Creativitate cu acul si ata

Ne-a placut proiectul Anei de la Hoopla HOOPS by Anabanana si dorim sa va impartasim idei creative demarate in timpul maternitatii!

Cine este Ana si ce pasiune are ea?
Sunt mamica de baietel vesel si minunat pe nume Matei-Octavian, actrita (inca in concediu de crestere a copilului) si traducator. Imi place sa ma joc si sa daruiesc si, recent, am descoperit joaca cu acul si ata, cu nasturasi si panglici, fetru si panza.

ana b 1

Cum ai ajuns la aceasta indeletnicire? Ce te-a inspirat?
Eu m-am “jucat” mai mereu. Ba scriam, ba pictam pe panza sau pe lemn, decoram obiecte de lemn cu tehnica servetelului, am incercat si cateva transferuri foto pe panza, in dormitor am 3 tablouase pe lemn facute de mine, in bucatarie o decoratiune de perete tot din lemn (improvizata dintr-un tocator vechi), borcanele decorate de mine, etc. Inainte sa se nasca Matei, i-am decorat coltul de camera in care urma sa vina patutul, cu decoratiuni haioase pictate pe lemn cu acrilice, norisori si stelute si luna din fetru, si tot asa.
De curand, prin martie-aprilie, daca imi aduc bine aminte, cautam ceva pe net si am gasit cateva exemple de decoratiuni brodate manual pe gherghef. Le stiam demult, le mai vazusem si imi spusesem : “vai ce misto sunt, trebuie sa fac si eu d-astea”, dar nu m-am apucat niciodata. Din comoditate, probabil, si din teama ca nu voi avea rabdare. Bun. Si in seara respectiva i-am spus sotului: “sa stii ca eu imi cumpar materiale si ma apuc sa fac d-astea. Pentru mine, asa de drag. O sa deschid si o pagina pe Facebook si daca se vand bine, daca nu, nu. O sa continui sa le fac si daca strang multe, cand vom avea casa noastra o sa umplu cu ele un perete intreg, de la tavan pana la podea”. Asa am inceput. Si tare ma bucur.

ana b 2

Este pasiunea ta la nivel de afacere? Ce planuri de dezvoltare ai?
Nu. Nu este la nivel de afacere si nici nu am privit-o asa vreodata. Vom vedea pe viitor daca va lua drumul asta, insa indiferent de succes, voi continua sa le fac. Am inceput sa le fac de drag, fara sa ma gandesc la profit. Ma relaxeaza, ma bucura si imi ofera satisfactia lucrului facut de mine, satisfactie pe care in ultimii aproape 2 ani nu am mai avut-o, fiindca aproape tot timpul meu este dedicat lui Matei. Simteam nevoia sa fac ceva, sa creez, sa ma joc. Si, cum la teatru imi reiau activitatea abia in iarna, cusutul mi-a redat bucuria asta.

Cine sunt clientii tai? Cam cate comenzi ai pe luna?
In general, am daruit prietenilor, dar am avut si cateva comenzi. Clientii mei de pana acum au fost tot mamici care au aflat de mine si de pasiunea mea prin promovarea pe diverse grupuri sau pe profilul personal de Facebook. De cand am deschis pagina si pana acum, am realizat pe comanda doar 5 decoratiuni, deci nu as putea vorbi despre un numar lunar de comenzi.

ana b 3
Cum te promovezi si unde vinzi? Te-ai gandit si la piata internationala?
Nu cred ca lucrez indeajuns la partea cu promovarea. Singurul tip de promovare pe care l-am abordat este pe Facebook, in diverse grupuri dedicate mamicilor, handmade sau de vanzari. Voi incerca, probabil, si o promovare platita si poate colaborari cu diversi bloggeri, desi referitor la asta trebuie sa ma mai informez un pic. Nu m-am gandit la piata internationala, dar este o idee pe care o voi lua in calcul.

Cum alegi modelele?
Pinterest is my friend.

ana b 4

Lucrezi la comanda sau ai si un stoc de produse?
Teoretic, lucrez la comanda. Practic, lucrez tot timpul, fiindca simt nevoia sa o fac. Asa ca, daca nu am comenzi, lucrez pentru mine, fotografiez produsul si il urc pe pagina. Astfel apare si stocul.

Te avantajeaza prezenta la targuri?
Nu am participat niciodata la targuri, din lipsa de timp. Mi-ar fi greu sa fiu prezenta fizic. Mi-ar placea sa pot sa las produsele la un targ de dimineata pana seara si sa se ocupe cineva de vanzarea lor.

Care este durata de realizare pentru un produs?
Durata de realizare variaza in functie de complexitatea modelului. Am decoratiuni cusute in 3 ore si altele in 3 saptamani. Timpul meu de lucru este destul de scurt si intrerupt.

Cine te ajuta? Lucrezi singura?
Lucrez singura, da. Ma ajuta sotul meu atunci cand sta cu copilul. In general, in weekend.

ana b 5

Ca mama care lucreaza de acasa, cum iti organizezi timpul?
Bineinteles, 90% din timpul meu este dedicat lui Matei. Apoi traduc, cand am materiale de tradus (nu este un volum constant de munca). Sunt angajata ca traducator, cu carte de munca, dar lucrez de la domiciliu. Apoi cos, ma joc. Cand doarme Matei, cand umblu dupa el prin casa, asa, din mers. Cand mai amestec intr-o ciorba sau cand se ocupa sotul meu de copil.

Te-ai gandit la colaborari si cu alte mame? Unde ai avea nevoie de sprijin? Promovare, realizare site etc.
Da, m-am gandit. Curand, vreau sa incep sa fac si sacose de panza brodate manual. Si m-am gandit ca in loc sa le cumpar gata facute, poate ma va ajuta o alta mamica sa mi le croiasca. Si da, la partea de promovare cred ca am mult de lucru si un sprijin de orice fel ar fi binevenit. Si probabil voi apela tot la mamele din comunitate pentru niste carti de vizita.

Un gand pentru comunitatea WAHM.
Comunitatea WHAM (atat cat am reusit eu sa inteleg si sa observ) este o lume frumoasa, calda si primitoare, cu oameni frumosi, talentati si dedicati. Mi-ar placea ca fiecare dintre noi sa poata face ceva pentru comunitate, asa cum ea ne ajuta pe fiecare in parte.

Anunt de sustinere WAHM de la Ana Maria Chirita-Oglinda:

Toate fondurile stranse din comenzile din perioada 25-30.08 se vor indrepta catre WAHM.
Ce aveti de facut? Lasati comentariu cu comanda, efectuati plata in contul WAHM, iar eu ma ocup de livrare (personal in Bucuresti, prin posta in restul tarii).
Decoratiunile din albumul 5 zile pentru WAHM sunt pe stoc, gata de ambalat si de trimis.
Pentru decoratiuni personalizate, realizate pe comanda, termenul de realizare si expediere se va prelungi, in functie de complexitate.
Share va rog, sa strangem cat mai multe fonduri!

Iti multumim, Ana, in numele comunitatii pentru care ai facut acest gest frumos!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns