Andreea Lupu de la Calimara cu povesti

#povesteamea
Andreea Lupu

Multumesc din suflet WAHM pentru aceasta oportunitate 🙏

Calatoria mea antreprenoriala a inceput acum mai bine de 4 ani. Corporatista de aproape 12 ani, simtind sufocarea unei vieti pe “pilot automat” am vrut sa ma autoprovoc si sa ies din zona de confort care devenise total inconfortabila. Simteam nevoia de ceva creativ in viata mea, ceva care sa ma scoata din rutina vietii de birou si stresul implinirii targetelor si viselor altora. Am cochetat la inceput cu make-up-ul. Am lucrat 2 ani in paralel cu serviciul pe care il aveam. De la make-up am ajuns la agendele cu care am pornit ceea ce avea sa fie cea mai frumoasa, pasionala si intensa calatorie a vietii mele, calatoria in lumea pielariei.

Am intrat in lumea asta dupa ce comandandu-mi un produs din piele, am fost sa il ridic din atelierul artizanului ce mi-l lucrase. Mirosul, sculele, atmosfera de acolo…. au fost declick!

Am inceput timid, am invatat din mers si inca invat. Felul in care au evoluat lucrurile in viata mea, m-a condus la ideea ca pielea m-a ales pe mine, nu eu pe ea si asta este cu adevarat o onoare. Am imbratisat cu toata fiinta mea acest domeniu si i-am dedicat toata atentia, am tratat-o cu toata responsabilitatea de care uneori nici macar eu nu eram constienta ca sunt capabila. E exact ca intr-o relatie… cand esti langa persoana potrivita, acea persoana scoate din tine tot ce ai mai bun si te determina sa-ti doresti continuu sa fii mai bun, pentru ea. Exact la fel simt si eu in raport cu munca mea. Se spune ca daca ai face ceea ce faci chiar daca nu ai fi rasplatit financiar, atunci faci ceea ce trebuie. Ei bine, eu pot spune cu mana pe inima ca nu as schimba ceea ce fac pentru nimic in lume. Am constatat ca aceasta energie a ajuns si la oamenii care mi-au devenit clienti. Asta pentru mine este o bucurie greu de explicat in cuvinte.

Provocarile sunt la tot pasul. Ma intreaba lumea cum fac fata cu atata concurenta si incerc sa le explic tuturor ca nu exista concurenta in domeniile creative. Nimeni nu va putea replica ce fac eu si eu nu voi putea replica ce face oricare coleg de-al meu, cel putin nu in materie de mesaj transmis celorlalti prin produsele pe care le lucrezi. Fiecare are acel mic univers unic cu care si altii rezoneaza si aceia sunt clientii pe care ti-i doresti. Nu trebuie sa-i urmaresti, sa-i targetezi, ei vor veni la tine si doar la tine, natural pentru ca sunt atrasi de energia si mesajul tau, doar al tau. Cred atat de mult in ceea ce fac si in bucuria cu care lucrez fiecare produs incat ceea ce fac cei din jur nu poate fi decat incantarea de a descoperi si alte universuri, modele de inspiratie si de ce nu de apreciere pentru munca pe care fiecare o depune, exact la fel ca mine.

Desi au fost multe momente grele, niciodata nu mi-am pus problema sa renunt. Iar ceea ce ma face sa zbor, sa creez cu si mai multa forta este multumirea si bucuria care ajung la clientii mei odata cu povestile din piele pe care le livrez. Sunt si nemultumiti, in cei doi ani si jumatate, de cand lucrez exclusiv pielarie, am avut cateva situatii delicate, putine e drept insa mi-am dat seama ca un client nemultumit are forta mai mare de 10 ori decat 30 de clienti multumiti. Am invatat insa sa accept ca nu voi fi niciodata perfecta, nici nu-mi doresc, ca nu voi putea multumi 100% pe toata lumea si in fiecare caz mi-am asumat in intregime costurile nemultumirii chiar daca in unele din ele eroarea nu mi-a apartinut. Am facut-o din respect pentru mine, pentru munca mea si pentru clientul care plateste. Nu am acceptat niciodata sa fiu platita daca satisfactia nu a fost totala. Pentru mine pierderile materiale sunt cel mai putin insemnate. Valoarea pasiunii mele este infinit mai mare decat orice suma de bani care poate fi platita pe un produs. In economia actuala, cinstea este cea care face diferenta. De fiecare data cand am pierdut o comanda, am castigat un om si mai mult de fiecare data mi s-au intors toate pierderile in forme mai mult sau mai putin materiale. Am invatat sa fiu mereu recunoscatoare pentru fiecare situatie si sa imi insusesc o lectie mai degraba decat o dezamagire. Pentru mine asta inseamna evolutie.

Ca orice om am si momente dificile sufleteste. Am realizat ca nu exista terapie mai eficienta decat sa ma asez la masa de lucru, sa-mi iau cea mai frumoasa bucata de piele, prea-iubitele scule (care de altfel sunt foarte putine si simple dar extrem de pretioase pt mine) si sa lucrez. Orice. Sunt cu adevarat norocoasa… Stiu 🙂

Contextul actual ma tulbura putin, recunosc, poate ca piata se va schimba total, dar stiti cum e: o poti scoate pe Andreea din pielarie, dar nu poti scoate pielaria din Andreea. Voi lucra in continuare cu la fel de multa dedicare si cu la fel de multa pasiune si-mi voi onora darul primit cu toata smerenia pe care situatiile ca aceasta in care ne aflam cu totii ne obliga sa o invatam.

Vise implinite si curaj sa le urmati. Cam asta va doresc eu, voua tuturor!

Pagina unde puteti vedea pasiunea mea in imagini este Calimara cu povesti by Andreea Lupu 🦋

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns