Fotografia ca proiect de familie

Interviu realizat de Alexandra Pintea Varnava (www.Ouzoland.com)

Am fost mereu fascinată de fotografii. Când eram de-o șchioapă, stăteam ore bune și căutam prin sertarul bunicii “poze de când era mama mică”. De când mă știu mi-am dorit un aparat de fotografiat profesionist – între prieteni am fost botezată la un moment dat micuța japoneză pentru că imortalizam fiecare moment. De la fotografiile printate – am mii de poze! până la zecile de mii de fotografii făcute cu telefon sau aparat digital – fiecare ocazie ce-mi iese-n cale se cere prinsă pentru viitor.

Când vine vorba de fotografii profesioniste, mai mare dragul. Aș face albume-ntregi! Vă dați seama ce m-a bucurat ocazia de a lua un interviu unui cuplu de fotografi. Familia Preda de la Preda Photography sunt o familie care au transformat pasiunea în afacere.

 

  • Cum v-ați descoperit pasiunea?

Amândoi am pornit de la un nivel de amatori, pasionați fiind să imortalizăm fiecare clipă petrecută împreună, în călătorii, excursii sau chiar preparatele din bucătărie (ne place amandurora să “bucătărim”). Ulterior, am început să ne documentăm și să achiziționăm aparatură profesională.

 

  • Care e meseria voastră? Alexandra, să-nțeleg că ai intrat în “jocul” ăsta frumos, în combinația pasiune- afacere, după ce a apărut și copilul în viața voastră?

Unul full-time economist, iar celălalt mama full-time, se-nțelege care-I care J. Probabil asemeni multor mame din comunitate, am fost impulsionați să investim mai mult în a transforma pasiunea în afacere în special din dorința de a petrece cât mai mult timp alaturi de fiica noastră, sau macar pentru a avea un program cât mai flexibil în ce o privește.

 

  • Ești practic Work At Home Mom. Cum împaci job-ul cu mămiceala?

ședințele foto sunt ținute, în funcție de disponibilitate, dar și de dimensiunea evenimentului, de unul dintre noi sau chiar de către amândoi. De partea de editare mă ocup în special eu, atunci când fetița doarme sau este prinsă în vreo activitate pe care o pot supraveghea și cu un ochi la calculator. Nu-I ușor, însă este un greu frumos și asumat.

 

  • Fotografiați de zor și episoade de familie? (asta e o întrebare – curiozitate de-a mea, mai ales că până și eu, nefiind fotograf profesionist, stau cu aparatul în mână să imortalizez tot!)

Da, uneori avem o senzație frustrantă căci parcă nu reușim să fim pe deplin prezenți, preocupați fiind mereu să prindem totul în fotografii. Uneori ne impunem să mai lăsăm deoparte aparatul, dar ne trezim scoțând instant telefonul. Telefoanele noastre au în permanență capacitatea de stocare solicitată la maxim, glumim că stocăm poze și în agenda telefonică.

 

  • Unde vă putem găsi? Unde putem vedea portofoliul vostru?

Ne puteți găsi atât pe pagina noastră de Facebook – https://m.facebook.com/profile.php?id=719660381511096

cât și pe site-ul predaphotography.ro. Ambele sunt încă în lucru și într-o continuă updatare. Pe site avem chiar și un formular prin intermediul căruia se pot introduce datele ședinței dorite, iar noi contactăm persoana în cel mai scurt timp. Sau, mai simplu, suntem la un apel depărtare – 0755 740 658

 

  • Un mesaj pentru toate mamele din comunitatea WAHM România?

Să nu se demoralizeze dacă sunt zile în care pare că și-au propus o misiune imposibilă din afacerea lor. Sunt zile și zile, contează să persiste să facă ceea ce și-au propus la cel mai profesionist nivel posibil.

 

Poza pt WAHM

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns