WAHM este partener la atelierul pentru copii “Dor de doina” sustinut de Cristina Andone.

Dor de Doină

~ lansare de carte ~
~muzica enesciana~
~ costume populare~

Locatie: ParentIS (str Vitejilor 12-14, Iasi)
——————————————
Data: 23 Ianuarie, ora 17:00
——————————————
Autor: Cristina Andone
——————————————
Varsta recomandata: 6+ ani
——————————————
Inscrieri: empatis.setmore.com/bookclass
———————————————-
Partener media: Work At Home Moms Romania
——————————————
Cristina Andone, autoarea seriei de cărți cu povești muzicale, vine la Iași în data de 23 ianuarie, ora 17:30, cu un atelier pentru copii numit sugestiv „Dor de doină”. Într-o atmosferă caldă și primitoare, printre privirile nerăbdătoare ale celor mici, Cristina Andone ne va povesti din „Enescu și hora razelor de soare”. Va veni să încânte ochii însetați de Frumos printr-o expoziție de straie populare românești și să ne „gâghile urechile într-o mod plăcut”, vorba lui Caragiale, prin fragmente din muzica enesciană.

Despre ce și-a dorit scriitoarea să transmită prin acest proiect inedit, „Povești din pădurea muzicală”, Cristina Andone spune: „Am vrut să cobor muzica clasică de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat. Să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării. Am pornit de la ideea că muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaște spontan, ca pe un brand obișnuit. După câțiva ani de cercetare, am conturat o metodă numită «Audit de Brand Muzical», pe care am cernut-o în povești prietenoase, cu miez. Muzica nu va salva lumea. Dar o va face mult, mult mai frumoasă.”

Toate cărțile din aceată colecție sunt scrise de Cristina Andone și ilustrate de Adriana şi Sebastian Opriţa şi Thea Olteanu.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns