Joaca si business in atelierul “Paleta cu idei”

Va invitam la joaca in atelierul de lucru creat de Bejenaru Tatiana de la Paleta cu idei!

Spune-ne putin despre tine si despre magia din atelierul tau de lucru.

Bună, sunt o mamică a 2 copii, asta e cea mai frumoasă meserie pe care am îmbrațisat-o acum 3 ani ;), însă, de profesie sunt Jurist. Cred că mereu am fost pasionată de handmade, deoarece am facut multe: pictură, decoupage, am croșetat… într-un final, am descoperit o lume deosebită, cea a papușilor și jucariilor textile.

paleta cu idei 1

Cum ai pornit pe acest drum?

Pot spune ca prima jucărie a fost pentru fetița mea, acum un an în urma, apoi am inceput sa mă informez despre ce fel de stiluri există și cum se realizează acestea. De atunci, am facut tot felul de jucarii și accesorii handmade.

Ce reprezinta pentru tine proiectul “Paleta cu idei”? De unde a venit inspiratia pentru nume?

Denumirea ,,Paleta cu Idei,, vine de la interiorul meu care este o paletă imensă, plina de idei pe care as vrea să le realizez. Este o lume plina de culoare și de jucarii haioase și deosebite.

Care sunt sursele tale de informare, de instruire? Cursuri, tutoriale etc.

Caut informații pe internet, sunt mulți creatori de păpuși, dar fiecare are stilul și tehnica sa. Eu încerc să personalizez ceea ce fac și mereu sunt în căutare de noi idei și tehnici.

Ne poti scrie cateva dintre instrumentele si materialele cu care lucrezi?

Desigur, masina de cusut este cea care mă ajuta la crearea jucăriilor. La realizarea unei păpuși folosesc multe stofe și accesorii, acord o deosebită atenție la calitatea acestora. Pentru crearea unei papuși ca ex., folosesc tesatură din interlock pentru corpul papușii, apoi umplutură din puf siliconizat non-alergic, hainuțele sunt din bumbac, jerseu, tull, dantele diverse, părul artificial special pentru papuși, nasturi, jucării, ghetuțe.. este foarte greu să le gasești pe toate aici, așa ca multe le iau din străinătate.

paleta cu idei 2

Cat lucrezi la o papusa? Ce inseamna munca la ea?

Realizarea unei papuși dureaza de la 2-4 zile, daca am toate materialele necesare. Fac corpul păpușii, apoi vine partea cea mai frumoasă: îi fac hăinuțele și accesoriile. Este o satisfacție deosebită cand vezi cum o bucată de stofă se transforma într-o păpușa frumoasa; de fiecare dată sunt curioasă ce o să iasă.

Ai comenzi constante? De unde vin acestea?

Sunt zile cand nu am nicio comandă, dar și zile cand abia reușesc să fac fața, dar le fac cu mare drag, nici nu observ cum zboară timpul și se face 3 dimineața. Cred că cea mai frumoasă perioadă e cea a sărbătorilor, cand toți sunt în căutarea unui cadou special.

paleta cu idei 3

Cum se implica familia ta?

Am 2 copii, o fetiță de 3 ani și un băiețel de 1an si 6 luni. Fetița este mereu curioasă și îmi fură stofele să se joace cu papușile ei. Soțul meu este deosebit, pentru că mă ajută enorm, merge și el sa-mi cumpere materialele necesare, mereu mă susține și îi mulțumesc pentru asta.

Cum te descurci cu managementul timpului?

Este greu, dar nu imposibil! Cred că dacă îți dorești ceva cu adevărat trebuie să depui un efort, poate unii cred că e ușor, dar ceea ce fac necesită multă rabdare și, desigur, timp. Grija copiilor si treburile casnice te absorb enorm, de asta lucrez mai mult noaptea cand toți dorm.

paleta cu idei 4

Ne poti impartasi cateva cuvinte pentru comunitatea Work at Home Moms?

Aș vrea sa spun că tot ce este frumos implică multă muncă și doar cu multă rabdare și ambiție obții ceea ce dorești. Sunt Super-mama, copiii și familia sunt izvorul meu de inspirație! Nu renunțați niciodata la vise!

paleta cu idei 5

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns