Interviu cu Dana Codori, autoarea cartii “Chiti si prietenii lui”

Va invitam in lumea plina de personaje prietenoase, create de Dana Codori, autoarea cartii “Chiti si prietenii lui“!
1. Cine este Dana Codori şi cum a început să scrie?
R: Bună! Dana Codori este o persoană simplă, o mamă a doi copii minunați şi soția unui om deosebit.
De scris, am început să scriu de când eram mică. Versuri, multe versuri dintre care majoritatea s-au pierdut. Scriam foarte mult la şcoală, în timpul orelor. Caietele mele se sfârşeau cu desene, versuri sau citate preferate. Bineînțeles că nu eram tot timpul atentă la ce se preda fiindcă eram mult prea concentrată spre a-mi manifesta talentele. :))
2. Cum a apărut ideea cărții Chiți şi prietenii lui?
R: Poveştile pentru copii au fost “scrise” întâi în mintea mea. Alex, fiul cel mare, era mult mai fascinat de poveştile inventate decât de poveştile clasice. Le-am pus pe foaie în momentul în care a început să mă “certe” pentru că uitam detalii importante pentru el.
-Mami, nu era aşa!
-Ah, am uitat. Vrei să îmi spui cum era?
Asta se repeta cam în fiecare seară pentru că mereu îl întrebam despre ce vrea să fie povestea şi, indiferent dacă era despre soare, lună, planete, trebuia neapărat să fie prezente personajele lui preferate din desene. În special super eroii. Astfel că am creat patru personaje simple, simpatice, curioase şi jucăuşe pe care le îndrăgeşte foarte mult.
3. Care au fost primii tăi critici şi cine îți este alături în acest drum?
R: Critici nu am avut. Da, înainte de a face acest pas mă lăsam influențată de etichete sociale ce îmi creau teamă. Am realizat apoi că acestea nu erau decât nişte teste peste care am trecut şi am dobândit curajul şi încrederea că cel mai important este ceea ce simt, ceea ce îmi doresc şi foarte important ceea ce cred cu adevărat că merit şi pot. Pentru că “talentul tău este potențialul tău în viață”. “Cel mai” alături îmi sunt soțul şi copiii. Ei mă sprijină necondiționat. Iar cei mai apropiați prieteni se bucură sincer şi le mulțumesc tuturor. Inclusiv WAHM.
4. Ne poți împărtăşi dintre provocări şi satisfacții?
R: Bineînțeles. Singura provocare a fost să scriu şi să desenez cu bebeluşul în brațe. Cele mai multe poveşti şi ilustrații sunt făcute cu el alăptându-l. Iar satisfacțiile sunt multe. Cea mai frumoasă este bucuria şi entuziasmul lui Alex în toate momentele, începând de la a desena personajele alături de mine până în clipa în care a primit cartea. Mesajele şi impresiile pe care le primesc din partea părinților spunându-mi reacţiile copilaşilor este o satisfacție imensă.
5. Care a fost drumul de publicare a carții? Ne-am dori să informăm, să sprijinim şi alte mame cu ajutorul experienței tale.
R: Drumul de publicare a cărții nu a fost simplu, dar nici dificil. Am avut răbdare şi am luat totul ca atare. Fiind la prima carte, nu am ştiut exact ce să fac. După ce am citit pe internet care ar fi paşii de urmat, am trimis mailuri spre mai multe edituri cunoscute, dar nu am primit răspunsuri. Apoi am întrebat pe grupul WAHM România şi mi-au fost recomandate persoane şi edituri cărora le-am scris, oprindu-mă la mămica Mihaela Moldovan care are o cărticică minunată “Dar din cer” şi astfel am colaborat cu aceeaşi editură pe care mi-a recomandat-o.
 6. Unde călătoresc Chiți şi prietenii lui şi de unde poate fi cumpărată cartea?
Chiții şi prietenii lui călătoresc prin Europa.   Bineînțeles cel mai mult în România, dar au ajuns şi în Germania, Anglia, Italia, Spania şi Franța.
7. Ce planuri de viitor ai pentru carte şi nu numai?
R: Cu siguranță va apărea şi volumul doi din Chiți şi prietenii lui. Sunt multe lucruri pe care copiii le pot învăța din poveşti prin intermediul celor patru personaje voioase.
În acest moment am pregătite încă trei cărți diferite de aceasta , dar bineînțeles cu mesaje care să ajungă la sufletele copiilor şi care să le dăruiască o bucată din ceea ce numesc eu un start bun în viață. De asemenea, am în plan să scriu nu doar poveşti pentru copii, ci şi cărți pentru cei mari.
8. Cum îți pot fi alături mamele WAHM?
R: Mamele WAHM mă pot sprijini apreciind şi distribuind pagina cărții https://www.facebook.com/Chitisiprietenii/ , astfel încât să ştie cât mai multe persoane de ea. Şi bineînțeles, dacă doresc să le ofere copilaşilor un colț de magie şi bucurie, o pot cumpăra.
9. Câteva rânduri pentru comunitatea WAHM.
R: În WAHM am întâlnit persoane minunate, suflete blânde şi multă dedicare în crearea de frumos. Apreciez foarte mult implicarea şi devotamentul pe care le-am regăsit în această comunitate.
Mulțumesc Elena Gorun pentru puterea de a merge înainte şi de a ține această comunitate activă, pentru sprijinul şi aprecierea ta. Tuturor mămicilor le doresc cu sinceritate să aibă succes şi nu în ultimul rând: susțineți cum puteți această comunitate minunată creată special pentru mămici.
Toate cele bune!
Ps: Să nu uitați niciodată că FIECARE DINTRE NOI ESTE UN MIRACOL!
Cu drag, Dana Codori
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns