Lumea Pufu Shop

Interviul saptamanii are loc pe strada Amurgului unde mereu rasare si soarele si cu voie buna o avem alaturi de noi pe Cristina Vancsa care ne va impartasi mai multe despre afacerea de familie Pufu Shop si despre credinta ca totul este posibil. Va invit sa calatorim impreuna prin lumea Pufu Shop.

M:Bine ne-am regasit Cristina, cu bucurie. Impartaseste cu noi mai multe despre tine, cine esti si cum ai ajuns aici?
C: Buna si multumesc mult pentru interviu, este o mare bucurie…Sunt mamica a doi copii, unul real (Pufu – 3,5 ani) si unul virtual (Pufu Shop – 2,5 ani). De profesie medic, iubesc cercetarea, cunoasterea, stiinta bazata pe dovezi. Caut permanent raspunsuri la intrebari si aleg sa fiu “eternul invatacel”. Cu pasi timizi am intrat in comunitatea WAHM si am fost coplesita efectiv cand am vazut cate mamici frumoase avem care isi traiesc visul alaturi de bucuria maternitatii.

12895531_1216880175018697_1369084704_n

M: Chiar asa, ce te-a motivat sa alegi sa fii o mama wahm?
C: Multe lucruri, sa fac o lista :)? Nevoia de a petrece mai mult timp cu mica fiinta ce mi-a zdruncinat lumea si a reconstruit-o din temelii. Dorinta de a-i oferi ceva din care isi poate crea un viitor personal, fara a fi nevoit sa aleaga dupa criterii financiare. Cine stie ce idei nastrusnice va avea? Sprijinul total si neconditionat al domnului sot care m-a sustinut permanent pentru a realiza un vis!

M: Si care este proiectul tau de suflet? Spune-ne mai multe despre el.
C: Pufu Shop, categoric – magazinul de natural parenting! E „sufletul” nostru, ca familie. Am investit tot in acest proiect, prea mult chiar! E viata noastra! Baietelul nostru deja, cand se prezinta, spune ca e „Pufu de la Pufu Shop”. Si are dreptate 🙂
Pufu Shop inglobeaza principiile noastre de suflet – copilul este cel mai bun educator al nostru; impreuna avem sansa de a ne invata reciproc valorile umane; suntem parte din natura si ce s-a format in sute de mii de ani apoi a functionat mii de ani, merita pastrat. Copilul invata prin puterea exemplului mai mult decat prin puterea cuvantului – ne dorim sa fim un exemplu de afacere corecta, frumoasa, ce iti aduce liniste si satisfactii sufletesti, pe langa cele materiale.
Pufu Shop a participat la Marea Schimbare a Scutecelor Textile si a obtinut certificat Guiness Book. Am depasit recordul anului 2014 si am fost singurii reprezentanti ai tarii.

5

M: Minunat! Si de ce Pufu Shop? De ce ati ales segmentul acesta? Cum ati ales acest nume? Cine este Pufu?
C: A fost neasteptat de simplu! Inca din burtica, ii spuneam micutului Pufu, ca nume de alint. Dupa ce s-a nascut, am inceput sa ne lovim de problemele si intrebarile specifice familiilor tinere la inceput de drum. In cautarile noastre, am ajuns la sistemele de purtare ergonomice. Ei bine, intr-o zi de iarna, pe traficul de seara din Bucuresti, noi ne plimbam cu un bebelus de cateva luni in masina, intre magazine, sa probam ce ni se potriveste. Atunci am zis trebuie sa facem un loc in care parintii sa gaseasca tot ce au nevoie si, mai ales, un sfat sincer, nu numai util. Am fost printre primele magazine de natural parenting cu „varietate”. Ne bucuram ca si alti parinti ne-au urmat exemplul!
Pentru noi, educatia este esentiala! Tinem foarte mult la acest aspect, ne documentam temeinic (din surse acreditate, recunoscute international, pe principiul „medicina bazata pe dovezi”). Mai mult decat un client, un parinte care pleaca de la noi, stie ca a primit o informatie corecta, lamurit si impacat, pregatit sufleteste sa lase framantarile deoparte si sa petreaca timp de calitate cu familia. Cum am putea alege alt domeniu? Ne intalnim cu multi copilasi frumosi, cu care iti e mai mare dragul sa lucrezi, parinti deschisi, foarte implicati si atenti, carora le multumim ca ne-au ales!
Inspiratia noastra de zi cu zi e baietelul nostru, Pufu. Ne raportam la nevoile lui, alegerile lui, provocarile lui. E cel mai exigent client al nostru si cel mai dur tester 🙂 Toate produsele noastre au trecut intai pe la el si, daca n-a fost multumit, n-au intrat in Pufu Shop.

2

M: Care au fost provocarile voastre, la inceput de drum? Care a fost investitia voastra?
C: Investitia initiala a fost tot ce aveam in casa – banii pusi deoparte pentru zile negre… Am inceput cu un raft si cateva produse in camera de zi. Acum avem un showroom plin de produse de calitate. Suntem la inceput de drum, mai avem foarte multe de invatat si de pus in practica. Cele mai mari provocari au tinut de noi. Suntem implicati 1000% in acest proiect si punem totul la suflet. Pentru noi, Pufu Shop e al doilea copil, crestem, ne bucuram si plangem alaturi de el.

M: Spune-ne, Cristina, cum ai impartit meseria de mama cu proiectul vostru de familie?
C: Adevarul este ca abia acum cateva luni am realizat cat a fost de greu. De fapt, atat Pufu, cat si Pufu Shop ne solicita toata atentia. In fiecare moment, aveam de ales ce sacrificam. Mai in gluma, mai in serios, ajunsesem sa ne facem calcule ca am dormit deja 2 nopti, nu ne mai permitem o a treia :). Acum suntem in cautarea echilibrului. Avem un copil minunat care ne sprijina si ne ajuta. Apropo, daca primiti de la noi vreun colet cu AWB-ul lipit stramb, sa stiti ca Pufu l-a pus. Marea implinire a fost ca ne-am implicat ca familie, domnul sot fiind omul de baza – cald, logic, iubitor si foarte rabdator.

3

M: Ce sfat ai avea pentru mamele antreprenoare?
C: Mame dragi, felicitari pentru initiativa! Sunteti incredibil de puternice, curajoase, un model pentru copilasii vostri! Sfatul de suflet pe care vi-l pot da (cu toate ca nu sunt in masura sa dau cuiva vreun sfat) e sa nu uitati de voi! Permiteti-va sa fiti femei, sa fiti mame, sa fiti sotii! Timpul trece ingrozitor de repede! Aratati-le celor dragi cat de mult ii iubiti! Puneti pauza si luati-va in brate copilul! Lasati laptopul si sarutati-va sotul! Imbracati-va frumos fara un motiv anume, ci pentru ca meritati! Sunteti superbe!

M: Si pentru cei care inca nu cunosc proiectul vostru de familie, cum puteti fi gasiti?
C: Ne gasiti pe:
–facebook: www.facebook.com/PufuShop/
– online pe www.pufushop.ro
– fizic in showroomul nostru din Bucuresti (Popesti-Leordeni, str Amurgului, nr 37 bis).

M: Si ce mesaj vrei sa transmiti mamelor din comunitatea wahm?
C: Mame dragi, nu incetati sa visati! Orice vis maret are un inceput. Cand e greu ganditi-va ca trebuie sa urmeze si ceva bun dupa, nu-i asa? Noi stam pe strada Amurgului si avem o vorba incurajatoare: „Lasa ca rasare soarele si pe strada Amurgului” 🙂
Aveti incredere in voi, inconjurati-va de oameni care va sustin. Veti ajunge departe!

4

Multumesc WAHM pentru acest interviu de suflet!

Interviu realizat de Monica Pastia, colaborator voluntar WAHM

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns