Cosul cu bunatati

Multumim tuturor pentru implicarea in initiativa “Cosul cu bunatati”, demarata de Asociatia Necuvinte si Asociatia Work At Home Moms, in sprijinul mamelor care trec prin abuzuri psihice si fizice.

UPDATE STATUS LUNA SEPTEMBRIE 2018

👉Financiar:
510 lei – au fost oferite doua carduri de cumparaturi unei mame cu un baietel din Bucuresti si unei mame cu doua fetite din Bucuresti.

👉Produse si servicii
BUCURESTI
asistenta juridica gratuita
produse cosmetice ORIFLAME
carti USBORNE

 

UPDATE STATUS LUNA AUGUST 2018

Cu fondurile stranse in luna august, am adus incredere, bucurie si optimism, unei familii cu 3 copii din Bucuresti.

👉Financiar:
275 lei

👉Produse si servicii
BUCURESTI
asistenta juridica gratuita
geluri de dus si creme de maini AVON
o ora de coaching
10 unturi de corp

BAIA MARE
felicitari

PIATRA NEAMT
3 uleiuri esentiale Young Living de 5 ml: Lemon, pappermint si R.C.
un covoras

DESCRIERE

“Cosul cu bunatati” imbina initiativa partenerilor, colegilor si prietenilor nostri de la Asociatia Necuvinte cu initiativa “Cosul de produse si servicii” lansat de WAHM, in sprijinul mamelor din segment vulnerabil.
———————————-
Cui ne adresam: mamelor care trec sau au trecut prin abuzuri fizice si psihice, din toata tara. Plecam de la segmentul de beneficiare cu care lucreaza deja partenerii proiectului, dar va puteti inscrie pe adresa de mail daca faceti parte din targetul vizat. Ulterior, va vom transmite care este documentatia necesara.
———————————-
In ce consta apelul?
1. Se pot redirectiona fonduri la latitudinea fiecareia catre Asociatia Work At Home Moms. Fondurile vor fi directionate 100% acestui proiect.
Contul Asociatiei Work At Home Moms: RO17RNCB0083141235500001 (deschis la BCR)
Cu mentiunea: donatie/sponsorizare “Cosul cu bunatati”

2. Se pot oferi produse/servicii, gratuite. Acestea trebuie sa aiba autorizatii si avize, precum si certificate de conformitate (in cazul cosmeticelor, alimentelor etc.). Acelasi lucru se aplica si altor tipuri de produse care au nevoie de aceasta documentatie.

3. In functie de fondurile stranse, alte produse sau servicii oferite prin cosul de bunatati se vor achizitiona din comunitatea WAHM, in baza unei facturi/chitante/bon fiscal asigurate de furnizor. Selectia produselor/serviciilor se va face alaturi de Asociatia Necuvinte, pornind de la nevoile semnalate de beneficiare.
———————————-
Vom actualiza lunar statusul fondurilor stranse, cat si numarul de persoane pe care le putem sprijini astfel.

IMPORTANT:
*Daca avem in comunitatea WAHM mame care se incadreaza in targetul proiectului: au trecut sau inca trec prin abuzuri fizice sau psihice, va rog sa ne scrieti pe mail: si sa putem intra in legatura cu Ana Maria Apopei, responsabil proiect din partea Asociatiei Necuvinte.
**Selectia beneficiarelor, propunerea lor pentru a intra in posesia bunurilor si livrarea cosului le asigura asociatia partenera, respectand confidentialitatea datelor.
***Exista posibilitatea ca beneficiarele sa intre in posesia cosului pe o perioada de mai multe luni, in situatia in care nu apar noi beneficiare care solicita acest serviciu.
**** Exista riscul ca firmele de transport sa nu livreze alimentele pentru beneficiarele din tara, cazuri in care vom directiona doar produse neperisabile.
———————————
Cine sunt initiatorii:
Asociatia Necuvinte lupta impotriva violentei domestice, a incalcarii drepturilor fundamentale ale omului si a abuzurilor indreptate impotriva femeilor si copiilor. Presedinte: Simona Voicescu

Asociatia Work At Home Moms sprijina mamele care lucreaza de acasa, part time, project based, dar si pe cele antreprenoare. Presedinte: Elena Gorun

Marturii oferite de Asociatia Necuvinte:
Povești de viață ale unor doamne puternice

M. s-a căsătorit în 2008 cu cel care avea să îi provoace trei hernii de disc, o naștere prematură la numai 26 de săptămâni ce s-a scontat cu un handicap al fetiței. După zeci de bătăi crunte aplicate atât ei cât și fetiței lor mai mare, în 2012 M. a reușit să plece de acasă cu ambii copii și să fie adăpostită într-un centru pentru victimele violenței în familie. Acum M. și fetițele ei sunt bine, însă se luptă în continuare cu un om care nu dorește să le ajute financiar și să le ofere copiilor un trai mai bun.

O. a intrat într-o relație abuzivă cu un om care a abuzat-o emoțional și care a agresat-o până și-a pierdut copilul nenăscut. Timp de 2 ani s-a luptat în instanță pentru dreptate, pentru ca în final el să fie condamnat, dar cicatricile rămân.

S. și fețițele ei au îndurat un soț și un tată abuziv care le bătea și le înjura constant. Un tată care printre multe altele le ținea nemâncate, le dădea afară din casă sau le interzicea să se joace pe covorul din sufragerie pentru a proteja covorul. S. și fetele ei au părăsit domiciliul, iar acum își continuă viața departe de cel care timp de 10 ani le-a terorizat.

E. avea 18 ani când l-a cunoscut pe cel care avea să devină tatăl copilului ei. La numai 1 lună de la nașterea copilului acesta a bătut-o, dar ea nu a spus nimănui. Timp de trei ani a îndurat bătăi groaznice, până a spus “STOP” și a plecat de acasă. Neștiind unde va sta sau cui să ceară ajutorul a preferat să lase copilul în grija lui. Acum se luptă să se reunească cu fetița ei și să trăiască amândouă departe de abuzurile lui.

L. a început o relație în 2008, timp de 2 ani totul a fost frumos. Ea a rămas însărcinată, iar el, pierzând atenția totală a ei, a început să o bată. S-a născut copilul, iar bătăile au continuat, o bătea chiar și când era cu bebelușul în brațe. În 2016, a obținut un ordin de protecție și a început lupta pentru custodia copilului. Lupta continuă, întrucât judecătorii nu au înțeles cât de înspăimântat este copilul de tatăl lui și au hotărât o custodie comună.

F. s-a căsătorit în urmă cu 9 ani și are 2 copii de 8 și 5 ani. Tatăl copiilor, deși se poartă frumos cu ei, pe mama lor o denigrează și o face să se simtă că nu este bună de nimic. F. a intentat divorțul și se străduiește acum să scape din relația abuzivă care a făcut-o să își piardă încrederea în ea.

I. a trăit o frumoasă poveste de dragoste până a rămas însărcinată. Atunci s-a declanșat comportamentul abuziv, au început amenințările cu moartea, hărțuirea, șantajul, denigrarea în spațiul public virtual. I. și-a dorit un ordin de protecție temându-se pentru viața ei și a copilului ei, însă o judecătoare a considerat că amenințările nu sunt fondate atât timp cât nu s-a luat act de ele. Acum I. este în proces de divorț și de custodie a copilului.

R. s-a îndrăgostit la 19 ani de cel care avea să îi fie soț și tatăl copilului. După o frumoasă poveste de dragoste s-a născut cel mic, iar viața i-a lovit din plin. Atunci el a început să își schimbe comportamentul, să plece de acasă cu zilele, să ia pastile antidepresive și să doarmă zile întregi. Să o acuze că nu are grijă de copil și că nu se îngrijește de curățenia în casă. Într-o seară, când cel mic dormea, el a decis că i-a fost de ajuns și a dat-o cu capul de calorifer.
Acum R. are un ordin de protecție și stă cu mama ei, iar cel mic se duce la creșă și e fericit.

T. este căsătorită și are 2 copii dintre care unul are autism. În ciuda abuzurilor repetate asupra ei, T. a rămas în domiciliul conjugal până în momentul în care abuzurile s-au îndreptat și către copiii. Acela a fost momentul decisiv care a determinat-o pe T. să plece de acasă împreună cu cei doi copii. Acum cei trei trăiesc într-o garsonieră închiriată de către o organizație nonguvernamentală sub constanta teamă că el ar putea afla unde stau și abuzurile ar putea continua. Acum T. se află în proces de divorț și custodie a copiilor și speră că la un moment dat vă putea scăpa de teamă și își va putea crește copiii liniștită departe de abuzuri și violență.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns