Interviu realizat de Elena Gorun
1. Bună, draga noastră și bine ne regăsim! Drumurile noastre s-au intersectat de mai multe ori în ultimii ani și ne dorim să prezentăm produsele tale și în comunitatea WAHM. Pentru început, ne poți scrie cum ai început proiectul tău? De ce lucrul cu lemnul și cum a pornit această pasiune?
Bine v-am găsit!
Proiectul nostru nu a început din pasiune ci din nevoie, nevoia de a-i oferi fetiței noastre bolnăvioare accesul la terapii.
Eu sunt medic veterinar, soțul tehnician de mentenanță… Eu toată ziua pe grupurile de mămici, el cu experiența și disciplina căpătată într-o multinațională am ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva pentru că nu vom primi bani de la oameni o veșnicie… Văzând că multe mămici caută jucării l-am întrebat dacă poate face… A făcut niște mostre sa le putem posta pe pagina de Facebook și nebunia a început… Uitându-ne în urmă parcă ne e rușine cu ce făceam la început, dar pe altă parte suntem mândri de ce am ajuns azi.
Pasiunea a apărut pe parcurs în urma aprecierilor clienților, a recomandărilor, a proiectelor cu grădinițe și instituții… Am vrut de multe ori sa renunțăm dar totuși am mers mai departe, pentru Olivia, pentru clienți, pentru cât am investit în noi, pentru cea mica care ii zice tatălui ei că e spiridușul lui Moș Crăciun… Astea te fac să mergi înainte chiar dacă uneori pare imposibil să mai faci un pas.
2. Este o echipă în spatele afacerii tale? Cum se ocupă fiecare membru de bunul mers al atelierului?
Echipa din spatele proiectului e mică fizic dar mare în atribuții și vise … Sunt doar eu și soțul meu… Uneori mai mult el… El se ocupa cu producția eu cu marketingul. Dacă lui i-ar mai creste măcar 2 mâini am fi departe, dar nu se poate… Asa ca muncim cât putem, pana numai putem.
3. Activitatea se desfășoară home based sau se lucrează într-un spațiu fizic? Îmi imaginez un atelier cu multe culori, jucării pe raft așteptând să fie pictate, asamblate, întocmai ca într-o poveste. Ne poți trimite o fotografie a locului unde se întâmplă magia?
Avem un mic atelier făcut acasă, în curte. Am ținut foarte mult să facem totul legal. 1 an am muncit în pivnița blocului apoi am luat decizia să fim corecți, chiar dacă statul ne pune bețe în roate la orice pas. E foarte important pentru noi să avem program flexibil, din prisma copiilor.
4. Ne poți descrie 3 produse care s-au vândut cel mai bine în luna decembrie? Care este conceptul lor, care sunt beneficiile etc.
Nu avem neapărat doar câteva produse care se vând foarte bine, dar în ultima perioadă probabil și de la atât stat în casă și fiind și frig, părinții se orientează către soluții de a oferi copiilor un mic loc de joacă. Pickler-ul oferă acest lucru, fiind și foarte versatil.. Copiii se pot cățăra, se pot da pe tobogan, îl pot face cort…
Sortatoarele de asemenea sunt foarte căutate. Având un model cu multe accesorii poate fi utilizat o perioada lungă de timp, copiii putând să îl folosească de la 10-12 luni pana la 3-4 ani.
5. Expui și în spații fizice sau mergi în mare parte pe vânzarea online?
Momentan doar online pe pagina noastră de Facebook, lucrăm și la site dar mai durează puțin.
6. Cum au fost acești ani provocatori 2020 și 2021 pentru proiectul tău? Ai sesizat o scădere/o creștere a interesului și vânzărilor? Ai avut momente de cumpănă?
Ca pentru toată lumea și noi am fost greu încercați deoarece unii oameni au ales sa facă economii pentru cele zilnice, dar pe altă parte au crescut puțin vânzările pe produsele pentru organizare, pentru mobilier de birou, pentru jocurile de familie sau pentru cele cu care copiii să își consume energia.
7. Care sunt planurile pentru următoarea perioadă?
Planurile sunt îndreptate către partea de ambalare, etichetate de produs, marketing mai eficient și speranța că vom găsi să angajam o persoană.
8. Cum ai defini antreprenoriatul feminin în aceste vremuri în România?
A trecut demult ideea preconcepută că femeia e doar pentru cratiță și bărbatul face afaceri. Avem multe femei de elită în România, unele chiar în domenii conduse de bărbați multă vreme.
Antreprenoriatul feminin e puternic, frumos și de calitate.
9. Cum te poate susține comunitatea WAHM?
Susținerea afacerilor noastre cred că constă în recomandări și comenzi.
Noi, având ca piatră de temelie motivația bolii fetiței noastre, apreciem orice comandă oricât de mică. Iar dacă omul revine sau ne recomandă înseamnă că facem treabă bună.
10. E binevenit un mesaj pentru celelalte mame din comunitate.
Apreciați-vă munca pentru a fi apreciată și de cei din jur.
Mergeți mai departe cu visul vostru, făceți-l cu dăruire și perseverență și veți ajunge acolo sus unde v-ați propus. Succes în tot ceea ce faceți!
Mulțumim!
Îți mulțumim că ești alături de noi! Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!
Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!