You are currently viewing Interviu cu Albina Dobrică – Zumzi Family Garden

Interviu cu Albina Dobrică – Zumzi Family Garden

Un loc de poveste, cu grădină, unde copilul tău sărbătorit și invitații lui se vor distra pe cinste!

1. Bine te-am găsit, Albina! Te rog să ne povesteşti despre tine şi membrii familiei tale.
Bine te-am găsit și mulțumesc pentru această oportunitate de a spune povestea noastră.
Eu sunt Albina, o basarabeancă plecată la 15 ani de acasă să facă școală românească și care după lunga călătorie de cunoaștere prin Ardeal s-a stabilit în București, orașul tuturor posibilităților 🙂 Aici mi-am întâlnit marea iubire Sorin, un tânăr fecior din Teleorman, pasionat de mașinile pe care le iubesc și care la prima întâlnire mi-a oferit un mare buchet de crini. De 13 ani ne împletim cu iubire stupul, Familia nostră de poveste, în care și-au făcut apariția cele două floricele ale noastre Crina și Iris.

2. Cum a luat naştere acest frumos proiect?
Hmmmm, simt furnicături așa când povestesc despre asta dar îmi place de nu mai pot.
După nuntă am achiziționat un teren în Domnești, soțul meu își dorea foarte mult o curte, eu fiind fată de oraș – deloc. Mă bucur acum că am acceptat atunci această decizie și multe altele pe care le-a luat (dar să nu-i spuneți :)), pentru că au fost foarte bune. Am construit o sera în primii doi ani :)) da, am mâncat roșii și castraveți din grădina noastră. Apoi, când eram însărcinată cu cea de-a doua fetiță, am început construcția la căsuță. A plouat luna aceea de aprilie – mai cu găleata, construiau apoi ploua, și tot așa. Cum au terminat de pus ultima cărămidă, o lună a fost un soare puternic, zici că a lăsat Doamne Doamne să se usuce bine construcția.
A venit vestita pandemie care ne-a spulberat multe vise, printre care acela de a putea să ne întâlnim unii cu alții, să petrecem, să ne bucurăm. Fugeam dumica câteva ore acolo și mă gândeam la cei ce nu au un astfel de loc unde să fugă. Nu știu cum e la tine, dar nouă ne plac petrecerile, întâlnirile cu familia, cu prietenii. Ce petreceri ieșeau de fiecare dată când ne întâlneam, cu cântat pe voci și instrumente.
În august 2020 căutam un loc în care să o sărbătorim pe Iris, să-i organizăm turta, dar să fie într-un spațiu verde în care să putem să ne bucurăm de noi, de familie, de prieteni, de natură.
Deși casa era în construcție aceea a fost prima petrecere organizată în care curtea ne-a oferit cadrul perfect să ne putem bucura de tot și toate. Atunci a înflorit acest vis de a putea oferi familiilor cu copii un spațiu în natură să se poată bucura de tot și toate alături de cei dragi. Dar vedeam un drum tare lung pentru asta.

3. Cât de greu/uşor a fost să transformi un vis într-o afacere?
Am întrebat în stânga și în dreapta despre fonduri nerambursabile, întrucât nu vedeam realizabil acest vis, financiar vorbind. Dar nu aveam nicio șansă fiind Ilfov. Au urmat 3 ani de sacrificii, de zile și nopți nedormite, cu ajutor câteodată din partea familiei, cu clacă organizată de soțul meu și prieteni, cu stres și gânduri în care nu vedeam soluții. Cum să construiești cu nimic ceva măreț? Dar atât de mare a fost dorința noastră și îi mulțumesc acum eu soțului pentru tot efortul și încrederea.
Nici acum nu-mi vine să cred că pe 21 aprilie 2023, odată cu ziua Crinei (8 ani) am putut realiza deschiderea Zumzi family garden și apoi alți prieteni ne-au acordat încrederea lor.

4. Ce locuri de joacă aveţi amenajate?
În primul rând avem o curte spațioasă în care ne-am dorit să avem gazon/iarbă verde unde se poate alerga desculț și conecta cu mama pământ. Apoi avem o trambulină imensă, atracția copiilor, loc de joacă în nisip, căsuță cu bucătărie și accesorii, masă de hockey, darts, popice, zonă de pictură figurine, o alee pe care se pot plimba cu bicicletele de plastic cei mici și multe jocuri de lemn, jocuri de rol.

5. Am văzut pe pagină, că este un loc dedicat pentru petreceri în aer liber, aveți și ateliere de creație?
Din totdeauna mi-a plăcut să organizez spectacole și când eram mică la mama acasă organizam cu prietenele câte ceva. Îmi amintesc acum de ”Petrecerea păpușilor” în care mereu erau păpușile lor sărbătorite, nu a mea, pentru că își puteau alege dintre rochiile croșetate de mine 🙂 Sau împletitul părului, este moștenire de la bunica mea Olimpiada care mereu și-a purtat coroana împletită, apoi mama mi-a transmis-o mie – nu era zi în care să nu fiu împletită cumva. Iar eu la rândul meu o transmit fetițelor mele și tuturor celor care îndrăznesc să le poarte. Mi-ar plăcea să învăț mamele să facă asta.
Și-atunci când a înflorit visul curții mi-am dorit foarte mult să merg pe partea asta de creație pentru copiii secolului XXI și urmează să pregătesc astfel de ateliere, pe lângă altele alături de colaboratoarele și prietenele mele mame.

6. Pentru petrecerile private, zile de naştere, ce tip de servicii puneţi la dispoziţie?
Noi punem la dispoziție curtea cu distracție și o cameră în care avem o bucătărie cu apă caldă, frigider și congelator, grup sanitar, astfel încât părinții sărbătoriților să-și poată amenaja spațiul cum își doresc și visează. Dacă există cerere și mână liberă pentru asta, cu drag putem oferi și acest serviciu de amenajare.
Se poate face grătar sau se poate comanda mâncare, noi punem la dispoziție contactele celor cu care am colaborat.
Organizăm un colț pentru poze memorabile, noi suntem cu pozele :))) de familie.

7. Știu că este o afacere de familie, cu ce contribuie fiecare membru, cum împărțiți sarcinile organizatorice?
Da, este o afacere de familie, în care suntem noi cei 4 membri. Am vopsit cu toții fațada într-o zi :))) a construit soțul meu băncuțe și măsuțe, iar noi le-am vopsit, am recondiționat scaune de lemn. Atunci când avem petrecere suntem toți la amenajat și curățenia de după.

8. Ce planuri de viitor aveți pentru acest proiect?
Planuri sunt da, deși suntem la început de drum, visul e și mai mare. Ne dorim extraordinar de mult să contăm și să ajutăm cu proiectul nostru atât băștinașii cât și bucureștenii cu ceea ce urmează – atât vara cât și iarna.

9. Îmi doresc să dăm mai departe, o bucăţică de inspiraţie către mamele din comunitatea noastră, ce sfaturi ai pentru ele?
Sfaturile pe care le-am primit eu și nu am crezut că sunt reale. Citeam și ascultam, în dezvoltarea mea personală din ultimii ani, că visele devin realitate. Și nu-mi imaginam cum, dacă nu ai resursele necesare, că nu suntem niște bogați care să investim în diverse afaceri, să poți cumva să-ți realizezi visele. Exemplul nostru este real! Atunci când simți prin toți porii ceva ce vrei să faci – fă. Vin resursele, vin susținătorii, vine timpul pentru realizare.
Și încă ceva – caută să faci parte din comunități de creștere, comunități în care să găsești inspirație și ajutor, așa cum este această comunitate și implică-te, nu sta în umbră!

10. Cum te-a ajutat comunitatea WAHM şi cum te poate sprijini în continuare?
Aici în comunitate am găsit răspunsuri atunci când nici nu scriam întrebarea, sigur cineva s-a mai confruntat cu ce mă confrunt și eu.
Aici în comunitate am găsit acel mediu de creștere în care femeile își arată creativitatea și înfloresc, iar eu sunt un susținător înrăit al puterii feminine. Se recomandă între ele și de asta avem nevoie toate.
Îmi doresc ca de serviciile Zumzi Family Garden să se poată bucura și membrii comunității WAHM.

Credit fotografii:
Moon Pics – Dani Drăgan
Creative Photo Hub
Roxana Mastacan Photography

33 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor