You are currently viewing Alexandra Balau

Alexandra Balau

#povesteamea
Alexandra Bălău

Bună, fete dragi!  Știu că timpul vostru e prețios, astfel că voi încercă să vă spun din #povesteamea doar câteva detalii esențiale.
Să știți că eu nu am început cu creionul pe hârtie – nu am avut un plan schițat.
Am început dintr-o ambiție nefondată pe realitate și am avut foooarte mult de suferit din cauza asta, dar și bucurii pe măsură.
Planuri de viitor mi-am făcut mulți ani din viață și când am pornit la drum am constatat că în realitate este puțin diferit. Știți de ce am avut curaj să pornesc așa pe nevăzute? Mereu am studiat oamenii, i-am îndrăgit, i-am ascultat, i-am provocat, i-am adorat și nu mă temeam de ei.
Eu am avut mereu prieteni și acesta e cel mai valoros lucru pe care-l poți avea în viață.
Un principiu sănătos pe care-l susțin este acela că nu amestecam afacerile cu prietenia – am lucrat cu cei din familie și i-am plătit; au cumpărat de la mine și au plătit. Prietenii au cumpărat rar de la mine și asta nu m-a descurajat. Întotdeauna le-am cerut părerea și astfel am conturat profilul clientului meu.
Am avut și experiențe urâte – singura persoana care mi-a lăsat feedback negativ pe pagină este și unica persoana care nici măcar nu a plătit produsele. Au existat persoane care m-au descurajat, m-au călcat efectiv în picioare și mi-au adresat cuvinte exagerate.
Nu sunt sensibilă, dar îmi respect munca și respect oamenii – când omori două valori dintr-o lovitură, poți doborâ un om.
Am “mestecat” ideile acestea aproximativ 2 ani, timp în care mi-am încetinit ritmul, m-am ascuns în spatele cuvântului “noi” pe pagina de bussines (chiar suntem noi, pentru că nu lucrez singură), mi-am pierdut interesul pentru inovații, mi-a pierit entuzismul și artistul din mine a încetat să mai viseze.
Într-o zi m-am trezit și am scris un articol despre cei cu care am clădit universul Dichis Shop și pentru care am datoria să continui.
Nu e o obligație, este doar o bucurie mută pe care o exprim prin atenția cu care le fotografiez produsele, cu postările prin care-i încurajez, prin nopțile pe care nu le dorm și stau să vorbesc cu mămicile după ce culcă pruncii. Am scris și despre cei care distrug într-o secunda tot ce au clădit alții în ore bune de muncă. Am scris, dar nu l-am publicat.
Clienții mei merita să audă doar lucruri frumoase și spun asta cu tot respectul.
Concurența – o altă poveste care m-a întristat.
Modelul de brățară minimalista din piele cu gravură personalizată pe sistemul de prindere a fost ideea mea. Le-am permis furnizorilor mei să ofere serviciile acestea și altora, pentru că toți avem loc sub soare. Apoi am înțeles că e o prostie să crezi că lupul nu te vă mânca, doar pentru că tu nu vrei să-l mănânci pe el   Îmi imaginam că ceilalți sunt mai creativi și demnitatea lor de artiști îi vă determina să vină cu ceva nou/puțin diferit măcar. Dar, e mai comod să copiezi, iar apoi să vinzi mai ieftin pentru că o copie nu mai valorează mare lucru.
Da, am înțeles cu timpul că cei care se inspiră din ideile mele, vor fi mereu în urma mea și le mulțumesc astăzi că m-au ajutat să înțeleg asta. Defapt, ei sunt în primele rânduri în public, sunt fanii mei și îi respect pentru că mă susțin prin reproducerea fidela a ideilor.
Nu-mi permite aroganța să dau bani la OSIM pentru toate ideile pe care le-am inventat, dar după cum spuneam, am prieteni care au grija de mine și lucrările mele pleacă cu logo pe ele din atelier. Eu nu am avut pretenția asta, dar m-au obligat 
Despre ce să vă mai spun?
Cele 24 de ore care nu ne ajung. Hai, că asta e de actualitate în viața mămicilor.
Sacrificați din timpul copilului pentru afacere și sacrificați din calitatea pozelor pentru copii.. E ok. Nu vă mai faceți procese de conștiință. Copii vor creste, afacerile vor prospera, dar voi vă pierdeți prospețimea dacă le țineți pe toate în spate. Relaxați-vă și cereți-vă dreptul la odihna, la relaxare, la răsfăț. Lucrurile nu se fac singure, dar chiar nu e nevoie să le faceți pe toate. Dacă faci toată ziua curat în casă, nu mai ai timp să faci curat în suflet.
Păstrați-vă, dragile mele sufletul curat și ideile vor înflori mai frumos.
Cel mai important – cereți ajutor!
Suntem toate în comunitatea aceasta, dar parcă nici nu știm ce să cerem și ne este teama că dacă ne afirmăm ni se fură ideile, ne vor condamna celelalte în sinea lor sau vom fi ignorate. Și uite așa, o mână de oameni valoroși stau departe unii de alții. Apropiați-vă mai des.
Când cumperi de la un artist, hrănești un vis, o familie, o lume mai frumoasă.
Da, fară bani nu poți face teste, nu poți cumpără materiale de calitate, furnizorii nu vor importa materie primă premium, nu poți contura ce e cu adevărat în sufletul tău, nu te poți hrăni corect, nu te poți odihni cu adevărat, nu te poți exprima cum vrei. Fă o faptă bună!
Am exagerat cu scrisul  Citiți și voi pe capitole în mai multe seri. Vă las doar o poză cu mine veselă într-un cadru frumos – port una dintre brățările mele de suflet.
Vă pup!
P.S. Cum îmi asortez eu bijuteriile? Nu le asortez la ținută. Bijuteriile pe care le port, întotdeauna se asortează cu mine.
P.S.S. Dacă aveți nevoie, vă mai povestesc. Poate vă ajută. Doar spuneți-mi.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns