Carmen Alexa, o mama blogger!

Povestim astazi alaturi de Carmen, mama bloggerita la ADN de Femeie.

 

1.Cine este Carmen si ce proiect ne propune?

Carmen este o Orădeancă, care anul acesta schimbă prefixul (din 2 în 3) şi care are în dotare 2 copii şi un soţ. Cei doi copii sunt Mihai, născut în februarie 2010 şi Oana, născută în mai 2014.

Carmen mai este şi ADN de Femeie. Căci este locul unde-mi scriu gândurile şi unde expun o parte din trăirile mele. Cu bune, cu rele, adaptate pentru un loc public. Nu e bine să-ţi speli rufele în văzul tuturor.

ADN de Femeie este proiectul meu. Cel mai reuşit proiect, fiindcă trec copii la altă categorie.

ADN de Femeie este blogul meu, este locul unde evadez, unde merg la “muncă” !

13900648_1120837991336677_1056467395_n

 

2. Ce faceai inainte de a initia blogul?

Înainte de a iniţia blogul…………

Până în 2009 am lucrat în comerţ. Apoi am aflat că sunt însărcinată, iar compania unde lucram a intrat în faliment.

Eu am intrat în şomaj, apoi în concediu de creştere a copilului.

Apoi am căutat şi găsit de muncă, asistent manager la o brutărie. Însă un şoc emoţional m-a făcut să renunţ la job. Convulsia febrilă a băiatului. Moment detliat în articolul de pe blog https://adndefemeie.wordpress.com/2015/12/26/este-timpul/

Am avut de ales între job şi copil, iar copilul a câştigat. A urmat sarcina nr. 2 şi ideea de job e tot mai departe de mine.

Am încercat câteva lucruri care să-mi aducă venituri şi satisfacţie profesională. Dar nici unul a avut aşa succes ca blogul. Urmat de lucrurile de mână, care sunt şi o sursă de descoperire a creativităţii copiilor.

13936577_1120832811337195_190677082_n

 

3. Scrie-ne despre blogul tau. Cum l-ai descrie si cu ce ne intampina.

Blogul meu este al treilea copil. Face parte din familie. Mai ales că beneficiază şi de ajutor din partea băiatului care alege pozele pentru articolele culinare, care notează câteodată ingredientele unei reţete, apoi mi le dictează.

Este un blog generalist. Nu mă pot axa doar pe o anumită nişă.

Vă întâmpină cu informaţii diverse. De la tutoriale handmade, la reţete, la experienţe de viaţă în diverse domenii.

1

 

4. Ce anume te-a motivat sa incepi acest proiect?

Am început să scriu pe blog din curiozitate şi din dorinţa de a vedea dacă se pot realiza venituri din acest lucru.

 

5. Care este nisa ta de cititori?

Cititorii vin pe blog, conform statisticilor oferite de WordPress, să caute reţete culinare şi să citească articolele dedicate Femeii şi Copilului.

Cei mai mulţi cititori sunt din România, urmaţi de Germani, Italia şi Spania. Majoritatea ajung pe blog via Facebook, restul venind de pe motoare de căutare, gen Google.

13933499_1120837024670107_1197930465_n

 

6. Cum pot initia alte mame din comunitatea noastra parteneriate de imagine, de promovare cu blogul tau? Le poti veni in intampinare cu instrumente de crestere a vizibilitatii?

Dacă sunt mămici dornice de parteneriate de imagine sau promovare pe blogul meu, mă găsesc la adresa de mail sau pe pagina de FB a blogului.

Ceea ce am învăţat pe propria piele, este că orice afacere are nevoie de promovare. Cât mai multă şi în cât mai multe feluri. Până acum, pagina de FB dedicată afacerii era un must-have, însă vremurile se schimbă. Lumea mai caută şi altceva.

De exemplu, colaborări cu bloggeri în vederea promovării produselor. Se trimit produse reprezentative către un anumit blogger (atent selecţionat) în schimbul unui articol de promovare a afacerii şi a produsului. Contează foarte mult bloggerul. Ca acesta să ştie cum să prezinte un produs, să aibă cele necesare promovării către cât mai mulţi posibili clienţi.

 

7. Ce sfat ai da mamelor care iau in considerare bloggingul si ca sursa de venit? Tips and tricks:)

Mămicilor care vor să se apuce de blogging le recomand următoarele lucruri:

– creaţi blog pe WordPress, nu pe Blogspot. Este mai uşor de folosit şi mai uşor de manageriat.

– încercaţi versiunea gratuită, pentru a vedea dacă se merită. Apoi învestiţi în domenii şi alte lucruri personalizate.

– scrieţi cu pasiune şi dedicare. Nu scrieţi doar de dragul de a avea un blog. Nu veţi reuşi să faceţi acest lucru pentru mult timp.

– urmăriţi constant şi alţi bloggeri

– aveţi răbdare. Pentru a construi un blog de calitate este nevoie de timp.

– blogul poate fi o sursă de venit dacă foloseşti marketingul afiliat. Recomand platforma 2parale.ro

Aveţi întrebări sau nelămuriri? Vă răspund cu drag.

 

8. Cat aloci pe zi blogului tau si cum arata o zi de munca la acesta?

Timpul alocat blogului nu-l pot măsura exact. Cert este că am instalat aplicaţia pe telefon, aşa că-l am mereu cu mine.

Cea mai mare parte a timpului i-o dedic după ce-mi adorm copii. Uneori petrec şi câte 5 ore pe noapte în faţa laptopului. De obicei când sunt angrenată în concursuri dedicate bloggerilor.

Mai fur câteva zeci de minute şi la amiază, şi uite aşa, poate ajung la 8 ore pe zi online. Dar nu doar pe blog. Căci un articol nu durează atât. Mai mult ai de lucru cu promovarea sa.

O zi de muncă online începe cu verificare mail. Apoi platformele de concurs, apoi platforma 2parale (să vă cum stau bănuţii), apoi FB-ul, apoi intru şi mă pierd în blogging.

 

9.Cateva cuvinte pentru mamele din comunitatea noastra.

Dragi mămici,

vă rog să vă alocaţi timp şi pentru voi. Nu doar penru copii, soţ şi afacere. Voi sunteţi cele care merită să fie răsfăţate. Iar dacă voi nu o faceţi, atunci cine?

Vă rog, nu aşteptaţi să vă cadă bani din cer, doar fiindcă faceţi ceea ce face şi altcineva care are succes! Succesul vine în timp!

Faceţi cu drag ceea ce faceţi! Nu doar pentru venituri!

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns