You are currently viewing Interviu cu Oana Jindiceanu

Interviu cu Oana Jindiceanu

1.Bună Oana! O bucurie să putem discuta și aici cu tine! Mulțumim! Ce ne poți spune în câteva cuvinte despre tine, work at home mom și mamă de 4 copii minunați? 

Bună! Vă mulțumesc mult pentru oportunitatea de a mă prezenta și pentru tot sprijinul pe care l-am găsit în această comunitate!
Eu sunt Oana Jindiceanu, sunt mamă x 4. În ordinea numerelor de pe tricou 🙂 : Mihail 10 ani, Gheorghe 7 ani și jumătate, Despina 5 ani și Irina 2 ani și jumătate. Sunt de profesie actriță, am absolvit UNATC “I.L. Caragiale” în anul 2006 și de atunci până în prezent sunt artist independent. De când am devenit mamă, am învățat să fac și alte lucruri, mai ales pentru că meseria mea de bază nu îmi putea oferi stabilitate nici financiar, nici emoțional 🙂 .

2.Cum e viața de Work at Home Mom? Cum a început? Cum ai îmbinat profesia ta cu lucrul de acasă? Care a fost cea mai mare provocare? 

O dată cu sosirea primului copil (în 2010), perspectiva mea asupra vieții s-a schimbat. Cred că toți părinții trec prin asta 🙂 . Proiectele artistice s-au împuținat, în mare parte și din cauza situației foarte dificile a artiștilor independenți în România, dar și din alte motive: nu aveam cu cine lăsa copilul, nu exista siguranța finalizării proiectului și a remunerației, remunerație mult sub standardul “decent”.
Atunci am hotărât că trebuie să mai fac și alte lucruri în așteptarea proiectelor “importante”.
Pentru că una din marile mele pasiuni este scrisul, am fost câțiva ani editor șef/ project manager la www.diversificare.ro, un site de nutriție pentru copii. Această colaborare mi-a adus nu numai prietenii extraordinare, ci și foarte multe lucruri de învățat. Am învățat despre alimentația sănătoasă, despre promovarea în rețelele social media, despre ce înseamnă să conduci o echipă, am testat rețete, mi-am descoperit pasiunea pentru gătit (prăjiturit, mai exact :p ), am prins curaj și încredere în forțele proprii.
Apoi am făcut un blog (de fapt, am avut blog din anul 2008, dar am căutat mult până am ajuns la varianta finală): www.mamaareblog.ro. Din păcate, nu îi pot acorda atâta atenție, cât mi-aș dori.

Lucrul de acasă este dificil, mai ales cu atâția copii. La început, lucram noaptea. La un moment dat, când eram însărcinată cu al doilea copil, adormeam devreme cu cel mare, mă trezeam pe al 3 a.m, lucram până pe la 6, apoi mai dormeam până se trezea copilul :).
Acum, cu 4 copii, nu mai pot face asta, nu mai rezist. Mă străduiesc (dar nu reușesc mereu) să îmi fac un program zilnic, în care să am o oră sau două pentru lucru. Uneori reușesc să am mai mult, alteori deloc.
Cea mai mare provocare a lucrului de acasă a fost să mă împac cu ideea că nu le pot face pe toate perfect și să cobor ștacheta propriilor așteptări.

3.Cum a luat naștere pasiunea ta pentru aromaterapie? 

De când am rămas însărcinată prima oară, am încercat să mă orientez spre un stil de viață mai sănătos. Am început să folosesc uleiurile esențiale la recomandarea medicului de familie (medic cu competență în apifitoterapie), pentru a trata răceli și insomnii. Apoi, în 2017, soțul meu a fost diagnosticat cu alergie la ambrozie. Uleiurile esențiale l-au ajutat foarte mult în perioada alergiei. Văzând eficacitatea lor, m-am decis că vreau să aflu mai multe. Am început să citesc. Dar, pentru că multe din informațiile pe care le găsim pe internet sunt contradictorii și nu au o sursă de încredere, am ales să urmez cursuri de specialitate. Am început timid, cu un curs gratuit, introductiv, gândindu-mă că voi face asta doar pentru mine și familia mea. Dar aflând mai multe despre cum pot folosi aromaterapia și văzând, în practică, rezultate uimitoare, mi-am dat seama că vreau să fac asta la nivel profesionist.

4. Care sunt beneficiile cunoscute de tine ale uleiurilor esențiale și ce recomandări ai pentru persoanele care vor să testeze? Oferi consultanță/ mostre? 

Aromaterapia poate aduce multe beneficii utilizatorilor ei, beneficii confirmate deja de studii de specialitate, accesibile tuturor. Eu am obținut rezultate foarte bune folosind aromaterapia pentru: ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere, tratarea virozelor, tratarea anumitor probleme ale pielii (infecții, eczeme), reducerea stresului și anxietății, îmbunătățirea calității somnului, echilibrare emoțională, ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual și ale menopauzei, ameliorarea simptomelor răului de mișcare, a disgravidiei. Am folosit uleiurile esențiale și pentru a-mi crea propriile produse de îngrijire personală (creme, seruri, șampon, gel de duș, parfum) și curățenie, ca repelent pentru insecte și chiar ca agent aromatizant în diverse preparate culinare.
Da, ofer consultanță și mostre. Am început și o rubrică pe blog, dedicată aromaterapiei, pentru ca informațiile de calitate să ajungă la cât mai multă lume.
https://mamaareblog.ro/category/aromaterapie/

5.Care ar fi top 5 situații în care aromaterapia și-a dovedit eficacitatea? Cum funcționează, care sunt principiile de bază?

Aromaterapia folosește uleiurile esențiale și produsele conexe (hidrolați, absolute, macerate, extracte etc) pentru a trata anumite afecțiuni.
Principiul de funcționare este foarte simplu: moleculele aromatice pătrund în organism și acționează asupra receptorilor, întocmai ca și preparatele farmaceutice (acțiune farmacologică). Datorită dimensiunilor reduse, moleculele aromatice ajung rapid în fluxul sanguin, iar în aproximativ 20 de minute ele se află în fiecare celulă din corp. Mai mult decât atât, prin inhalare, moleculele aromatice ajung la cortexul frontal. Acea parte a creierului responsabilă cu emoțiile și memoria (acțiune psihologică). Din acest motiv, uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor persoanelor care suferă de depresie, atacuri de panică etc.
Moleculele aromatice sunt procesate de ficat, apoi excretate. Acest lucru se întâmplă cu toate substanțele pe care le inhalăm, le înghițim sau le punem pe piele. De aceea ar trebui să fim (foarte) atenți la produsele pe care le consumăm. Și aici nu mă refer doar la cele alimentare, ci și la cele cosmetice, de îngrijire personală sau pentru curățenie.

Dacă ar fi să fac un top, acesta ar arăta așa:
1. Stress/anxietate (insomnia inclusă 😛 )
2. Răceli
3. Îngrijirea pielii
4. Stimulare mentală: atenție, memorie, concentrare, productivitate
5. Echilibrare hormonală

6. Care este feedback-ul general al celor pe care îi îndrumi spre uleiurile esențiale? Ce beneficii oferă compania care le furnizează?

Feedback-ul general este unul pozitiv. Încă nu am avut feedback-uri negative :D, pentru că ofer consultanță tuturor celor care doresc să achiziționeze uleirui, chiar dacă știu dinainte ce își doresc. Studiile m-au învățat principiile aromaterapiei, dar și cum să fac cele mai eficiente și accesibile recomandări. Uleiurile esențiale sunt foarte versatile. Un singur ulei poate fi folosit într-o mulțime de situații, din cele mai diverse.

Am ales să colaborez, momentan, cu compania Young Living. A fost o decizie dificilă, pe care am luat-o după îndelungi căutări. Știu că multă lume este foarte reticentă la companiile de tip MLM (și eu sunt 🙂 ), dar Young Living m-a surprins atât prin calitatea produselor, cât și prin beneficiile oferite membrilor și serviciul clienți (cel mai bun pe care l-am întâlnit până acum). Am simțit nevoia să povestesc mai multe despre alegerea mea, așa că am scris despre asta aici: https://mamaareblog.ro/despre-mine-oana-jindiceanu/
Pe scurt, cele mai importante beneficii pe care le oferă această companie, membrilor săi sunt:
-înscrierea ca membru este gratuită și fără obligații ulterioare.

-24% reducere la prețul tuturor produselor
-Program de beneficii (Essential Rewards) pentru cei care comandă lunar (nu este obligatoriu): taxe de transport la jumătate de preț, produse în exclusivitate, puncte bonus (care pot fi folosite pentru achiziții ulterioare), produse cadou în funcție de valoarea comenzii.
-Pentru cei care doresc să își construiască o afacere există comisioane generoase (în bani).

7. Dacă sunt persoane interesate de programul companiei, cum pot adera? care sunt pașii, procedura?
Toate informațiile se găsesc pe site-ul companiei, iar eu stau la dispoziția oricui dorește să afle mai multe. Uneori informațiile oficiale pot fi dificil de înțeles pentru cei fără experiență în domeniu, așa că sunt disponibilă oricând pentru discuții pe această temă.
Procedura de aderare este foarte simplă, gratuită și fără obligații! Cei interesați își pot crea cont fie direct din site-ul meu https://www.myyl.com/oana-jindiceanu, fie telefonic (la numărul 0800 890113), oferind operatorului datele mele (Oana Jindiceanu | ID 21721979)

8.Cum arată o zi cu familia ta și în mijlocul activității tale? Cum se împacă cele două? 

În familia noastră nici o zi nu seamănă cu alta :)) . Activitatea mea și viața de familie se împacă, pentru că nu au de ales :))
Jonglez cu amândouă în funcție de priorități. Mi-e greu să mă împac cu gălăgia și cu fragmentarea activității. Am momente în care sunt foarte obosită și momente în care totul mi se pare foarte greu, dar am și momente în care mă simt ca Wonder Woman :)). Îi implic și pe copii în activitățile mele, de câte ori pot. Și în activitățile casnice, dar și mă ajută și ‘la birou’ (la împachetat colete, de exemplu).

9.Cum ați resimțit această pandemie, care a afectat atât viața socială cât și micile afaceri, cu precădere?
Cel mai greu a fost să stăm în casă… Am închis Librăria din Titan, un proiect foarte drag în care eram implicată de aproape 3 ani. Dar am găsit multe resurse interioare, ne-au venit multe idei despre ce putem face mai departe. Ceea ce, în final, e bine. 🙂

10.Pentru anul ce tocmai s-a încheiat, te rog să ne spui o amintire dragă sau amuzantă, o situație neașteptată și cum ai gestionat-o? 

Cred că una dintre cele mai dragi amintiri ale anului trecut este noaptea de Înviere, pe care am petrecut-o pe balcon 🙂 . Iar situații neașteptate, au fost multe. Una dintre ele, care m-a și flatat a fost atunci când o prietenă de familie, medic, mi-a cerut un protocol aromaterapeutic, pe care l-a pus în practică cu succes.

11.Care sunt planurile pentru 2021? Cum te adaptezi și cum îți păstrezi motivația? 

Nu îmi mai fac planuri pe termen lung :). În viitorul apropiat vreau să obțin certificarea internațională ca aromaterapeut (și vă mulțumesc enorm încă o dată pentru sprijin!), să ader la organizații internaționale de profil și să deschid un magazin online cu produse de aromaterapie

12.Care este mesajul tău pentru mamele la început de drum? Îți mulțumim mult și te îmbrățișăm cu drag!  
Dragă mamă (la început de drum sau nu 🙂 ),

Te îmbrățișez cu tot sufletul! Știu prin ce treci. Este o perioadă dificilă la început, dar tu ai resurse și puteri nebănuite!
Ești cea mai bună mamă pentru copilul tău, fii sigură de asta!
Cred cu tărie că oricine se poate reinventa. Dacă s-a închis o ușă, poate că locul tău  nu era acolo. Se va deschide alta, spre orizonturi mai senine.

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns