Bijuterii de vis!

Ne plimbam azi printre accesorii fine alaturi de Diana Kiss de la Diana Kiss Handmade.

Cine este Diana si ce proiect ne propune?
Diana este o tânără femeie care e într-un plin proces de descoperire și reinventare. Am 29 de ani, sunt soție de 2 ani și mamă de 1 an. Locuiesc într-un oraș pe care îl iubesc și în care iubesc să trăiesc – Oradea. Proiectul este unul de suflet și din suflet, pe deplin: Diana Kiss Handmade. De la începutul anului am început să creez accesorii de păr și accesorii vestimentare, pentru persoane de sex feminin, fără limită de vârstă .

13936972_10210123494462220_1917107814_n

 

Cum ai ales acest drum? Are legatura cu experienta de lucru anterioara?
Ar fi ciudat poate să spun că nu am ales drumul, ci că am ajuns cumva pe neașteptate pe el. Nu există nicio legătură cu experiența anterioară de lucru, deoarece am terminat Facultatea de Științe Juridice din Oradea, un timp am lucrat ca și jurist iar mai apoi am început să lucrez în domeniul resurselor umane. Până în luna ianuarie a acestui an nu am făcut în viața mea un accesoriu, însă viața ne duce de multe ori în locuri în care nu credeam vreodată că vom ajunge. La nașterea fetiței mele, Ania, am avut un moment de răscruce, deoarece am fost amândouă în pericol de moarte, în special eu. Medicii spuneau că șansele de supraviețuire sunt minime și că totul depinde de o minune. Minunea s-a întâmplat și am supraviețuit, însă experiența în sine a fost dificilă, așa că am căutat să fac ceva, stând acasă cu fetița, care să mă liniștească. Ania mea a fost inspirația, îmi doream să creez ceva frumos pentru ea. Ania era inspirația, iar atelierul a devenit locul meu de refugiu, de liniște, de reinventare. Am fost nevoită să o iau de la capăt cu unele planuri și deși niciodată nu am crezut că voi ajunge să creez accesorii, după ce am învățat pe propria mea piele cât de fragilă e viața și cât de important e să facem cât mai putem lucrurile care ne fericesc, am decis să încerc.
Mai am multe de învățat cu siguranță, dar lucrez cu nespus de mult drag la fiecare accesoriu în parte!

13933086_10210123510462620_1921338569_n

 

Care sunt punctele in care ai investit pentru a creste acest vis?
Am investit din toate punctele de vedere, asta pot spune cu certitudine. Prima investiție a fost în câteva materiale, nu multe, pentru a vedea ce iese. Pe măsură ce am început să am comenzi și să crească volumul de muncă, a trebuit să investesc financiar mai mult, să îmi asum riscuri. De asemenea am investit timp, mult timp aș spune, deoarece a crea un accesoriu nu înseamnă timp alocat doar pentru lucrul în sine la el, ci și timp pentru documentare. E nevoie de multe ore în care citesc articole, urmăresc tutoriale, încerc proiecte noi. Nu în ultimul rând, investesc sufletul meu în ceea ce fac. Fiecare clientă, când poartă un accesoriu Diana Kiss Handmade, poartă cu ea o parte din mine.

 

Care sunt materialele cu care lucrezi si cu ce produse ne incanti?
Trebuie să vă spun că materialele mă fascinează, mă fac nespus de fericită! Lucrez cu dantele, voal, perle de sticlă, cristale fațetate și de curând am început să lucrez și cu elemente Swarovski. Am început cu bentițe pentru fetițe, apoi am făcut broșe, iar acum creez cordeluțe, accesorii pentru mirese (bentițe din împletitură de sârmă, piepteni, ace de păr), coliere și brâuri. A fost o evoluție neașteptată și minunată, un accesoriu a atras după sine altul mai complex. Abia aștept să văd ce urmează!

13918751_10210123499222339_351619140_o

 

Cum se raporteaza familia la proiectul tau?
Zâmbesc acum, pentru că îmi dau seama că probabil, dacă erau alte circumstanțe decât cele triste din toamnă, nu mă lăsa nimeni să mă apuc de acest proiect. Au văzut însă necesitatea de a mă lăsa să fac ceva ce m-ar ajuta să mă liniștesc și cu multă reținere și scepticism, m-au lăsat să încerc. Îmi amintesc că mama mea privea încruntată la mine când învățam să cos flori din dantelă, iar soțul meu mă întreba: mai ține mult toată chestia asta? Acum sunt mândri, le-am depășit așteptările. Cât despre fetița mea, probabil nu înțelege multe acum, dar mă bucur că pot fi acasă cu ea și că mă vede muncind. Îmi place să cred că privindu-mă, o să capete o pasiune pentru frumos, că o să își dorească și ea la rândul ei să creeze ceva. Mai presus de orice, știu sigur că prin acest proiect, o parte din mine va rămâne mereu cu ea, prin ceva palpabil. Vreau să las în urmă lucruri frumoase, pentru ea.

Cand lucrezi? Ai un program de lucru zilnic?
Exceptând duminica, lucrez în fiecare zi. Nu am un program bine stabilit, lucrez când reușesc, când doarme Ania, când e cuminte și se joacă sau când stă mama mea cu ea. Dacă nu lucrez îndeajuns ziua, mă apuc de lucru seara, până noaptea târziu. Programul de lucru depinde mult și de comenzi și de complexitatea lor, dar și de fetița mea. Mi-aș dori totuși să reușesc să îmi fac un program mai bine stabilit, pentru a crea un echilibru între timpul petrecut în atelier și cel petrecut cu familia mea.

 

Ne poti arata o fotografie cu “biroul” sau atelierul tau de acasa? Ne-ar face placere!
Sigur că da! Așa arată acum, dar încetul cu încetul îmi doresc să îi schimb înfățișarea.

13942386_10210123500422369_1732385759_n

 

Ai avut momente de descurajare? Si ce te-a motivat sa continui?
Am avut nespus de multe momente de descurajare, de tristețe. Uneori se furișează în capul meu gânduri negative și îmi vine să renunț la tot, dar nu mă las. Eu mă motivez singură, pentru că am învățat pe propria mea piele că renunțarea la visele tale nu e o opțiune. Mă motivează faptul că am o singură viață să fac ceea ce iubesc și ar fi nespus de trist să renunț la ceea ce iubesc să fac, indiferent de motive. Mă motivează fetița mea, pentru că vreau să îi dau un exemplu frumos și pozitiv. Mă motivează bucuria clientelor, când le plac accesoriile create.

 

Care sunt cele mai solicitate produse faurite de tine?
Dacă ar fi să fac un top al celor mai solicitate accesorii, acestea ar fi bentițele, cordeluțele și împletiturile din sârmă.

13939933_10210123497222289_1075595389_o

 

Cateva randuri pentru comunitatea wahm.
Mămici dragi, frumoase și talentate, aveți încredere în voi, păstrați-vă inima deschisă, iar în momentul în care ați descoperit ce vă face fericite, perseverați! Perseverați pentru voi, pentru că meritați asta! Perseverați pentru copiii voștri, pentru că ei merită să găsească în noi un exemplu frumos și demn de urmat!
Mulțumesc pentru căldura cu care am fost primită în comunitate, mulțumesc pentru prietenie, pentru sfaturi, pentru profesionalism!
Suntem o comunitate puternică, pentru că suntem unite de ceva extraordinar: calitatea de a fi mame!

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns