Ne bucuram sa o cunoastem pe Amalia Tira, mama creativa care semneaza La nouvelle vie si Libellule Atelier
Cine este Amalia si care este visul ei?
Sunt o femeie aparent normala, dar care are ascuns in ea un fel de izvor nesecat de idei. Efectiv, toata ziua imi vajaie prin cap tot felul de imagini, as vrea sa fac 1000 de lucruri, sa pictez 1000 de obiecte, sa confectionez 1000 de bijuterii, pe langa astea, daca as mai putea sa si cos, brodez, tricotez etc., ar fi ideal.
Am experimentat multe variante de handmade pana acum, iar in acest moment trenul meu stationeaza in gara numita “Pictura manuala”.
Cand a incoltit acest proiect?
In urma cu 8 ani, am inceput sa confectionez bijuterii din sarma argintata. Am simtit ca mi-am gasit drumul, si, timp de 5 ani am mers pe el pana cand a venit pe lume primul copil. Am realizat atunci ca margelele si capetele de sarma nu erau ceva de dorit pe podeaua unde se joaca copilul si le-am impachetat frumos si le-am pus sus in dulap.
Am zis ca fac pauza pana cand creste suficient copilul si reiau activitatea. Problema a fost ca izvorul ala de idei de care va ziceam mai devreme continua sa curga, mainile nu mai aveau stare, sufletul cerea o activitate de iesire din rutina vietii cu copil mic.
Asa ca, la 8 luni dupa nastere, am decis sa incep sa fac ceva si, tot cautand un nou drum (neaparat potrivit pentru o casa cu copii mici in ea), am ajuns la pictura cu tehnica One Stroke.
Si azi o floare, maine o frunza, am descoperit ca am talent la pictura.
Am vazut ca pictezi adevarate minunatii: posete, genti, pantofi, cutii decorative, obiecte home and deco. Ai urmat cursuri de formare, de arta?
Nu numai ca nu am urmat absolut nici un curs de pictura, dar chiar am crescut si trait crezand ca nu am deloc talent la desen sau pictura. Si asta deoarece in scoala mereu mi s-a spus ca nu desenez bine, ca nu desenez frumos etc.
Sunt licentiata in marketing, am un master in management antreprenorial si … pictez. Tot ce stiu, am invatat de pe youtube, de pe grupuri de Facebook specializate pe tehnica asta de pictura, discutand cu alte persoane care picteaza si exersand.
Ne poti descrie cel mai provocator proiect de pana acum?
Grea intrebare, fiecare proiect e provocator intr-un fel sau altul, fie prin tematica complet noua propusa de client, fie prin necesitatea gasirii unei solutii tehnice de a pune in practica o idee (o imagine) pe care doar eu o vad in minte etc.
Cred ca cea mai mare provocare a fost tabloul urias de 60*90 cm. O persoana draga a avut curajul sa se bazeze pe talentul meu, mi-a dat mana libera sa pictez ce vreau eu si sa fie o reprezentare a familiei ei. Si a durat 7 luni pana sa pun pensula pe panza si, in fiecare luna aveam alta idee, si imi tot imaginam cum o transpun pe panza, pana in ziua cu pricina, cand am inspirat adanc, am luat pensula si am zis “Doamne, ajuta sa iasa ceva”. Si a iesit asa.
Poti recomanda si altor mame cursuri si resurse care te ajuta in dezvoltare?
Pentru cine vrea sa ia cursuri in tehnica One Stroke sunt cursuri online prin Skype, se dau chiar si ore unu la unu cu instructor certificat pe diverse nivele.
Eu doresc ca anul viitor sa particip la cateva cursuri cu doua instructoare, una din Italia si una din Ucraina, care picteaza deosebit de frumos si de la care vreau sa aflu cateva “secrete” ale unor tehnici si sa imi evalueze si critice modul in care lucrez acum.
Descrie-ne putin instrumentele cu care lucrezi. Ai un magazin preferat de unde la achizitionezi?
Instrumentele principale in atelierul meu sunt pensulele, mici si mari, moi si tari, rotunde, plate, ascutite etc. Sunt cumparate din SUA (onestroke.com), direct de la cei care au inventat aceasta tehnica si care au creat si pensule speciale pentru rezultate optime. Si vopselele pentru pictura, tot de acolo sunt luate. In rest, cumpar din tara tot felul de obiecte din lemn, vopsele pentru fundal, paste 3D, sabloane si alte minunatii.
Cu ce resurse ai pornit la drum? Si la ce ai renuntat ca sa poti incepe acest vis?
Am inceput cu aprox. 100 de lei daca imi amintesc bine. Nu pot spune ca am renuntat la ceva. Am avut o idee pentru o cutie de amintiri pe care sa pun o imagine cu o mama alaptand. Am facut acea cutie pentru a fi castigata la o tombola. Ideea a placut si am primit cereri sa mai fac cutii pe aceeasi tema. Asa s-a nascut colectia “Amintiri frumoasa la sanul mamei” si asa m-am nascut eu ca artist intr-ale picturii.
Cum a reactionat familia si ce feedback ai primit din partea apropiatilor? Scrie-ne despre rolul fiecarei persoane care se implica alaturi de tine.
Sotul m-a sustinut, el ma sustine intotdeauna, crede in mine si, chiar daca nu intelege el mare lucru cand ii explic la ce lucrez si cum vreau sa arate la final, tot ma incurajeaza si stiu ca la final ma asteapta un “Super” sincer. Tot el este cel care ma scoate din incurcatura cand am cate o idee creata si nu stiu cum sa o pun in practica, vine cu trusa de scule si se rezolva. Reactia baiatului cel mare de aproape 3 ani e nepretuita. Eu lucrez de obicei noaptea si las pe masa la uscat pictura, iar dimineata el alearga sa vada ce am mai pictat si scoate cate un “waaaaaaw” mare si dulce ca nici nu imi mai pasa daca ii va placea clientului sau nu, e important ca lui ii place si mai sincer decat un copil, nu e nici un adult. Restul familiei mi-a oferit doza de scepticism de care aveam nevoie pt a ma ambitiona sa le demonstrez ca se poate.
Care sunt directiile pe care le intrevezi in viitorul apropiat?
Simt ca ma transform in evantai, care se tooooot deschide si nu se mai termina. Acum pictez, dar cum prind putin timp liber reiau lucrul la bijuterii din sarma argintata, vreau sa ma axez pe bijuterii pentru mirese si accesorii de par din sarma cu perle si cristale swarovsky. Peste o luna vine si o masina de brodat in atelierul meu si voi incepe sa fac trusouri pentru botez si alte obiecte personalizate prin broderie. In paralel, se lucreaza la un site unde sa imi prezint creatiile si unde sa prezint si creatiile altor oameni talentati cu care voi avea colaborari.
Cum te promovezi, ce instrumente de promovare ti se par a fi utile pentru un astfel de proiect?
Facebook si cam atat momentan pana voi avea gata site-ul. Pagina de facebook, grupurile si prietenii, combinatia care functioneaza pentru mine. Ma lupt sa am poze cat mai bune, cat mai atractive pentru ca stiu ca in mediul virtual imaginea vinde.
Participi la targuri, vinzi in magazine fizice sau doar online?
Nu am mai participat la un targ de mai bine de 4 ani, pur si simplu nu am cum cu copiii mici. Totusi, produsele mele vor fi prezente la cateva targuri in toamna aceasta, tocmai in Bucuresti, la Bounty Fair si Creativo.
Cum si unde te putem gasi?
Ma gasiti pe pagina mea La nouvelle vie
Cateva ganduri pentru comunitatea WAHM.
Gasiti ceva ce va place, ceva la care sa va ganditi non stop, la care sa visati si noaptea, incepeti sa lucrati acea idee, invatati, exersati, imbunatatiti, reinventati, creati, perseverati. Intr-o zi, va veni si Ideea, cea mai buna, originala si care va atrage atentia cuiva si bulgarele de zapada va fi pus in miscare si va creste navalnic pana in punctul in care veti declara “in perioada x sunt full, nu mai pot prelua comenzi noi”. Succes.
Amalia va demara in Timisoara, o serie de ateliere in care va prezenta tehnica One Stroke.
Detalii pe
Recomanzi articolul acesta?Îți mulțumim că ești alături de noi! Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!
Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!