You are currently viewing Povestea mea – Claudia Aelenei

Povestea mea – Claudia Aelenei

Povestea mea – Claudia Aelenei

Salutare! Multumesc tare mult pentru invitatie!🙂
Nu prea ma pricep la vorbe de spus despre mine. Probabil pentru ca nu ma simt prea confortabil sa vorbesc despre mine, nu stiu de ce😁, dar o sa va spun cateva cuvinte, asa in mare.
 
Sunt nascuta la Horezu, copilarit in Bucuresti, facut gimnaziul prin Ploiesti, liceul in Valenii de Munte, revenit la facultate in Bucuresti si stabilita in Ilfov. Nitel plimbareata, stiu. 😁
 
Sunt mama de aproape 10 ani, de profesie economist si de aproape 7 ani “pictoreasa de mandale”. Am fost atrasa de desen si pictura inca din copilarie. Am si participat la cateva concursuri si am reusit sa strang cateva diplome. Cochetez cu handmade de prin 2007, pictam traistute, tricouri si faceam brose din fimo. 🙂
 
Lumea mandalelor am descoperit-o in 2014, la Elspeth McLean. M-au fascinat atat de mult lucrarile ei, incat am inceput sa exersez si eu pe pietre. Nopti intregi urmaream micile ei tutoriale si sfaturi legate de cum trebuie sa fie vopseaua, cum trebuie aplicate cu pensula etc. Intre timp, am descoperit multi alti artisti straini care puneau la dispozitie astfel de tutoriale. Am studiat si exersat 1 an de zile, apoi am inceput sa pun pe contul personal de facebook cateva dintre incercarile mele.
 
Apoi am realizat primul ceas pe panza, in tehnica punctului. Cred ca a fost primul de gen in Romania, nu mai vazusem pana atunci nicaieri. Am primit multe incurajari si aprecieri si m-au stimulat sa mai fac si altele. Mai tarziu, am inceput sa diversific si sa pictez diverse obiecte : tablouri, agende, cani, rame de oglinzi, globuri si semne de carte.
 
Mesajele primite de la clienti si sentimentul acela ca un strain se bucura atat de mult de un produs facut de tine, m-au facut sa-mi dau demisia, cred ca prin 2016-2017, si am transformat micul hobby intr-o mica afacere.
In momentul de fata, cel mai nesuferit este lipsa timpului. A lucra de acasa nu inseamna a te dedica 100% afacerii tale. Nu ai cum, este imposibil. Pe langa antrepenor, sunt mama, iubita, prietena si sora. Trebuie sa incerc sa ma dedic fiecarei categorii in parte.
Nu (mai) vreau sa le neglijez, as crea un dezechilibru emotional si nu-mi face bine nicidecum.
 
Tips&tricks —
 
Nu stiu ce sfaturi sa va dau pe partea de promovare sau cum sa cresteti. Nu am fost pe la targuri, nu am investit in reclame platite. Au fost vreo 2-3, pe facebook, am vazut ca nu dau randament si am renuntat. Sunt la un nivel mic, ca si business. Totusi, daca as incepe sa investesc in astfel de campanii, nu as putea sa fac fata. Mi-ar mai trebui un om si nu am cum sa il invat pe omul ala sa picteze fix ca mine, sa aiba aceleasi idei, aceeasi viziune. Am crescut usor, prin multe recomandari, prin calitatea produselor oferite, participand la cateva sesiuni de promovare si networking pe grupuri. Momentan, imi este bine🙂. Urmatorul pas este sa ma extind in afara, am avut ceva cereri si suna promitator.
 
Un sfat important vreau sa va dau: incercati sa nu ajungeti la BURNOUT!! Stiu ca ne aflam intr-o situatie economica nasoala, ca artizanii nu au nicio sustinere din partea statului, dar daca ajungi sa lucrezi zi-noapte, preluand comenzi peste comenzi cu gandul ca te vei redresa financiar si apoi o lasi mai moale, te inseli. O spun din experienta. Este cel mai crunt sa ajungi in momentul in care ceea ce-ti placea maxim sa faci, sa-ti produca repulsie. Lipsa somnului, a grijei de sine, a comunicarii si a timpului petrecut cu cei dragi, toate sunt “arme letale” pentru tine si afacerea ta.
 
In incheiere, daca iubesti ceea ce faci, o faci cu entuziasm si lucrul iesit din mana ta iti place atat de mult incat iti vine sa il pastrezi pentru tine, o sa reusesti. Nu ai cum altfel. Trebuie doar perseverezi si sa ai rabdare, sa ajungi la publicul tau.
Si nu uitati cel mai important lucru, aveti grija de voi! 🤗
Multumesc mult pentru rabdare si sustinere! 🙂

 

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor