Papadia Creativa – Just for Fun!

Să stăm de vorba cu Simona, cea care a creat un loc plin de magie pentru copii, dar si pentru adulti, un loc minunat pentru WAHM Iași, unde ne întâlnim cu plăcere să “punem țara la cale” și să ne bucuram de o cafea bună alături de o brioșă delicioasă!!!

Bună, Simona! Felicitări pentru locul minunat pe care l-ai creat!! De unde ideea Păpădiei?

1Păpădia a început să existe în momentul în care m-am convins că asta vreau să fac! Dintotdeauna am fost atrasă de lucrurile deosebite, unice, departe de cele de duzină. Îmi cream singură bijuterii, accesorii sau diferite obiecte de decor. Timpul liber al copiilor mei îl petreceam făcând diferite activități bazate pe creație. Numele atelierului este numele de alint al fiului cel mare Filip (când se trezea, avea tot părul blond ciufulit, ca o papadie).

Ce reprezintă pentru tine acest loc?

Atelierul este oaza mea de liniște. Vin aici dimineața, îmi fac cafeaua, pun muzica și îmi încep lucrul. Un secret?Aici timpul trece altfel… O mămică îmi spunea:”Știi… Ne place la tine! Locul are un vibe aparte.Venim, facem dezastru, plecăm și pe deasupra ne mai dai și cafea!”

Cu ce te ocupai înainte de a deveni o păpădie creativa?

Până să deschid atelierul, am fost mămică cu norma întreagă. Am lucrat foarte puțin ca și angajat. Nu regret nici o secundă ca am ales varianta asta!

Îmi poti spune cu ce instrumente și materiale lucrezi? De unde te inspiri?

În atelier găsești diverse obiecte decorate prin tehnica șervețelului, decoupage sau fototransfer, dar și obiecte pictate manual. Îmi place să fac diferite combinații între dantelă, plante uscate, iută, lemn. Inițial, plec cu o idee, dar până la finalizarea lucrării aceasta suferă zeci de modificări. Mă documentez de pe diferite site-uri de specialitate, urmăresc tutoriale, dar cel mai mult mă bazez pe imaginația mea.

Cum se împacă familia cu atelierul?

Aici cred că am fost puțin “șmecheră “. Am încercat să combin afacerea cu familia. Am căutat ca spațiul de activitate să fie aproape de grădiniță și casă. Copiii mei sunt prezenți la toate activitățile dedicate lor și mă pot vizita de câte ori doresc.

Vorbește-ne puțin despre partea de business! Cât de greu/ușor a fost să te organizezi juridic?

Ei…la partea cu organizarea juridică… Cred ca toată lumea se izbește de aceeași infinită birocrație, unde se întâmplă să aștepți o autorizație chiar și 30 de zile. Trebuie doar răbdare…

Te rog spune-ne câteva cuvinte “înțelepte” pentru comunitatea WAHM!

Fă ceea ce-ți dorești cu adevărat, nu te lăsa descurajată de negativismul celor din jur, un eșec nu e o cauză pierduta și, mai ales, crede în tine!

Mulțumim!
Pe Simona o puteți găsi aici : https://www.facebook.com/Papadia-creativa-799064946903588/

Interviu realizat de Ana-Maria Gherca, Coordonator WAHM Iasi

3 24

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns