You are currently viewing Interviu cu Dana de la Woolia

Interviu cu Dana de la Woolia

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

1. Bun găsit, Dana! Te salutăm din comunitatea WAHM și te invit să ne spui câteva cuvinte despre tine, despre meseria ta, despre idealurile tale.
Bun gasit, Roxana si tuturor celor care citesc aceste randuri! Eu sunt Dana, mamica de 2 ani, timp in care mi-am readus aminte de copilarie, natura si frumos! Meseria mea oficiala este analist financiar, dar nu cu mult timp in urma mi-am descoperit latura creativa. Mereu m-am imaginat ca sunt ca un triunghi, baza fiind ceea ce am invatat iar laturile sunt idealurile si telurile mele care se unesc! Stiam ca sunt mai mult, nu doar un analist! 😊
 
2. Cum ai defini in câteva cuvinte, viața de work at home mom? Cum a inceput totul? Ce te-a motivat?
Work at home mom este o viata frumoasa, plina de adrenalina, suspans si fara plictiseala! 😅 Tot proiectul meu si viata de mama creativa a inceput din … joaca! Fetitei mele ii plac balerinele si am vrut sa ii creez niste balerine colorate si naturale. Initial am vrut sa crosetez o papusa dar din greseala am comandat lana netoarsa in locul celei toarse … si bine am facut! De atunci a inceput totul, mai exact din 24 Ianuarie 2021! 😊 Iubirea pentru lana o am de la bunica mea, pe care o vedeam mereu torcand lana cu fuiorul crosetand pentru noi hainute minunate! Prin ceea ce fac acum, vreau sa pastrez vie amintirea bunicii dar si sa o transmit mai departe. Iar fetita mea este prima mea “clienta”. 😊
 
3. Cum a luat naștere afacerea ta, Woolia?
Numele de Woolia este compus din “wool” si “lia”(numele pe care i l-am pus fetitei mele cat timp am purtat-o in pantecele meu). Totul a inceput datorita grupului WAHM! Deja facusem niste zane pe care voiam sa le propun pentru Martisor! Mamicile intrebau pe grup la sfarsitul lui Ianuarie 2021 deja de martisoare, asa ca eu am comentat la o postare si am zis ca fac si eu si am pus poza! Dar conform regulamentului trebuie sa precizezi si pagina de business. De aceea mi s-a sters comentariu pentru ca am “incalcat” regulamentul! 😊 Asa ca m-am ambitionat fix in momentul respectiv si am creat pagina de facebook, am ales numele si am facut prima postare. Totul se intampla in seara zilei de 24 Ianuarie 2021,  exact ziua in care romanii sarbatoresc Mica Unire. Vreau sa multumesc si aici WAHM pentru tot: organizare, reguli, ajutor si transparenta! Sunteti o comunitate foarte frumoasa! 
 
4. Care a fost cea mai mare provocare ? Cum ai resimțit pandemia?
Cea mai mare provocare a urmat imediat dupa “lansare”😀 pe tru ca urma Martisorul, am primit multe comenzi si a trebuit sa ma organizez … din mers! Dar totul a iesit frumos si multa lume s-a bucurat de martisoarele Woolia! Pentru mine pandemia a venit cu o oportunitate: multe targuri s-au organizat online, asa ca am putut “participa” – cum a fost si targul de Martisor WAHM. Fizic, nu puteam participa pentru ca fetita mea este inca mica si are nevoie de grija mea! Eu incerc sa ma gandesc doar la ce se intampla bun din lucruri mai putin bune! 
 
5. Am admirat pe pagina ta o mulțime de zâne gingașe. Cum creezi aceste minunății? 
Zanele sunt create doar din lana naturala de diferite tipuri: merinos, cardata, tigaie. Tehnica pe care o folosesc este cea a feltingului uscat: cu ajutorul unui ac special pentru impaslit dau forma dorita, ceea ce inseamna inteparea repetata a lanii pana se obtine produsul final. Mai am nevoie de multa rabdare si timp, pentru ca acest proces nu este unul rapid, dar este un proces creativ, relaxant si special! 
 
6. Cu ce alte produse asociezi creațiile tale? Ce le recomanzi clienților tăi cănd doresc anumite produse, cu o anumită temă?
In special zanele si ingerasii fara chip (ochi, nas, gura) se regasesc in pedagogia Waldorf. Fiecare creatie din lana transmite magie pentru ca lana este fibra cu cea mai inalta energie! Iar fiecare figurina creata este unica, nu as putea sa fac 2 identice! De aceea eu incurajez clientii mei sa imi transmita ceea ce isi doresc sa transmita produsul ales, pentru ca lana are o poveste de spus! Trebuie doar sa o ascultam! 😊
 
7. Am văzut că ai dezvăluit căteva tehnici de lucru. Cum ai învățat acest frumos meștesug, cred că îi putem spune așa?
Exersand si practicand am invatat! Nu am facut un curs special pentru ca nu mi-a permis timpul! Dar este pe lista, pentru ca vreau sa ma perfectionez! De fiecare data cand  fauresc un produs imi vin alte idei, asa ca am invatat practicand! 😊
 
8. Ai primit vreo cerere mai ieșită din comun legată de zânele tale minunate? Cum ai abordat situația?
Eu asta imi doresc, cerinte iesite din comun! Vreau sa creez produse naturale si speciale care sa dainuie si sa bucure o viata de om! 
 
9. Cum te promovezi, cum privești recomandările clienților și ce așteptări ai de la restul anului 2021?
Imi plac mult ideile WAHM de promovare! Promovati mult mamele iscusite si acest lucru m-a ajutat mult! Pe langa aceasta comunitate minunata, am incheiat colaborari cu alte mamici fauritoare de frumos si incerc sa postez pe Facebook si Instagram cat de mult imi permite timpul! 
 
10. Cum se împaca viața de antreprenor cu cea de familie?
Fetita mea zice: “mami face fufu”! Ma lauda cum stie ea la cei 2 ani si imi spune ca sunt frumoase zanele! Timpul petrecut cu familia este pretios, de aceea timpul meu liber il dedic proiectului meu de suflet, pentru ca Woolia este despre mine, in primul rand! 
 
11. Cum e o zi obișnuită din viața ta?
Zi obisnuita nu am mai avut de mult 😀 zilele mele sunt…speciale, pentru ca nu am timp sa ma plictisesc! Fetita mea este in etapa de acomodare la gradinita asa ca apuc sa lucrez seara cand adoarme sau in weekend, cand mai sta cu bunicii! 
 
12. Ce mesaj ai pentru mamele wahm, care vor să pornească o afacere?
Daca au ajuns in aceasta comunitate sa stie ca vor primi tot sprijinul de care au nevoie! Pentru orice produs exista un cumparator, daca nu l-ati vandut deja inseamna ca nu ati ajuns la persoanele potrivite…inca! Sa aveti incredere si putere de munca! 
 
Mulțumim, succes și să auzim de bine!
 
Multumesc si eu intregii comunitati WAHM! ❤️
3 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor