You are currently viewing Interviu cu Olga de la Sophiart Handmade

Interviu cu Olga de la Sophiart Handmade

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

1. Buna Olga, multumim ca putem discuta in comunitatea WAHM. Te rog sa ne spui despre tine.
Buna, ma numesc Olga , sunt de origine din Republica Moldova, am venit in 2011 in Romania. Eu eram familiarizata oarecum, am facut facultatea de arte plastice in Iasi. Am 2 copii minunați, Sofi 11 ani, o balerina in devenire (asta isi doreste) si Matei 5 ani, un copil foarte activ, pozitiv si un soț, partener minunat, care ma sprijină în toate. Suntem o familie de artisti😁.

2. Cum a fost inceputul atelierului tau Sophiart Handmade? Ce putem alege, sunt obiecte personalizate?

Eu si cu sotul meu avem in spate studii in arte plastice, după câțiva ani de pauză am zis sa începem să creăm ceva frumos si unicat. Asa a luat nastere proiectul nostru Sophiarthandmade, care ne ajuta sa punem in aplicare pasiunea, cunostintele noastre pentru arta , pictura …si tot ceea ce este frumos. Folosim diferite tehnici si combinatii de materiale, piele, naturală, lemn, pictura.
Toate produsele sunt facute pe comanda, ele fiind personalizate după preferințele clientului desigur adaptat la stilul nostru de lucru. La noi puteti gasi:
– Agende din piele naturală cu coperta detașabila
– Cutii de bijuterii combinate din lemn cu piele naturală
– Genți din piele naturală
– Portofele din piele naturală
– Semne de carte pictate fata/verso.
– Brelocuri
– Textile pictate (tricouri, fete de perna)
Folosim produse, culori/ lac protector pe baza de apa de calitate, rezistente in timp. Produsele noastre sunt create de la zero, 100% handmade.

3. Cum vine inspiratia pentru pictură? Am admirat tricouri pictate foarte frumoase, ce transmit o stare de bine.

Nu am probleme cu inspiratia, timp sa am, idei sunt foarte multe, imi ajung pe cativa ani inainte! De obicei nu am o idee fixa, imi pun tricoul sau oricare obiect si incep sa il pictez, asa cum simt, cum e starea mea. Doar cand trebuie sa fac o pictura cu o tema anume atunci astept sa am starea potriva pentru a picta lucrarea, nu pot picta pe comanda, daca aceasta nu ma caracterizeaza. De aceea refuz din start comanda daca nu poate fi adaptată la stilul nostru!

4. Cum a fost perioada pandemiei pentru activitatea ta?

Perioada a fost una dificila, cum a fost pentru toti. Am acceptat, am zis ca o sa treaca si va fi bine. Sunt o persoana realistă si foarte pozitiva. Asa ca am acceptat realitatea, am lucrat cateva obiecte pe stoc, am experimentat noi tehnici. Nu ne-am plictisit!

5. Cum e sa fii antreprenor in această nisa? Ce provocari ai intampinat?

Antreprenor e mult spus, eu fac in primul rand pentru sufletul meu, ma relaxeaza, ma incarca pozitiv. Sincer nu am avut provocari negative, am crescut constant si frumos. Am creat un stil care ne reprezinta si ne caracterizeaza. Din start am inceput cu o stare pozitiva si am avut incredere in ceea ce facem, si o facem bine, ne implicam maxim. Nu am conceput ca un business, o afacere, a fost un hobby. Cred cu tarie ca daca pui suflet in ceea ce faci nu are cum sa nu mearga!
Ce-i drept ne-au ajutat si cunostintele in domeniul artei.

6. Cum se impaca viata de mama cu pasiunea ta?

Mm Mm, asta e mai delicat. La mine ziua este impartita în 2.
Partea 1 este pentru familie (mancare, curatenie, copii, joaca etc) si partea 2, adică după ce se culca piticii ,este timpul meu, atunci imi vine muza, inspiratia. Inca din facultate noaptea era perioada creatiei.

7. Cat de mult conteaza mesajele vizuale pentru clientii tai? Ai primit cereri mai putin obisnuite?

Cea mai mare rasplata pentru noi este reactia clientilor. Cand vezi ca ceea ce facem este apreciat si clientii se intorc iar si iar, ce poate fi mai frumos. Cereri mai putin obisnuite nu cred ca am avut, sau poate nu le-am perceput ca neobisnuite. Toate proiectele noi: semne carte, brelocuri, martisoare, tricouri pictate, lumanari botez, cufere, tablouri, au venit din partea clientilor. Suntem deschisi la orice provocare, daca aceasta se poate adapta stilului nostru de lucru.

8. O amintire frumoasa legata de Sophiart Handmade este….?

…….tot ceea ce facem. Ce poate fi mai frumos decat sa muncesti/ creezi impreuna cu partenerul tau. Sa te completezi perfect, el cu partea tehnica eu cu partea creativa!

9. Cum abordezi situatiile stresante? Ai avut vreodată gandul sa renunti?

Situatii stresante?! Din arta nu am, in general cand sunt mai obosita, stresata imi trece foarte repede, in perioada aceea nu iau decizii, las pentru următoarea zi.
Niciodata nu as renunta la ceva ce imi aduce satisfactie, indiferent de cati bani imi aduce! In arta nimic nu este stabil, mereu trebuie să te gandesti la ceva nou ceva diferit.

10. Ce le-ai transmite mamelor la inceput de drum?

Sa se sustina reciproc, sa nu se vada ca rivali, sa apeleze cu incredere la un “coleg de breasla” si nu la “cei de afara”. Concurenta este buna pentru ca ne ajuta sa ne dezvoltam, sa inovam, sa cream servicii si produse mai bune pentru clienti.

 

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns