceput sa miste. Felicitari!”Am simtit atunci ca facem ceva cu adevarat important.

Am discutat despre Emotie si Nutritie cu Laura Neagoe, in jurul careia se stransesera o multime de mamici interesate de nutritia holistica; am facut exercitii cu Paula Tudor, care a avut un succes nebun cu Pilates, indiferent de varsta. In tot acest timp, prajiturelele, limonada si mai ales gogosile se vindeau ca painea calda la bufetul nostru prezidat de Anca Spiridon (Creative Arts) si Ana Vaduva.

Trebuie sa recunosc ca emotiile nu ma parasisera, iar mamicile voluntare m-au sustinut continuu, impartind pliante si ecusoane, cantand la xilofon (pentru care ii multumesc Laurei Neagoe) si invitand cu zambete calde si sclipiri jucause in priviri, pe toti cei aflati in apropierea Roabei de
Cultura, sa ne viziteze.

A continuat seria atelierelor de succes cu “Ne jucam si mancam sanatos”, cu Valentina Ionita Preotu, o adevarata punere in scena, unde personajele cele mai indragite de copii au fost castravetii barcute, dar nici celelalte legume si fructe nu s-au lasat mai prejos 🙂

La ora pranzului, alt moment de forta, a stralucit fotografa noastra, Cristina Tomani, care a zburat pur si simplu printre participantele Flashmobului si a surprins mamicile in timp ce acestea refaceau pentru publicul larg cateva momente din viata lor, demonstrand cum lucreaza de acasa alaturi de copilasi. Organizatoarea acestui moment, Luminita Bufanu, l-a condus cu maiestrie, alaturi de baietelul ei, care ne-a aratat ce inseamna un parteneriat intre mama si fiu.

Dupa Flashmob am initiat un picnic adhoc, cu nuci si fructe uscate, asezandu-ne ca la o sezatoare in jurul Andrei Dudea, care a pregatit cel mai delicios lichior de oua, raw, fara oua si fara alcool, pe care l-a savurat toata lumea, de la prichindei pofticiosi la domni pretentiosi.

Cand si acest eveniment s-a incheiat, am luat o binemeritata pauza, de aproape o ora, in care am vizitat-o pe Adriana Enescu la masuta ei de masaj asezata strategic la umbra si m-am rasfatat cu un masaj cu role de jad, absolut magic! Cine a zis ca organizatorul unui eveniment nu are timp si de distractii?

Am reinceput in forta dupa pranz cu un atelier de legatorie de carte unde copiii au invatat cum sa-si creeze propriile carti alaturi de Crina Cranta si o discutie animata despre stilul de viata sanatos pe care toti il dorim pentru copiii nostri, condusa de Luminita Bufanu si baietelul ei nazdravan.

Daca pana acum avusesem grija ca fiecare mamica-trainer sa aiba spatiul pregatit pentru atelier si toate cele necesare la dispozitie, acum mi-a venit si mie randul sa adun in jurul meu un grup de mame curajoase carora sa le arat cum se pot servi de cea mai minunata unealta pe care o au la dispozitie, mintea umana, pentru a rezolva si depasi provocari si a atinge obiective. In spiritul WAHM, la mijlocul atelierului, a venit alaturi de mine si fetita mea de aproape 9 luni, pentru a-si cere drepturile de bebelus.

Dupa ce am tinut propriul atelier, am revenit la rolul de organizator, si ziua a continuat cu lumea de basm a Danei Predu, care si-a imbracat hainele de zana buna si i-a incantat pe copii cu “vrajile ei”.

Ultimul atelier al acestei zile a fost cel al Alinei Halpern, regina cremelor si sapunurilor naturale, care, intr-un cadru intim si relaxant, ne-a rasfatat cu o sedinta de tratament facial, de care am beneficiat ca voluntar alaturi de Luminita Bufanu. Am ras, am invatat si ne-am relaxat cu gomajul si masca facute din ingrediente surprinzatoare dar extrem de simple, cum ar fi: rosiile, mierea, albusul de ou, spirulina, uleiul de samburi de struguri, cafeaua verde macinata si altele din bucataria fiecaruia.

Am incheiat astfel o zi minunata, plina de emotii, dar si de realizari, strangand donatii consistente pentru campania ”Mamele singure au superputeri!” si promovand activitatile minunate pe care mamicile care lucreaza de acasa le dezvolta alaturi de copilasii lor.

Multumesc Elenei Gorun, presedinta si sufletul Asociatiei Work At Home Moms si tuturor participantelor la aceasta frumoasa sarbatoare, care mi-au dat incredere si m-au inspirat sa fiu prezenta, implicata si sa ma bucur de fiecare moment!

 

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns