Interviu cu Codruta Brustur – Educatie by Codruta Brustur

Interviu realizat de Oana Pintilie de la https://www.facebook.com/codronix/

Spune-ne câteva cuvinte despre tine și despre proiectul pe care ni-l propui.

1Codruța Brustur, mama unei minunății născută în decembrie 2010 în cel mai frumos mod posibil și alături de o doula.

Sunt educator prenatal, doula, consilier în alăptare, Pedagog Montessori acreditat internațional AMI (Asociația Montessori International), Trainer, atât de parenting cât și de bussines (acreditat CNPFA), Sociolog cu specializare în Resurse Umane.

Așadar, eu însoțesc părinții și copiii în călătoria lor de creștere din momentul sarcinii (educator prenatal) până când copilul devine adolescent și adult. Ceea ce mi-am dorit eu tot timpul a fost să susțin părinții în a fi cât mai informați pentru a-și putea crește copiii fără a le frâna avântul natural de dezvoltare.

Educație by Codruța Brustur, conceptul integrat de educație oferă părinților și viitorilor părinți:

Educație prenatală

Viitorii părinți au nevoie de informare și informații înainte de venirea pe lume a copilului. În cadrul cursurilor de educație prenatală, aceștia au acces la informații foarte prețioase în legătură cu sarcina, nașterea și îngrijirea nou născutului și a copilului mic.

Însoțire la naștere (doula – moașa emoțională)

Momentul nașterii, pentru o femeie, este momentul de deplină autenticitate și prezență. În timpul travaliului, mama are nevoie de un mediu liniștit, de persoane care să o facă să se simtă în siguranță și care să îi ușureze travaliul. Imediat după venirea pe lume a copilului, cei doi părinți au nevoie de sprijin. Doula pre și post natală ajută familia să se adapteze noii formule, atunci când bebelușul vine acasă.

Consiliere în alăptare

Deși alăptarea aparține instinctelor primare (de mamifer), o mare parte dintre mame întâmpină dificultăți în privința acesteia. Ele pot apela la un consilier în alăptare care le poate ajuta cu informații și le poate ajuta să treacă peste momentele dificile.

Educație Montessori

Educația Montessori este educația pentru viață. Cu ajutorul acesteia, copiii ajung să își atingă potențialul de dezvoltare maxim. Cu ajutorul mediului pregătit, copiii își dezvoltă independent funcțional, devenind adulți responsabili și motivați intrinsec. Este foarte important ca părinții și educatorii să fie informați despre evoluția naturală a copiilor și să îi susțină în acest sens.

5

Când și de ce ai demarat acest proiect? Ce munceai înainte?

Am realizat importanța informării ca părinte, atunci când fata mea s-a născut, în 2010. Din acel moment, am început să mă formez ca educator prenatal, doula, consilier în alăptare și, mai apoi, ca pedagog Montessori. Mi-am dorit ca informațiile pe care le ofer părinților în cadrul Workshop-urilor să fie unele integrate și de calitate.

Am fost corporatistă, însă odată cu sarcina și nașterea, am devenit din ce în ce mai interesată de zona de parenting, realizând cât de mult au părinții nevoie de informație corectă și cât de important este ca această informație să fie cât mai la îndemână.

Am renunțat la cei aproape 10 ani de corporație, eram trainer într-o corporație și m-am dedicat exlusiv muncii mele în 2013. Am folosit și folosesc în continuare experiența de peste 10 ani de trainer în activitatea mea cu copiii și părinții.

Cine te susține pentru a reuși să duci la capăt toate îndatoririle?

Am fost susținută în alegerea mea de către fețita mea care, odată cu venirea ei lângă mine m-a făcut să înțeleg care sunt adevăratele priorități în viață. M-a făcut să reflectez asupra celor mai multe aspecte ale vieții mele și să înțeleg că timpul este o resursă extraordinară dacă este folosit în folosul fiecăruia dintre noi. Că educația pentru pace și libertate a copiilor noștri este cel mai important element dacă dorim ca lumea să se schimbe în bine pe viitor. Copiii noștri sunt viitorul nostru.

3

Ce aduce nou proiectul tău și ce satisfacții îți oferă acesta?

Educație by Codruța Brustur este un concept de educație integrată pentru copii și părinți. Este un spațiu în care părinții pot învăța despre copiii lor și pot observa evoluția lor, informați fiind. În deplină cunoștință de cauză, pot oferi copiilor libertatea de a se dezvolta independent.

În acest moment, tot ceea ce fac este pentru mine și pentru a-i susține pe ceilalti. Sunt foarte satisfacută când văd că pot crește zi de zi împreună cu clienții mei. Faptul că pentru foarte mulți dintre ei eu sunt mai mult decât un furnizor de servicii, sunt omul care este lângă ei atunci când au cea mai mare nevoie și pentru unii sunt chiar și o prietenă de nădejde, mă face foarte recunoscătoare și fericită.

Satisfacția muncii mele constă în observarea fericirii de pe fețele copiilor care reușesc sa facă singuri, în zâmbetele părinților care reușesc să treacă peste greutăți cu ajutorul informațiilor primite.

2

Lucrezi singură sau ai o echipă?

Lucrez singură, având însă colaboratori în toate orașele în care țin evenimentele “Educația by Codruța Brustur” (cursuri prenatale, grupuri de suport în alăptare, educație Montessori pentru părinți și copii, servicii de doula, training-uri).

Cui te adresezi? Cum măsori eficiența muncii tale?

Workshop-urile din seria Educație by Codruța Brustur se adresează, în egală măsură, părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din grădinițe și învățământul primar.

Feedback-urile date de către părinții care au aplicat cele aflate la cursuri, evenimente, ateliere sunt cel mai important barometru în activitatea mea.

Satisfacția unei mame care reușește să își alăpteze copilul, a celei care naște așa cum și-a dorit sau care reușește, datorită informațiilor primite, să își ajute copilul să crească liber și independent, sunt cel mai important barometru pentru mine.

4

Ai avut momente mai grele? Ce te-a motivat să continui?

De-a lungul vremii am trecut atât prin momente bune, cât și prin mai puțin bune, am lăsat însă lucrurile să se resolve de la sine, le-am oferit timp și am lăsat Universul să hotărască în mare măsură.

Momentul renunțării la corporație a fost cel mai dificil, mai ales că renunțarea venea cu un deficit financiar substanțial. Am învățat însă că viața poate fi trăită și cu mai puțini bani și cu mult mai multe satisfacții afective. Că astfel, am avut mai mult timp să-mi văd copilul crescând, să ne jucăm și să ne privim, să ne vedem una pe cealaltă, să ne ascultăm, nu numai să auzim ce spune fiecare.

Motivația mea principală a fost și este fetița mea, cea care m-a transformat din om normal în mamă, cea care, odată cu venirea ei lângă mine, m-a dărâmat complet și după aceea m-a ajutat și susținut să cresc împreună cu ea.

Unde te găsim și cum ajungem la evenimentele tale?

Pot fi găsită:

Site: codruta.brustur.ro

Tel: 0743186853

Facebook: https://www.facebook.com/Educatie-by- Codruta-Brustur- 1567275953484566/

Mail:

Toate evenimentele mele pot fi găsite pe pagina de facebook și website, de asemenea, mamele mă pot contacta telefonic pentru consiliere individuală pe temele din aria mea de specializare (sarcină, naștere, alăptare, educație pentru părinți și copii, training-uri).

Câteva gânduri pentru mamele WAHM.

Fetelor, fiecare dintre voi sunteți niște învingătoare. Aveți încredere în voi și priviți viața prin ochii copiilor voștri. Iubiți mai mult și lăsați-vă iubite, aveți încredere că Universul conspiră zi de zi pentru binele nostru.

Fiți fericite și alegeți să faceți ceea ce vă face plăcere, ceea ce vă oferă cel mai minunat dar în meseria de părinte: timp cu propriul copil atunci când amândoi aveți nevoie.

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns